Ali u dobre svrhe

Slavni i umišljeni konačno dobili svoje: Polili ih ledenom vodom!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Cilj ove neobične akcije je prikupljanje novaca u humanitarne svrhe!

Svijetom se vrtoglavom brzinom proširio novi način prikupljanja humanitarne pomoći za udrugu ALS Association koja se bavi proučavanjem i širenjem svijesti o miotrofičnoj lateralnoj sklerozi (ALS) poznatijoj kao Lou Gehrigova bolest. Bolest pripada grupi neuroloških bolesti, a zahvaća gornje i donje motorne neurone, piše Daily Mail.

Pogledaj i ovo Martha Stewart duboki izrez na dekolteu Televizijska legenda u 82. godini skinula se u badić za naslovnicu kultnog časopisa i tim se potezom upisala u povijest!

U samo mjesec dana prikupljeno je više od 2 milijuna dolara, a u akciju su se uključili i brojni poznati i slavni koji su odlučili pomoći velikim donacijama. Ljudi diljem svijeta polijevaju se kantom ledene vode, a zatim izazivaju svoje prijatelje da učine isto i sve objave na društvenim mrežama. Cilj je da svako polijevanje rezultira donacijom na račun spomenute neprofitne organizacije.

Slavna dizajnerica odlučila je isprazniti svoje ormare i garderobu koju je godinama čuvala, te darovati u humanitarne svrhe

Cijela akcija započela je 29. lipnja, a odazvalo se preko 71.000 donatora koji su prikupili više od 2 milijuna dolara. Iz organizacije javljaju da su u istom periodu prošle godine prikupili samo 25.000 dolara i zahvaljuju se svima koji sudjeluju u ovoj zanimljivoj humanitarnoj akciji.

Od slavnih imena ovoj akciji pridružio se i Mark Zuckerberg koji je, nakon što se polio hladnom vodom, izazvao Bill Gatesa, Sheryl Sandberg i Reeda Hastingsa.

 

Elizabeth Banks, Jennifer Morrison, Geoff Stults, Joanna Garcia, Nick Swisher, Lance Bass, Martha Stewart, Matt Lauer i Matt Harvey samo su neka od imena koji su odlučili biti dio ovog projekta i ne smeta im malo hladne vode.

Veliku pažnju privukao je i Justin Timberlake koji je, zajedno s grupom fanova, snimio video polijevanja vodom i nominirao slavnog voditelja Jimmyja Fallona i grupu The Roots.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene