Nije bio prvi plan

Teško je zamisliti da bi mafijaškog bossa u filmu ''Kum'' glumio netko drugi, ali u konkrenciji za ovu ulogu bila su još neka imena

Marlon Brando (Foto: Profimedia) Marlon Brando (Foto: Profimedia) profimedia 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Marlon Brando (Foto: Profimedia) +0 Marlon Brando (Foto: Profimedia) Galerija

Obitelj Corleone jedna je od najpoznatijih s velikih platna, a ovo su neke od zanimljivosti sa snimanja filma ''Kum''.

Američka kriminalistička drama Francisa Forda Coppole, legendarni film "Kum" kojeg ovog vikenda možete pogledati na programu Doma TV, jedno je od najvećih ostvarenja američke kinematografije. Prvi nastavak objavljen je 1972. godine s Marlonom Brandom i Al Pacinom u glavnim ulogama, dok u njegovom nastavku uz Pacina glavnu ulogu ima Robert De Niro.

Pogledaj i ovo showbuzz Pažnja, spoileri! Po mnogima najgori nastavak "Kuma" dobio je novi završetak koji je oduševio kritiku

Obitelj Corleone jedna je od najpoznatijih s velikog platna, a ovo su neke od zanimljivosti sa snimanja kultnih filmova.

Danas je teško i zamisliti da bi netko drugi mogao odigrati mafijaškog bossa u tom filmu, no iz studija Paramount nisu u početku htjeli da ga odglumi Marlon Brando.

U konkurenciji je najviše šanse imao Sir Laurence Oliver, no Coppola je na kraju na prevaru snimio nekoliko scena s Brandom koje su na kraju oduševile cijelu produkciju filma. Ni Al Pacino nije bio prva ideja za Michaela Corleonea. Htjeli su Roberta Redforda, Jacka Nicholsona ili Dustina Hoffmana, no Pacino je svojom pojavom odnio pobjedu i dobio ulogu.

Marlon Brando nikada se nije previše trudio naučiti scenarij te je često improvizirao na setu prvog nastavka "Kuma", što je jako nerviralo producente. Za tu ulogu dobio je i Oscara, no odbio ga je primiti te je ušao u povijest ove prestižne filmske nagrade.

Vita Corleonea u drugom nastavku glumio je Robert De Niro, koji je proveo četiri mjeseca učeći sicilijanski dijalekt kako bi što bolje odigrao ulogu. Upravo zbog te uloge je i živio na Siciliji tri mjeseca.

Francis Ford Coppola je javno priznao da mu je bilo grozno režirati prvi nastavak "Kuma" te je htio taj teret prebaciti na nekog drugog u drugom nastavku. Predložio je Martina Scorsesea, no produkcija je to odbila. Na kraju je pristao na posao, no dao je nekoliko uvjeta. Zbog uspjeha tog filma od studija Paramount dobio je Mercedesovu limuzinu na poklon.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene