'Rock nije kultura!?'

'Diskriminatorno ograničavanje glazbe na klasiku i jazz'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Udruga Promo na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 23. ožujka u Tvornici kulture, uložit će službeni prosvjed na nedavno objavljene rezultate dodjele i dosadašnju praksu dodijeljivanja javnih sredstava za glazbene programe od strane Ureda za kulturu grada Zagreba i Ministarstvo kulture RH.

Udruga Promo ovim putem želi skrenuti pozornost na činjenicu da 80% građana grada Zagreba i Republike Hrvatske kao svoju javnu kulturnu potrebu u glazbi navodi upravo koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe (koja se u širem smislu naziva rock glazbom uz sve moderne izvedenice).

Emotivnog prevoditelja ponijele pjesme do te mjere da je oteo show

Unatoč toj činjenici, Vijeća za glazbu pri Ministarstvu kulture i Gradu Zagrebu programe i koncerte kvalitetne suvremene autorske glazbe u potpunosti isključuju iz sustava javnog financiranja, a sam pojam glazbe netočno i diskriminatorno ograničavaju na klasiku i jazz, navodi udruga.

Udruga Promo okuplja organizatore koncerata kvalitetne suvremene autorske glazbe u Hrvatskoj, a ispred ove inicijative udruge stoje i sljedeći koncertni organizatori i glazbeni klubovi: INmusic festival, Vintage Industrial Bar, Tvornica kulture, Klub.Zagreb, Močvara, Žedno uho, Pozitivan ritam, Klub Palach, Distune Promotion, Seasplash festival, Multikultura, SuperUho festival, Outlook festival, Dimensions festival, Terraneo Festival.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene