Povijest se ponavlja?

Pogledajte čime je to Kate Middleton sve podsjetila na princezu Dianu, što kralj Charles misli o tome?

Kate Middleton Kate Middleton Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Middleton - 3 Kate Middleton - 1 Kate Middleton - 2 Kate Middleton - 4 Princeza Diana - 4 Princeza Diana - 3 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 1 Princeza Diana - 1 Princeza Diana +19 Princeza Diana s tijarom Spencer Galerija

Britanska javnost i mediji ovih dana bruje o činjenici da Kate Middleton zasjenjuje sve druge članove britanske kraljevske obitelji, pa čak i kralja Charlesa, koji se već našao u istoj situaciji.

Kraljevski insajderi već neko vrijeme ukazuju na to da princeza od Walesa iliti Kate Middleton zasjenjuje kralja Charlesa svojim pojavljivanjima u javnosti i to tijekom posljednjih mjeseci, i da mu se slična situacija zapravo već dogodila i ranije.

Bilo je to dok je bio u braku s pokojnom princezom Dianom, koja ga je bacila u drugi plan još prije vjenčanja, kada su kraljevski obožavatelji satima čekali u redu prvenstveno da vide nju. Diana je bila toliko popularna da je, tijekom prve zajedničke kraljevske turneje, Charles čak javno priznao da je njegova supruga osoba koju svi žele vidjeti i upoznati. Tijekom njihova braka, Diana je nastavila krasti pozornost dok je blistala u očima javnosti i zahvaljujući svom smislu za modu, upečatljivoj ljepoti i dubokim suosjećanjem za druge ljude, naročito one potrebite.

Nakon što su milijuni diljem svijeta pratili vjenčanje Charlesa i Diane, par je u listopadu 1981. otišao na svoje prvo putovanje u Wales kao bračni par.

Iako su mnogi bili hipnotizirani mladom Dianom na dan njezina vjenčanja, njihovo prvo putovanje u Wales bio je prvi put da je tadašnja princeza od Walesa osvojila britansku javnostdok je njezin suprug ostao u njezinoj sjeni. Tijekom cijelog posjeta, kraljevski obožavatelji željeli su upoznati mladence, ali su Dianu posebno voljeli. Dok je par posjećivao ljude u zajednicama s visokom stopom nezaposlenosti i novopečene majke na rodiljnim odjelima, javnost je bila oduševljena njome.

Arhivska snimka posjeta pokazuje kako par pozdravlja mnoštvo, koje se može čuti kako skandira: "Želimo princezu Di!"

Princezina popularnost bila je toliko velika da je Charlesa čak natjerala da nekim kraljevskim obožavateljima kaže: "Evo osobe koju ste došli vidjeti", izvjestio je ITV.

Dvije godine kasnije, kraljevski par proputovao svijet kako bi prvi put posjetio Australiju i Novi Zeland u zajedničkom angažmanu. I tu je Diana zablistala, ali među njima se počela osjećati napetost koju je uzrokovala njezina popularnost.

"Unatoč predviđanjima, Diana se, osim malog napora i umora, dobro snašla. Možda je stvorena od tvrđeg materijala nego što mnogi misle", pisalo je u Sydney Morning Heraldu.

A kako se turneja nastavljala, postalo je jasno da je princeza Diana glavna zvijezda, a Charles je hodao u njezinoj sjeni. U izvješću ABC-ja u to je vrijeme zabilježeno kako je mnoštvo u Riverlandu došle vidjeti Dianu, a uz to su pohvalili i njezinu profesionalnost.

"Princeza je više željela upoznati ljude nego njezin suprug. Pričala je o zdravlju princa Williama, vremenu, a u šali je pitala jednu stariju građanku ima li viskija u košari za piknik", prenio je Vogue.

Ubrzo su se počeli pojavljivati prvi problemi u braku Charlesa i Diane, a premijer John Major je u Donjem domu parlamenta u prosincu 1992. godine objavio vijest o njihovu razvodu, a dvije godine nakon toga je Charles priznao aferu s današnjom kraljicom Camillom.

No čak i tada, oči nacije bile su uprte u princezu Dianu, koja je privukla pozornost svojom sada već ozloglašenom osvetničkom haljinom. Izašavši u galeriju Serpentine u Londonu kako bi prisustvovala zabavi Vanity Faira, Diana je obukla crnu haljinu s otvorenim ramenima koju je dizajnirala Christina Stambolian. Time je toliko sve zadivila da su sljedećeg dana njezine fotografije osvanule na svim naslovnicama, ukravši naslove za koje se Charles nadao da će dobiti zbog svog priznanja.

Nakon razvoda popularnost princeze Diane ostala je visoka, a nije se smanjila ni nakon tragične automobilske nesreće 1997. godine u kojoj je izgubila život.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Bloom Tatarinov Maja Šuput - Bloom - 3 Maja Šuput - Bloom - 2 Maja Šuput - 3 +26 Maja Šuput - 1 Celebrity Pogledajte preslatku novu fotografiju malenog Blooma, Maja ga je prozvala higijeničarom zbog trenutka u kojem ga je uhvatila!

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Snježana Schillinger - 2 Snježana Schillinger - 1 Snježana Schillinger - 3 Snježana Schillinger - 4 +27 Snježana Mehun Schillinger Celebrity Snježana Schillinger u badiću se smjestila kraj bazena, a evo čime je začudila i svog muža: "Ima li tko veći?"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene