najavljeni brojni novi projekti

Filmaši poludjeli za Hrvatskom! Evo kako je naša zemlja postala hit-lokacija za snimanje stranih serija i filmova

Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds (Foto: Dnevnik.hr) Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Samuel L. Jackson i Ryan Reynolds (Foto: Dnevnik.hr) Galerija

The Ipcress File, Clark, Agent Hamilton neke su od stranih serija koje su se ove godine snimale u Hrvatskoj, a najavljeni su i brojni drugi inozemni projekti.

Hrvatska je postala jedna od najpopularnijih lokacija za snimanje filmova u 2021. godini s čak 20 internacionalnih projekata koji su najavljeni samo do ovog svibnja, piše KFTV.

Pogledaj i ovo Jack Gleeson Odustao od kamera Stekao je svjetsku slavu u Igri prijestolja, a onda nestao! Gdje je danas umišljeni Joffrey?

Jedan od njih je špijunska serija "The Ipcress File", u produkciji britanskih televizijskih kompanija ITV Studios i Altitude, koja se od 22. travnja do sredine lipnja snima u Zagrebu, Rijeci i Splitu.

"Nakon sjajnog iskustva sa serijom 'McMafia', koju je režirao James Watkins, odlučili smo se vratiti u Hrvatsku kako bi snimili i seriju 'The Ipcress File' s istim redateljem. Još jednom iskorištavamo hrvatske lokacije koje predstavljaju sedam različitih država i teritorija", kazao je producent serije Paul Ritchie.

Serija se, osim u Hrvatskoj, snimala i Liverpoolu, a zbog nje je u našoj zemlji ponovno boravio i oskarovac Rami Malek, koji je došao kao podrška svojoj djevojci Lucy Boynton koja glumi u njoj. Uz nju glavne uloge u seriji imaju Tom Hollander i Joe Cole.

Ovog proljeća je u Rijeci snimana i Netflixova serija "Clark" u kojoj naslovnu ulogu ima zgodni Šveđanin Bill Skarsgard, sin Slavnog Stellana Skarsgarda. S njim su u Hrvatsku, među ostalima, stigli i glumac Adam Lundgreen te redatelj serije Jonas Akerlund, koji je najpoznatiji po režiji filma "Gospodari kaosa". Serija se prije toga snimala i u Istri, a riječ je o projektu produkcijske kuće Scandinavian content group u suradnji s MP filmskom produkcijom iz Zagreba.

U Hrvatskoj se ove godine snimala i druga sezona serije "Agent Hamilton" švedske produkcijske kuće Dramacorp, i to na nekoliko različitih lokacija, a tijekom snimanja u Zagrebu prolaznici su mogli svjedočiti i pravoj akcijskoj sceni na balkonu hotela Esplanade. Prva sezona serije je izašla u siječnju 2020. i ima 10 epizoda, a glavnu ulogu tumači Jakob Oftebro, uz kojega glume i Krister Henriksson, Nina Zanjani te Katia Winter.

U svibnju je nastavljeno i snimanje serije "Hotel Portofino" i to u Opatiji, gdje je hotel i lociran, te Rovinju i Lovranu, a radi se o zajedničkom projektu britanske produkcijske kuće Eagle Eye i produkcijske kuće Drugi plan iz Zagreba.

"Smatramo da je Hrvatska jako raznovrsna kada je riječ o lokacijama, geografskim raznolikostima i arhitektonskom bogatstvu, a cijenimo i stručnost lokalne ekipe i kreativaca", kazao je izvršni producent kuće Eagle Eye Walter Luzzolino.

Od svibnja se diljem Hrvatske, odnosno u Puli, Rijeci, Zadru i Zagrebu, odvija i snimanje nizozemsko-belgijsko-hrvatskog filma "Crossing".

"Radnja filma smještan je u Maroku i Španjolskoj, no snimamo ga u Hrvatskoj, što je dosta izazovno. Ipak, iskusna i dobro pripremljena ekipa iz Hrvatske s kojima radimo sve nam to olakšava", kazao je German Boelens iz nizozemske produkcijske kuće Revolver Films koja na filmu surađuje s produkcijskim kućama A private View iz Belgije i Nukleus Film iz Hrvatske.

Svjetski filmaši počeli su masovno stizati u Hrvatsku nakon što je u zadnjih par godina u našoj zemlji snimljeno nekoliko holivudskih blockbustera, uključujući film "The Unbearable Weight of Massive Talent" s Nicolasom Cageom i Pedrom Pascalom, romantičnu dramu "Bliss" sa Salmom Hayek i Owenom Wilsonom, a Hayek je s Ryanom Reynoldsom i Samuelom L Jacksonom u Hrvatskoj snimala i akcijsku komediju "The Hitman's Wife Bodyguard".

Našu obalu, posebno Dubrovnik, ranijih godina proslavilo je snimanje hit-serije "Igra prijestolja" čiji će se nastavak "House of Dragon" također snimati u Hrvatskoj.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Kelly Brook (Foto: Profimedia) Kelly Brook (Foto: Profimedia) Kelly Brook (Foto: Profimedia) Kelly Brook (Foto: Profimedia) +7 Kelly Brook i njezin prsten (Foto: Profimedia) Celebrity Nekima je bila draža kao mršavica, no ova bujna ljepotica i dalje izgleda senzacionalno u badiću

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Madalina Ghenea (Foto: AFP) Madalina Ghenea (Foto: AFP) +0 Madalina Ghenea (Foto: Profimedia) Celebrity Najnovije fotke objasnile su zašto je na nju rijetko koji muškarac imun, a na Instagramu je prati više od milijun ljudi

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene