Destruktivna romansa

Ona ga je upoznala s heroinom, nekoliko se puta htio ubiti, a svjetska slava ga je uništila

Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) profimedia 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Courtney Love (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love i Kurt Cobain (Foto: Profimedia) Courtney Love (Foto: Profimedia) Courtney Love (Foto: AFP) Courtney Love (Foto: Getty Images) +0 Courtney Love (Foto: AFP) Galerija

Kurt Cobain i Courtney Love vjenčali su se nakon samo četiri mjeseca veze, a njihova kći Frances Bean Cobain danas ima 27, koliko je imao i Kurt kada si je oduzeo život.

Mnogi su govorili kako su Courtney Love i Kurt Cobain zaštitna lica 90-ih godina prošlog stoljeća. Bili su modernija i talentiranija verzija Sida i Nancy, a 1992. godine novinar Vanity Faira istaknuo je kako će Courtney biti poznata kao i Kurt, a ako se nešto drugo ne dogodi, uništit će se međusobno.

Pogledaj i ovo showbuzz Vijest koja je šokirala svijet Dramatični događaji prije tragedije: Kurt Cobain pronađen je mrtav prije točno 24 godine

Godinu dana prije nego što su krenuli u vezu koja ih je oboje uništila, Kurtova je slava počela vrtoglavo rasti nakon što je čitav svijet počeo brujati o bendu Nirvana.

Vjenčali se nakon četiri mjeseca veze

Par se upoznao 1989. godine, ali ponovno su se našli dvije godine kasnije i onda je sve počelo. Nakon što se Love vratila u Kurtov život, brojni su tvrdili kako ga je upravo ona upoznala s heroinom.

Nakon samo četiri mjeseca veze vjenčali su se, a Love je već tada bila trudna. Vjenčanje je održano na Havajima u Honoluluu 24. veljače 1992. godine. Courtney je nosila haljinu koja je ranije pripadala holivudskoj glumici Frances Farmer, a Kurt je bio u zelenoj pidžami od flanela.

Nakon vjenčanja Kurt se sve više zatvarao u sebe. Unatoč Nirvaninoj popularnosti pjevač nije imao nikakvu želju nastaviti s turnejama.

"Jako puno smo se drogirali. Nabavljali smo tablete od svugdje, šetali smo uokolo i cijelo smo vrijeme bili na nečemu. Nakon toga sam uzimala heroin nekoliko mjeseci", priznala je Love u intervjuu 1992. godine. Prije pet godina rekla je kako je u tom razdoblju Kurt samo htio provoditi vrijeme u stanu, slikati i stvarati glazbu, a čitavo je vrijeme uzimao heroin.

Između drogiranja imali su brojne trenutke sreće, a par je bio iskreno zaljubljen. Nekoliko su se puta htjeli riješiti ovisnosti i svih droga, a unatoč brojnim pokušajima, odustajali bi od toga nakon svega nekoliko dana.

Htjeli su se skinuti s heroina prije rođenja kćeri

Prije nego što se njihova kćer Frances Bean rodila na ljeto 1992. godine, Cobain je nekoliko puta razmišljao da raspusti Nirvanu kako bi se mogao usredotočiti na roditeljstvo. Unatoč dobrim namjerama nije raspustio bend niti se riješio ovisnosti. Kurt Cobain nije se znao nositi sa svjetskom slavom koju mu je donijela Nirvana.

U brojnim dokumentarnim filmovima o njegovu životu otkriveni su detalji za koje je malo tko znao. Jedino što je sigurno bila je činjenica da je Kurtov život od 1992. godine nadalje sve više propadao iz dana u dan.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#werk

A post shared by ・*✧ Frances Bean Cobain ✧*・ (@thespacewitch) on

Courtney Love često mu je govorila kako ne želi da ga kći vidi u takvom stanju, a on je čitavo vrijeme tvrdio kako je samo umoran, ali nije na drogama. Slavni par obožavao je svoju kćer, no imali su velikih problema u braku.

Nekoliko se puta pokušao ubiti

Glazbenik si je pokušao oduzeti život nekoliko puta. U medijima je najviše odjeknulo njegovo predoziranje u Rimu u ožujku 1994. godine, a Courtney je kasnije priznala kako je sve to bilo zbog nje. "Nemam pojma kako je on sve znao, valjda je bio vidovit. Razmišljala sam o tome da ga prevarim, a u tom se trenutku on pokušao ubiti", rekla je pjevačica grupe Hole jednom prilikom.

Članovi njegova benda često govore o odnosima s Kurtom, godinama nisu bili u dobrim odnosima s njegovom suprugom, a Cobain se čitavo vrijeme borio sam sa sobom. Više mu ni glazba nije mogla pomoći da pobjegne od vlastitih problema.

Kurt Cobain pucao si je u glavu 5. travnja 1994. godine. Imao je tek 27 godina, a dan-danas slovi kao jedan od najboljih glazbenika svih vremena.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene