divna i talentirana

Životna priča glumice za koju ni 10 godina poslije mnogi ne vjeruju da je više nema, imala je samo 41 godinu kad nas je napustila

Maja Petrin Maja Petrin Bruno Konjevic / CROPIX 1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Petrin - 1 Maja Petrin - 6 Maja Petrin - 7 Maja Petrin - 5 Maja Petrin - 1 Maja Petrin - 2 Maja Petrin - 3 Maja Petrin - 4 Posljednji ispraćaj Maje Petrin Posljednji ispraćaj Maje Petrin - 2 +5 Posljednji ispraćaj Maje Petrin - 3 Galerija

Glumica Maja Petrin preminula je prije 10 godina, a njena iznenadna smrt šokirala je domaću javnost koja ju ni do danas nije prežalila.

Smrt glumice Maje Petrin prije deset godina šokirala je hrvatsku javnost.

4. ožujka 2014. vijest da je preminula sve je zavila u crno, a Maja je tad imala samo 41 godinu.

Pet godina prije smrti, u 37. godini doživjela je teški srčani udar, nakon čega je bila hospitalizirana na kardiološkom odjelu KB-a Sestara milosrdnica. Glumicu su tijekom noći probudili bolovi u prsima, a život joj je tad spasila majka Marija koja je pozvala Hitnu pomoć. U bolnici su joj ugradili stentove.

''Neka je to klišej, ali ja sam 15. listopada doista ponovno rođena. Taj dan je i naša kujica Pika proslavila drugi rođendan, a moja Petra rođena je 7. listopada. Tako sam odsad i ja od horoskopske Račice postala Vaga pa ćemo ubuduće u listopadu mi sve tri cure skupa slaviti rođendan'', šalila se Maja u kasnijem intervjuu za Večernji list.

Nakon toga je promijenila neke životne navike, bila je svjesna da mora prestati pušiti. Obećala je samoj sebi da će početi pješačiti, čak i lagano planinariti na Sljemenu. Novi su nalazi bili optimistični, no drugi je srčani udar bio koban te je od njegovih posljedica preminula.
Iza sebe je ostavila tad 17-godišnju kći Petru koju je dobila s kolegom Alenom Šalinovićem, a za koju se kasnije brinula sama.

Vijest o njenoj iznenadnoj smrti šokirala je i njene glumačke kolege među kojima je bila zaista omiljena.

''Draga Majo, ne znamo kako to reći. Ne mogu. Sjećaš li se kako smo pričali o ljubavima, prošlim i budućim. O hrani. Kako smo se svađali. I mirili obavezno. Kako smo se smijali životu, ljudima, nespretno napisanim scenama. Kako smo zbog istih stvari plakali. Hvala ti što si bila tu. Moja prva kolegica u nepoznatom, velikom gradu. Hvala ti što si bila tako tanana, lijepa, osjećajna. Što smo bar taj jedan mali komadić ovog blesavog Svemira prošli skupa. Hvala ti. Volim te. Ne mogu reći...'', napisao je tad glumac Vladimir Tintor, zvijezda serije ''Kumovi'', koji je bio s njom blizak i koji je u seriji ''Zabranjena ljubav'' glumio njenog supruga.

Mnogi su je zapamtili u seriji ''Zabranjena ljubav'' gdje je glumila Dunju, a uspješnu ulogu ostvarila je i u ''Villi Mariji'' gdje je glumila Zoru Rački.

Maja je svoj trag ostavila i u brojnim drugim serijama i predstavama, ''Ponos Ratkajevih'', ''Zakon ljubavi'', a surađivala je s brojnim kazalištima, ''Histrionima'', ''Teatrom u gostima'', ''Kerempuhom'', ''Teatrom &TD'', ''HNK-om'', ''Komedijom'', a danas je se svi sjećaju s knedlom u grlu.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Dominik i Helena Livaković - 2 Dominik i Helena Livaković - 3 Dominik i Helena Livaković - 2 Dominik i Helena Livaković +25 Dominik i Helena Livaković - 2 Celebrity Evo koje su ime Dominik Livaković i lijepa supruga dali sinčiću, iza njega se krije posebno značenje!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Lena Lopatny i Mia Begović, 2002. godina Maja Lena Lopatny i Mia Begović, 2002. godina Maja Lena Lopatny i Mia Begović, 2002. godina Maja Lena Lopatny i Karlo Šeparović +25 Maja Lena Lopatny - 1 Nekad i sad Prepoznajete li preslatku djevojčicu s fotografije? Kći je naše glumačke dive, a nekoć je i sama punila medijske stupce!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene