ograničeno zanimanje

Krunidbu kralja Charlesa na BBC-ju pratilo više od 14 milijuna gledatelja, evo koja je razlika u odnosu na isti događaj kraljice Elizabete

Kralj Charles Kralj Charles Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Kralj Charles Galerija

Krunidbu kralja Charlesa na BBC-jevim je kanalima pratilo više od 14 milijuna gledatelja, što je daleko manje od broja zainteresiranih koji su pratili krunidbu ili pogreb njegove majke Elizabete II.

U prosjeku je oko 13,4 milijuna TV gledatelja od ukupno 67 milijuna stanovnika Velike Britanije pratilo događaj putem dvaju glavnih javnih britanskih televizijska kanala.

Pogledaj i ovo Princ Harry evo koji je plan za njega! Princ Harry konačno se pojavio u Londonu, a način na koji je doputovao nitko nije očekivao!

Broj je porastao na više od 14 milijuna u trenutku kada je na glavu 74-godišnjeg kralja položena kruna, objavio je BBC.

Ostali televizijski kanali nisu objavili podatke o gledanosti, no raniji podaci ukazuju na to da BBC ima brojnu publiku koju ovakva vrsta događaja zanima.

Pogreb Elizabete II. održan u rujnu prošle godine pratilo je u prosjeku više od 26 milijuna gledatelja, a u jednom trenutku ta brojka je porasla na 28 milijuna, od čega ih je 18,5 milijuna događaj pratilo putem BBC-ja.

Za usporedbu, Elizabetinu krunidbu 1953., prvu koju je prenosio TV, po podacima Buckinghamske palače gledalo je 27 milijuna stanovnika Velike Britanije, a pogreb princeze Diane čak 32 milijuna.

Karlova je krunidba pripremana bez previše entuzijazma, a ankete su ukazivale na ograničen interes za nju u kontekstu galopirajuće inflacije u zemlji.

1/41 >> Pogledaji ovu galeriju kralj Charles III. i kraljica Camilla - 3 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 4 kralj Charles III. i kraljica Camilla - 5 Kralj Charles +36 Kralj Charles Celebrity Poznato je o čemu su kralj Charles i supruga Camilla pričali tijekom krunidbe, sve su otkrili čitači s usana

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Zdravko Marić i sin - 3 Zdravko Marić i sin - 2 Zdravko Marić, Zlatko Dalić, Jakov Kitarović, Tomislav Madžar (FOTO: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL) Zdravko Marić (FOTO: Goran Jakus/PIXSELL) +6 Zdravko Marić sada i prije (FOTO: PIXSELL) Celebrity Svi su gledali u našeg posebno sređenog bivšeg ministra financija dok se šetao zagrebačkom špicom u društvu posebne osobe!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene