počinju projekcije

Ljetne projekcije na našem predivnom otoku svečano otvara film ''Ja, kapetan'' redatelja Mattea Garronea

Rajko Grlić, Tomislav Pavlic Rajko Grlić, Tomislav Pavlic Foto: PR

Predavači i sudionici iz Hrvatske i regije stigli su na Lopud i sve je spremno za početak prvog ovogodišnjeg ljetnog događanja u organizaciji Ponta Lopud kreativne platforme.

Prvog dana svog boravka na otoku, filmaši su se upoznali s kulturom i poviješću Lopuda te predivnim rezidencijalnim dijelom ''Lopud Art Foundationa'', koji je u svom autentičnom stilu oduvijek bio inspiracija za stvaranje svima koji su tamo boravili.

Danas će Ponta Lopud ljetne projekcije svečano otvoriti film Ja, kapetan (Io Capitano, 2023.) redatelja Mattea Garronea, što će ujedno biti i hrvatska kino premjera tog filma.

Druga večer festivala bit će posvećena hrvatskom filmu i obilježit će je čak dvije projekcije: Ustav Republike Hrvatske (2016.) redatelja Rajka Grlića, te Čovjek koji nije mogao šutjeti (2024.), kratki film redatelja Nebojše Slijepčevića, koji je ove godine hrvatskoj kinematografiji donio prvu Zlatnu palmu iz festivala u Cannesu. Ovogodišnje izdanje Ponta Lopud ljetnih projekcija u subotu će zatvoriti projekcija filma Barbie (2023.) redateljice Grete Gerwig, koji će predstaviti proslavljena hrvatsko-američka montažerka glazbe tog filma Suzana Perić.

Ulaz na projekcije filmova besplatan je za sve posjetitelje, a za vrijeme trajanja događaja, od 27. do 29. lipnja, za publiku iz Dubrovnika organiziran je i besplatan transfer brodom Argosy, koji svakog dana polazi iz luke Gruž (preko puta place) u 18:30 sati, a s Lopuda ispred hotela Lafodia u ponoć.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene