Nikad veća posjećenost

Brojni poznati na otvorenju izložbe "Ljubav i otpor Ivane Popović" u prepunom zagrebačkom MSU

Josipa Pavičić Berardini (Foto: John Pavlish) Josipa Pavičić Berardini (Foto: John Pavlish) John Pavlish 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Judita Franković (Foto: John Pavlish) Josipa Pavičić Berardini (Foto: John Pavlish) Maja Bajamić (Foto: John Pavlish) Damir Hoyka (Foto: John Pavlish) +0 Ivan Dečak (Foto: John Pavlish) Galerija

U prepunom Muzeju suvremene umjetnosti otvorena velika retrospektivna izložba 'Ljubav i otpor Ivane Popović', s više od 250 radova od područja mode, kazališta, kiparstva, kostimografije, performansa, crteža, primijenjene umjetnosti i produkt dizajna.

Da je Ivana Popović bila uistinu velika intermedijalna umjetnica i da je u svom kratkom životu dotakla mnoge, govori nam i činjenica da takva posjećenost nije viđena još od otvorenja MSU-a.

Pogledaj i ovo showbuzz S tatom Novi život nakon tragedije: Kći Ivane Popović otišla u Barcelonu

O izložbi je okupljenima govorila Nataša Ivančević, autorica izložbe, muzejska savjetnica i pomoćnica ravnateljice MSU-a, u ime zagrebačkog gradonačelnika posjetitelje je pozdravila Eva Brunović, dok je izložbu otvorio državni tajnik Ivica Poljičak. Novinarima se obratila i majka Ivane Popović, Leposava Popović, dok su prisutne bile i kćeri Luna i Ava.

Otvorenju su nazočile brojne osobe iz kulturnog i javnog života, a među mnogim licima koja su na izložbu došli upravo u kreacijama Ivane Popović, istaknule su se glumice Judita Franković, Vanda Winter, Tena Nemet Brankov, Enra Rudnički i Anđela Ramljak, a tu su se našli i Josipa Pavičić Berardini, Ivan Dečak i Damir Hoyka.

Izložbu prati katalog o radu Ivane Popović, te bogat diskurzivni edukativni program. Predstavljeni su i radovi studenata Tekstilno tehnološkog fakulteta u Zagrebu i učenika Aranžersko – scenografskog odjela Škole primijenjene umjetnosti i dizajna inspirirane njenim stvaralaštvom.

Studenti dramaturgije Akademije dramske umjetnosti na otvorenju izložbe izveli su plesni performans Žrtva mode. Samo otvorenje je pratio i glazbeni program s DJ Markanom te dvojcem Mr. Lee&IvaneSky.

Ivana Popović (1968. - 2016.) jedna je od najintrigantnijih hrvatskih suvremenih umjetnica koja je svojom preranom smrću ostavila neobrađen, nesistematiziran i javnosti nedovoljno poznat opus. 

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Marko Grubnić (Foto: Instagram) Ples sa zvijezdama, Marko Grubnić i Ela Vuković (Foto: Nova TV) Maja Šuput, Marko Grubnić (Foto: Instagram) Marko Grubnić (Foto: Instagram) +2 Marko Grubnić (Foto: Instagram) Celebrity Marko Grubnić s tugom se prisjetio najboljeg prijatelja: "Nije prošlo i sada znam da nikada niti neće"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene