Kakve uspomene!

Dubravko Šimenc otkrio koju je to našu zvijezdu spasio od batina u kultnom zagrebačkom klubu: "Obranio sam mu život!"

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 1 Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 2 Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 3 Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 4 Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 5 Zagrebački klub Saloon proslavio 53. rođendan - 6 Dubravko Šimenc (FOTO: PR) Dubravko Šimenc Dubravko Šimenc Dubravko Šimenc +5 Mirna Berend - 1 Galerija

Koju je domaću zvijezdu Dubravko Šimenc spasio od batina, čiju je torbicu greškom kući ponijela Mila Elegović i koga su u ranojutarnje sate iz legendarnog zagrebačkog kluba izbacivale čistačice?Odgovore je na proslavi 53. rođendana slavnog Saloona doznala Ana Vela za In magazin!

"Tajna dobre zabave je dobra volja i mladost u glavi. Nije pitanje godina ovdje se stari i tu se ostaje mlad", poručio je Josip Dikan Radeljak koji je bio gost proslave 53. rođendana zagrebačkog kluba.

Pogledaj i ovo BOK festival - 3 Ovo nismo očekivali! Poslušajte kako zvuči kada Goran Navojec i Faris Pinjo zapjevaju u duetu: "Više su tu noći odradile svoje nego neka pjevačka tehnika!"

Novi kumovi legendarnog kluba postali su Mirna Berend i Tarik Filipović.

"Kesa ne gori večeras! Kažu da kum Saloona može biti onaj tko je ostavio dušu i tijelo u ovom klubu, a ja stvarno jesam", priznao je Tarik.

Zvone Boban i Dražen Petrović, Zdenka Kovačiček i Toni Cetinski, jedan od ranijih nastupa Dine Dvornika, Ena Begović, Kasandra, Mislav Bago - Saloon je oduvijek spajao ljude iz različitih miljea.

"Košarkaši, nogometaši, misice, estrada, dolazili su ozbiljni ljudi, tako da ovo je bilo jedno okupljalište o kojem bi Zagreb i danas mogao sanjati da ima takvu publiku i takve zabave", otkrio je Zoran Škugor.

"Tko je bio uvijek raspoložen za tulum od zvijezda? Dražen nikad nije ostao iza ponoći a mislim da su dinamovci prednjačili", prisjetio se Dubravko Šimenc.

U klubu su nastala i dva velika hita, "Za dobra stara vremena" Novih fosila i "Rock me baby", koji je doveo Eurosong u Hrvatsku.

Ton. Maro srezović, vlasnik kluba
"Na kutiji od cigareta za Dobra stara vremena, a na salveti Rock me baby", otkrio je vlasnik kluba Maro Srezović.

A u sitne noćne sate ispisivale su se neobične priče.

"Bila je jedna zgodna priča kad sam s Ninom Badrić zamijenila torbu pa me zvala u tri ujutro - hej je li ti slučajno imaš moju torbu", ispričala je Mila Elegović.

"Izišao je friško film Zlatne godine i ja sam bio mladi glumac i bilo mi je to jako značajno. Tu sam sjedio s prijateljima na šanku i pojavio se taj neki mladi pjevač Gibonni i pjevao je i svi su urlali, svi su ga obožavali čupavca", otkrio je Goran Grgić.

"Mogu samo reći da sam ovdje obranio život Davoru Gopcu. Gobac moraš biti dobar u Saloonu. Što se dogodilo? A bio je jedan eksces, ali ja sam stao kao pravi zaštitnik zagrebačke glazbene scene. Je li ga netko htio tuči? Je, je, ali smo odmah reagiralim, riješili smo", izjavio je Dubravko.

"Bilo je jako puno anegdota, ali nažalost 90 posto nije za javnost. Danas bi sigurno bile jer bi ih netko snimio na mobitel. Da, imali smo sreću što smo proživjeli ta krasna vremena kad nije bilo ni mobitela ni paparazza i stvarno smo uživali", priznala je Sanja Doležal.

Putovanje stazom sjećanja vratilo nas je u dobra stara vremena. Uz pomješane osjećaje zbog onih koji više nisu s nama, ali i mnogo veselja što smo imali priliku biti dio kultnih zabava koje su postale dio urbane legende.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 18:00 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Ivana Knoll - 5 Ivana Knoll - 1 Ivana Knoll - 2 Ivana Knoll - 6 +28 Ivana Knoll - 7 Celebrity Ivana Knoll polugola hrabro prošetala hladnim ulicama Londona, građani i turisti snimali je mobitelima

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Komemoracija za Jasmina Telalovića - 3 Komemoracija za Jasmina Telalovića - 2 Komemoracija za Jasmina Telalovića - 4 Komemoracija za Jasmina Telalovića - 1 +25 Komemoracija za Jasmina Telalovića - 7 Celebrity Tužne slike kolega s komemoracije za prerano preminulog glumca, Goran Navojec neutješno sjedio u tišini

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene