Samo 15 ljudi!

Kralj Charles pomno je odabrao tko će s njim biti na balkonu Buckinghamske palače, evo za koga neće biti mjesta

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kralj Charles Kralj Charles i Camilla Parker Bowles Kralj Charles III. - 2 Meghan Markle i kralj Charles - 1 Kralj Charles - 3 Princ William i Kate Middleton s djecom Meghan Markle i princ Harry - 1 Princeza Anne Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne Kralj Charles, princ Harry i princeza Anne +19 Kraljica Elizabeta, princ Philip, princeza Anne i kralj Charles Galerija

Kralj Charles odabrao je članove obitelji koji će se pojaviti na balkonu Buckinghamske palače na dan njegove krunidbe.

Kralj Charles i kraljica Camilla proslavit će svoju krunidbu pojavljivanjem na balkonu Buckinghamske palače na kojem će im se pridružiti i neki članovi obitelji.

Pogledaj i ovo Kate Middleton i kralj Charles Povijesni trenutak Kralj Charles svojim je potezom otkrio koliko poštuje Kate Middleton, takva čast ukazana je prvi put nekom članu kraljevske obitelji!

Odluka Njegovog Veličanstva da se u povijesnom trenutku pojavi samo sa svojim najbližim i najodanijim članovima obitelji pokazat će njegovu viziju smanjene monarhije, potvrdili su Charlesovi bliski izvori za The Mirror. Detaljni planovi u otkrivaju kako je kralj odlučio zahvaliti naciji zajedno s nekolicinom odabranih članova kraljevske obitelji koji su svoje živote posvetili javnoj službi, a čime želi pokazati i da brine o budućnosti Britanaca.

Charles i Camilla putovat će iz Westminsterske opatije autobusom natrag u Buckinghamsku palaču, zajedno s odabranom skupinom u povorci. Pridružit će im se budući kralj i kraljica, princ William i Kate Middleton sa svoje troje djece - princom Georgeom, princeza Charlotte i princ Louis.

Charlesova pouzdana i voljena sestra, princeza Anne, bit će također uz kralja sa svojim suprugom viceadmiralom Sir Timom Laurenceom, isto kao i novi vojvoda i vojvotkinja od Edinburgha, princ Edward i njegova supruga Sophie, koji su proveli puno vremena s pokojnom kraljicom Elizabetom u posljednjim godinama njezina života.

No čini se kako u toj skupini od 15 ljudi neće biti mjesta za princa Harryja i Meghan Markle, ako se uopće odluče pojaviti na krunidbu. Naime, vojvoda i vojvotkinja od Sussexa još uvijek nisu odgovorili na službeni poziv kralja, iako su pojavile glasine o njihovim zahtjevima da i oni budu uključeni u ceremoniju na slavnom balkonu.

Osramoćeni princ Andrew koji je prošle godine bio prisiljen povući se iz kraljevskog života nakon što je bio upleten u skandal sa seksualnim zlostavljanjem koji je zanijekao, neće biti uz brata Charlesa tijekom njegovog velikog trenutka.

“Kralj je bio vrlo jasan s kime želi predstavljati monarhiju. Malo je mjesta za osjećaje, ovo je državna, a ne obiteljska svečanost i ispravno je da su samo zaposleni članovi obitelji prisutni u velikom javnom trenutku", izjavio je dobro upućeni izvor.

Kralj je inzistirao da se u ceremoniju uključe neki od najvjernijih i najodanijih slugu i članova obitelji pokojne kraljice Elizabeze, unatoč tome što su njihovi dani kao službene kraljevske obitelji odbrojani. Među njima je vojvoda Kenta, prvi rođak pokojne kraljice i princa Philipa i njegova sestra princeza Alexandra, no njihov dolazak na balkon biti će potvrđen u posljednji trenutk zbog individualnih zdravstvenih problema. Kralj je zamolio i vojvodu i vojvotkinju od Gloucestera da se pridruže njemu i Camilli na balkonu, princa Richarda, koji je također prvi rođak pokojne kraljice.

“Trenutak na balkonu bit će kraljeva posljednja prezentacija smanjene monarhije, koja će naravno biti još više smanjena kada se Gloucesteri, vojvoda od Kenta i princeza Alexandra konačno udalje iz javnog života i odu u mirovinu. To je konačno zahvala i naklon njihovoj podršci kraljici Elizabeti tijekom njezine 70-godišnje vladavine", pojasnio je izvor.

U međuvremenu Charles i Camilla pripremaju se za uvježbavanje svojih uloga za krunidbu u pozornici za reprodukciju Westminsterske opatije koja je podignuta unutar Buckinghamske palače.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Karleuša - 2 Jelena Karleuša - 4 Jelena Karleuša - 1 Jelena Karleuša - 3 +25 Jelena Rozga - 2 Celebrity Jelena Karleuša izazvala pomutnju na Rozginu koncertu, dekolte je prekrila s tankim trakicama, čak je i detalj na licu ostao u sjeni

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Franka Batelić - 2 Franka Batelić - 3 Franka Batelić - 4 Franka Batelić +26 Franka Batelić - 1 Celebrity Franka raznježila sve preslatkim obiteljskim prizorima s Ćorlukom, evo gdje i kako oni provode uskrsne blagdane

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene