sve što niste znali

Dokumentarni serijal o Beckhamu nešto je što svakako trebate pogledati - iskreno će vas uvući u svaki vrtlog njegovog života!

David Beckham David Beckham Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 David Beckham Galerija

Napokon je na Netflix stigao dugoočekivani dokumentarni serijal pod nazivom Beckham. Upravo takav naslov može imati samo netko tko je toliko planetarno popularan, netko tko je najbolji u svojem poslu, te netko tko je oženjen sa jednom jedinom - Posh Spice.

Taj netko je David Beckham, i moram priznati da će većina gledatelja ostati iznenađena koliko će zapravo saznati o privatnom životu nogometne superzvijezde.

Od Oskarom nagrađivanog redatelja Fishera Stevensa, te scenarista Alexandera Hodgsona, dobili smo dokumentarni serijal u četiri dijela koji je sve samo ne obični dokumentarac o nogometnoj zvijezdi. Već u prvoj epizodi imate osjećaj kao da u jednom trenutku gledate ozbiljan dokumentarac o karijeri jednog od najboljih nogometaša u povijesti, dok veoma brzo dobijemo osjećaj kao da gledamo jako dobro napravljen reality show.

Osobno, meni su bili interesantniji ovi reality dijelovi jer nisam neki nogometni znalac, ali kada nas Stevens uvede u Beckhamov privatni život od trenutka kada je prvi put šutao loptu u dvorištu s ocem, tada se zapravo najbrže vežemo za priču i ne odustajemo do kraja.

Dokumentarac divno i neopterećeno prikazuje Beckhama dok neobavezno šeta svojim prekrasnim engleskim imanjem, skuplja med, roštilja, i jednostavno uživa u plodovima rada. Pratimo mladog Davida od razdoblja u osnovnoj školi gdje je u potpunosti bio usredotočen na nogomet, do slavnog terena Manchester Uniteda, i onog najbitnijeg, dolaska Sir Alexa Fergusona u Davidov život. Iako možda nisu svi ljubitelji nogometa, većina nas zna za Alexa Fergusona, ali ono što zasigurno nitko ne zna je kakvu su vezu imali Beckham i on. Interesantno je gledati oscilacije u jednom odnosu koji je bio gotovo kao odnos oca i sina, te kako taj odnos polako jenjava.

Imamo priliku iz prve ruke čuti Sir Alexa Fergusona kako iz svoje vizure prepričava situacije koje gledamo ispred nas. Također, zaista je pohvalno da je Stevens na ovom projektu okupio impresivnu ekipu sugovornika od kojih su neki Ronaldo, Luis Figo, Sir Alex Ferguson, i mnogi drugi.

Iako je fokus apsolutno stavljen na Davida, Stevens je sjajno kroz čitav serijal uspio dočarati fascinantnu vezu između Davida i Victorije Beckham. Svi smo upoznati sa činjenicom da su njih dvoje ultimativni power couple, netko koga su tabloidi i paparazzi pratili u stopu, ali postoji jedan novi sloj njihovog odnosa za koji nitko prije nije znao.

Zanimljivo je također da niti u jednom trenutku ne gledamo Victoriju i Davida kako zajedno daju intervju redatelju, što im daje dovoljno prostora da u potpunosti iznesu svoja mišljenja istih životnih situacija, ili scena koje i oni gledaju u isto vrijeme kad i mi. U zadnjoj epizodi se dotaknu teme Davidovog preljuba, te je zaista emotivno za gledati oboje kako proživljavaju teške i iskrene emocije pred kamerama.

Beckham je inspirativan dokumentarni serijal sa trenucima čistog reality TV-a. Možda vam na prvu ovo zvuči kao potpuni treš, ali upravo suprotno. Ovo je jedan poseban dokumentarac koji nas zabavlja, emotivno dotiče, te nas još više približi jednom od najpoznatijih nogometaša na svijetu. Stevens pametno i duboko zadire u intimu poznatog para, njihovih najsretnijih, ali i najtežih trenutaka. Upoznajemo njihovu obitelj, slušamo njihovo iskreno mišljenje, te nas iskreno uvuku barem na kratko u svoj vrtlog života. Beckham je definitivno dokumentarac koji bi preporučili svima, čak i ako niste ljubitelji nogometa.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene