Pala je i tužba

Tko je bila žena koju ju ljubavnik princeze Diane zaveo prije nje? Bili su zaručeni, a ona je za njihovu ljubav saznala na okrutan način!

Kelly Fisher Kelly Fisher Afp 1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Kelly Fisher Kelly Fisher Princeza Diana i Dodi Al Fayed Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 1 Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 2 Princeza Diana i Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Dodi Fayed (Foto: Profimedia) Princeza Diana i Dodi Al Fayed - 2 Dodi Al Fayed - 1 Dodi Al Fayed - 2 +20 Dodi Al Fayed - 3 Galerija

Kelly Fisher i Dodi Al Fayed navodno su bili zaručeni u vrijeme kada se on počeo viđati s princezom Dianom.

Posljednja sezona britanske hit-serije "The Crown" upoznaje gledatelje s Dodijem Al Fayedom, ljubavnikom princeze Diane koji je tragično poginuo zajedno s njom 1997. godine u automobilskoj nesreći dok su bježali od paparazza, a prvi dio šeste sezone donosi detalje njihova odnosa.

Međutim, ni danas nije posve jasno koliko je njihova veza zapravo bila ozbiljna. Princeza Diana nedugo je prije njihove veze prekinula s britansko-pakistanskim kardiokirurgom Hasnatom Khanom, kojeg je navodno nazvala ljubavlju svog života, a Dodija su u to vrijeme povezivali s kalifornijskom manekenkom Kelly Fisher, koja je izjavila da su njih dvoje bili zaručeni kad se on počeo udvarati Diani. Njezin lik, kojeg u seriji tumači Erin Richards, pojavljuje se u novoj sezoni, a gledatelji saznaju da je ona iz medija doznala o Dodijevoj vezi s Dianom.

No tko je zapravo Kelly Fisher? Do svoje osme godine živjela je u Kentuckyju, a zbog očeva posla često se selila. Dok je živjela u Torontu, sa samo 16 godina se počela baviti manekenstvom i uskoro je snimila kampanje za Armani, Calvina Kleina i druge poznate dizajnere.

Kelly i Dodi upoznali su se u Parizu u srpnju 1996. godine, a Kelly je javno izjavila da su se zaručili kad je on počeo izlaziti s princezom Dianom. 2008. godine Kraljevski sud pravde objavio je transkripte telefonskih razgovora između njih dvoje.

"Ne razumijem kako smo jednog dana zaljubljeni - a onda... Ti si je*eno lud. Bili smo zajedno cijelo vrijeme. I ti si to znao", rekla mu je Kelly u spornom razgovoru.

Početkom kolovoza 1997. godine, zastupana preko odvjetnice Glorije Allred, Kelly je podnijela tužbu protiv Dodija, tvrdeći da su se trebali vjenčati 9. kolovoza i da su imali ugovorni dogovor. Prema pisanju Los Angeles Timesa, u tužbi je navedeno da je Dodi, čiji je otac vlasnik robne kuće Harrods u Londonu i hotela Ritz u Parizu, ponudio Kelly 500 tisuća dolara da smanji poslovne angažmane modela u Americi i preseli se u Pariz kako bi mogla provoditi više vremena s njim. Dodi joj je rekao i da je njegovoj obitelji neugodno što mu zaručnica radi, a tužbom je traženo preostalih 440 tisuća dolara.

"Gospodin Fayed treba preuzeti odgovornost za ženu koju je ostavio pred oltarom i prema kojoj se odnosio s takvim potpunim nepoštovanjem," rekla je Allred na konferenciji za novinare. "Odbacio je njezinu ljubav na bešćutan način bez ikakvog obzira prema njoj", dodala je.

Njezina majka, Judith Dunaway, o cijeloj se situaciji bila oglasila na posebnoj konferenciji za novinare.

"Ničija kći ne zaslužuje da se prema njoj postupa kao prema mojoj kćeri. Kelly ga je voljela, vjerovala mu je i prema njoj se ponašao vrlo okrutno. Dodi Fayed bi se trebao sramiti", izjavila je i rekla da mu je dala blagoslov da oženi njezinu kćer u studenom 1996. godine. U to vrijeme, Dodi je priznao da poznaje Kelly, ali je rekao da nikada nisu bili zaručeni.

No onda se dogodila tragedija i nakon njegove i Dianine tragične smrti Kelly se ipak predomislila i povukla je tužbu.

"Iz poštovanja prema tragediji i ogromnom gubitku koji je obitelj Fayed pretrpjela, ovlastila me kao svoju odvjetnicu da odbacim njezinu tužbu protiv g. Fayeda. Iako ima zakonsko pravo pokrenuti tužbu i nakon njegove smrti, dobrovoljno je odlučila ne iskoristiti to pravo", rekla je Kellyna odvjetnica 1. rujna 1997. godine.

Tijekom istrage o njihovoj smrti 2008. godine Fisher je svjedočila pred sudom.

"Prilično je ponižavajuće sjediti ovdje i pokušavati dokazati ljudima da te je netko htio oženiti, znate", rekla je tada i podijelila snimku razgovora koji je vodila s Dodijem sredinom kolovoza 1997. godine.

Kelly je 2007. godine upoznala ruskog pilota Mikhaila Movshinu dok su bili na safariju u Srednjoafričkoj Republici. Živjeli su u Parizu i u francuskim Alpama prije nego što su se za stalno preselili u Aiken u Južnoj Karolini, a 2011. godine dobili su kći Aleksandru i dandanas svi zajedno tamo žive.

"Nakon toliko puno putovanja važno je biti blizu obitelji. 2005. godine moji su se roditelji povukli ovdje zbog lijepog vremena i sjajnog golfa. Često sam ih posjećivala na Woodside Plantationu i voljela sam šarm malog gradića. 2008. godine kupila sam ovdje kuću kao kuću za odmor, a nakon što sam saznala da sam trudna 2010. godine odlučili smo se preseliti ovamo", izjavila je Kelly jednom prilikom za Aiken Women.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Žanamari Perčić - 2 Jennifer Lopez - 2 Jennifer Lopez - 3 Jennifer Lopez - 1 +26 Jennifer Lopez - 4 Celebrity Zbog ove haljine Žanamari uspoređuju s Jennifer Lopez: ''Kako ti stoji, izgledaš fenomenalno!''

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Hauser - 3 Stjepan Hauser - 5 Stjepan Hauser - 1 Stjepan Hauser - 6 +25 Stjepan Hauser - 2 Celebrity Zbog ovog se videa Hauser našao na udaru negativnih komentara: ''Bez uvrede, ali bljak, jako je razočaravajuće ovakvo ponašanje!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene