TV premijera na Novoj TV!

Profesor Baltazar se vraća u velikom stilu: Saznajte sve o novoj avanturi omiljenog genijalca

Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) ZagrebFilm.hr) 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: Dnevnik.hr) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) +0 Profesor Baltazar (Foto: ZagrebFilm.hr)) Galerija

Najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma, koji se emitirao od 1969. do 1978. godine, ponovo se vraća u punom sjaju, a sada ga imate priliku vidjeti i vi!

"Profesor Baltazar" je hrvatska animirana humoristična serija koja je snimana i emitirana od 1967. do 1978. godine, a od tada je zbog svojeg uspjeha i nebrojeno puta reprizirana. Od omiljenog crtića o genijalnom ćelavom profesoru koji rješava sve probleme Baltaraz-grada s tek nekoliko minuta mukotrpnog mozganja nastale su i  slikovnice za djecu, a sada se nakon dugo godina Baltazar vraća u punom sjaju. 

Pogledaj i ovo Raspad sistema (Foto: Kazalište Kerempuh) Večer smijeha! Kazališni "Raspad sistema" u Kerempuhu: Nagrađivana komedija sada će zabavljati i domaću publiku

Naime, u Zagrebu će se u subotu 21.9. održati premijera nove epizode serijala i to pod nazivom "Augustova treća sreća". Svečana premijera zakazana je za 19.30 sati te će biti otvorena za javnost, a održat će se na zagrebačkom Zrinjevcu. "Augustova treća sreća" nastala je u čast obilježavanja 50. godišnjice postojanja "Profesora Baltazara", kojeg je osmislio Zagreb film.

Sedmominutni animirani film "Augustova treća sreća" režirao je koautor originalnog serijala Profesor Baltazar, Boris Kolar, a nastao je u zagrebačkom studiju Diedra. Scenarij je napisao Dino Krpan, koji je ujedno i izvršni producent, glavni animator je Siniša Mataić, a kompozitor Vjeran Šalamon. Film je producirala tvrtka Ultra link (Renata Brkić, Tajana Jakšić), a nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.

"Profesor Baltazar" obilježio je generacije koje su uz njega odrastale, a ovaj novi nastavak kultne serije možda će osvojiti srca najmlađih koji ga još uvijek nisu upoznali. Inače ta legendarna crtana humoristična serija ima 59 epizoda koje traju od 5 do 10 minuta. 

Godine 2005. godine krenulo se sa snimanjem novih nastavaka ovog  kultnog crtića.

Dobroćudni Baltazar ostao je do danas najuspješniji projekt Zagrebačke škole crtanog filma. Otac lika profesora Baltazara je Zlatko Grgić a u cijelom projektu je sudjelovala ekipa od 20 ljudi među kojima su se isticali Ante Zaninović, Pavao Štalter, Boris Kolar, Milan Blažeković i Zlatko Bourek uz glazbu Tomice Simovića. Simpatičnom znanstveniku, koji rješava probleme svojih sugrađana uz pomoć mašte i pozitivne energije, ime je dao Pavao Štalter.

Zagrebačka škola crtanog filma djelovala sredinom prošlog stoljeća, a do danas ostaje jednom od najutjecajnijih škola animacije u povijesti. Ta jedinstvena škola animacije dala je europskoj filmskoj baštini više od 400 naslova vrijednih animiranih ostvarenja koja su nagrađena s više od 400 najprestižnijih nagrada širom svijeta.

Televizijska premijera "Augustove treće sreće" za Hrvatsku na rasporedu je u subotu 5. i nedjelju 6. listopada na Novoj TV u prijepodnevnim satima. 

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Demi Moore i Ashton Kutcher (Foto: Profimedia) Demi Moore (Foto: Profimedia) Demi Moore (Foto: Profimedia) Demi Moore (Foto: Profimedia) +4 Demi Moore (Foto: Profimedia) Celebrity Zbog 15 godina mlađeg muža pristajala je na seks utroje, htjela mu je pokazati da je zabavna

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene