Bila je njegov centar svijeta

Izjavio je da bi ju i ženio: Bogatstvo kontroverznog modnog genijalca moglo bi doći u šape njegove ljubimice?

Karl Lagerfeld (Foto: Instagram) Karl Lagerfeld (Foto: Instagram) Instagram 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld (Foto: Instagram) Karl Lagerfeld i Hudson Kroenig (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld i Hudson Kroenig (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld i Hudson Kroenig (Foto: Getty Images) Brad, Hudson i Jemeson Kroenig (Foto: Getty Images) +0 Karl Lagerfeld i Brad Kroenig (Foto: Getty Images) Galerija

Nakon smrti Karla Lagerfelda svi čekaju odgovor na pitanje tko će nasljediti njegovo silno bogatstvo, a kao najizgledniji kandidati spominju se njegova mačka Choupette i kumče Hudson Kroenig.

Nakon smrti modnog dizajnera i direktora modne kuće Chanel, Karla Lagerfelda koji je preminuo u 86. godini života od posljedica raka gušterače, pojavila se vijest kako je njegova voljena mačka Choupette potencijalna nasljednica bogatstva od 150 milijuna funti, koje bi mogla podijeliti s dizajnerovim kumčetom 10-godišnjim Hudsonom Kroenigom.

Pogledaj i ovo Karl Lagerfeld i Brad Kroenig (Foto: Getty Images) Godinama ga pratili Roleksi, dijamanti i privatni avioni: Uvid u svijet ''Karlovih dječaka'' i tko su oni zapravo bili

Choupette je bila jedno od najvažnijih bića u Karlovu životu, za njega je ona bila istinska ljubav za koju je bio izjavio da bi je čak oženio kad bi mu zakon to dozvolio. Ljubimica je uživala u luksuznom životu i sama je zaradila više od 2,5 milijuna funti.

"Još uvijek ne postoji brak između ljudi i životinja, zasad. Nikad nisam mislio ću se tako zaljubiti u mačku", rekao je Karl jednom prilikom.

Stoga bi dizajnerovo bogatstvo moglo završiti u šapama ove mačke ako će se pokazati da je pravno sve tako uređeno, prenosi Daily Mail.

I sam Karl je u jednom od prošlogodišnjih intervjua izjavio kako bi njegov nasljednik mogla biti između ostalih, pri čemu je mislio na svoje kumče Hudsona Kroeniga, upravo Choupette.

Prema njemačkom zakonu takav bi dogovor mogao biti izvediv, pišu francuske novine Le Figaro, i to u slučaju ako je mačka u oporuci navedena kao nasljednica preko neke udruge ili zaklade.

Kao što smo već spomenuli, kao glavni kandidat za nasljednika, spominje se Karlovo kumče Hudson Kroenig, inače sin Breda Kroeniga, najstarijeg člana elitne skupine muških modela "Karlovi dječaci" koje je slavni dizajner za života okupio oko sebe.

Hudson je s Karlom surađivao od svoje druge godine života, a tijekom prvog pojavljivanja na modnoj pisti izazvao val oduševljenja noseći Chanelovu modnu reviju 2011. godine.

Brad Kroenig je u intervjuu za New York Post prije dvije godine izjavio kako su Hudson i njegov sin Jameson bili u stalnom kontaktu s njegovim dobrim prijateljem Karlom, koji im je slao fotografije svoje ljubimice Choupette.

Karl Lagerfeld je prošle godine progovorio o svojim željama nakon vlastite smrti.

"Sprovod se neće održati. Radije bih umro! Želja mi je da budem kremiran i da se moj pepeo prospe zajedno s pepelom moje majke. I Choupettinim, ako ugine prije mene", izjavio je Karl.

Choupette je prvotno pripadala Karlovu prijatelju Baptisteu Gianiconiju, no nakon što ju je dizajner čuvao dva tjedna u 2011. godini, više mu je nije htio vratiti.

"Žao mi je ali Choupette je moja", rekao mu je, a kasnije se šalio kako ju je oteo prije nego ju je pretvorio u međunarodnog modela mačke.

Od prve minute koje je Choupette provela kod Karla, njen se život u potpunosti promijenio. Započela je karijeru modela u kolovozu 2012. godine, pozirajući u naručju francuske manekenke Laetitije Caste kod Eiffelovog tornja.

Mačka je otada odradila brojna modna snimanja i kampanje, od one za Opel pa do poznatih svjetskih make-up brendova, a dobila je čak i vlastiti brend.

Naime, jedna cijela make-up kolekcija nazvana je "Choupette in Love", inspirana je dizajnerovom ljubimicom i njenim "mačjim pogledom".

Kada je Karl bio odustan od kuće, o Choupette su brinule njene sluškinje Françoise i Marjorie i ispunjavale joj svaku želju. Uz to imala je vlastitu kolekciju dijamantnih ogrlica, vlastitog kuhara i frizera.

"Čak i kada spava, ne želim da je sama. Ona je šik dama, doživljavam je kao ženu u svojoj glavi. Sluškinje se igraju s njom, brinu o njenoj predivnoj dlaki, tretmanima ljepote i zabavljaju je. Ona je centar mog svijeta. Kada biste je vidjeli, shvatili bi to", izjavio je u jednom od intervjua Karl.

A baš kao prava diva, Choupette nema samo jedno ime, već čak tri.

"Njeno ime je Choupette, princeza Choupette i gospođica Choupette. Sada je snježno bijele boje s nijansama karamele oko očiju, ušiju i na vrhu repa", izjavio je Lagerfeld za i.D magazine.

Plavooka mačka poslužila je kao inspiracija za brojne Lagerfeldove kreacije, uključujući poznatu crno bijelu kolekciju, kao i za mirisne svijeće s njenim portretom čija cijena iznosti više od 250 dolara po komadu.

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld (Foto: Profimedia) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) +0 Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Celebrity Volio je samo jednog: Bili su zajedno 18 godina, no nikada nisu imali fizički kontakt, a znao je za sve njegove prevare

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld i Brad Kroenig (Foto: Getty Images) Brad Kroenig (Foto: Getty Images) Brad, Hudson i Jemeson Kroenig (Foto: Getty Images) Karl Lagerfeld i Hudson Kroenig (Foto: Getty Images) +6 Karl Lagerfeld i Hudson Kroenig (Foto: Getty Images) Celebrity Roleksi, dijamanti i privatni avioni: Uvid u svijet ''Karlovih dječaka'' i tko su oni zapravo bili

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Karl Lagerfeld (Foto: Instagram) Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) +0 Karl Lagerfeld (Foto: Getty Images) Celebrity Bila je njegova muza i imala vlastite sluškinje: ''Nisam nikad mislio da bih se ovoliko mogao zaljubiti u životinju''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene