"Harry i Meghan"

Prve epizode dokumentarca od kojeg strahuje kraljevski dvor: Prinčeva bolna sjećanja na majku, optužbe za rasizam i rijetke snimke Archieja i Lilibet

Meghan i Harry - 1 Meghan i Harry - 1 Profimedia 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan i Harry - 1 Meghan i Harry - 3 Meghan i Harry - 4 Meghan Markle i princ Harry - 3 Meghan Markle i princ Harry - 1 Meghan Markle i princ Harry - 2 Meghan Markle i princ Harry Princ Harry i Meghan Markle Meghan Markle i Harry - 1 Meghan Markle i Harry - 2 +19 Meghan Markle i Harry - 3 Galerija

Netflix je objavio prve tri epizode dokumentarne serije "Harry i Meghan", a mi smo izdvojili najzanimljivije dijelove.

Dugoiščekivani dokumentarac o životu princa Harryja i njegove supruge Meghan Markle stigao je na streaming platformu Netflix.

Pogledaj i ovo Princ Harry i Meghan Markle Iznenađeni? Evo kako su i kada Meghan Markle i princ Harry saznali da je Kate Middleton bolesna: "Nekoliko izvora potvrđuje da..."

Prve tri epizode dokumentarne serije "Harry i Meghan" odmah po objavi podigle su puno prašine, a mi smo izdvojili najzanimljivije dijelove.

Prije prve epizode istaknuto je kako su svi intervjui dovršeni do kolovoza 2022. godine, čime su htjeli naglasiti da je serija snimljena prije smrti Harryjeve bake, kraljice Elizabete II. u rujnu.

"Članovi kraljevske obitelji odbili su komentirati sadržaj serije", piše preko ekrana prije uvodnih scena s bombastičnim naslovnicama iz 2020. godine o odlasku Harryja i Meghan s kraljevskog dvora.

"Iskreno sam zabrinut za sigurnost svoje obitelji", govori Harry na početku prve epizode pa upozorava na mržnju koja je usmjerena prema njegovoj supruzi i sinu.

"Ovdje se radi o dužnosti i službi, i osjećam se da mi je kao članu ove obitelji dužnost razotkriti iskorištavanje i potkupljivanje koje se događa u medijima", nastavlja.

U početnim scenama možemo vidjeti i emotivnu Meghan, a zatim slijedi prisjećanje na početke njezine i Harryjeve romanse. No najzanimljiviji dijelovi prve epizode svakako su oni u kojima Harry progovara o svojoj pokojnoj majci, princezi Diani.

"Mislim da je puno ljudi u mojoj obitelji, posebice muškarci, u napasti da se vjenča za nekoga tko se ne uklapa u kalup i tko je suprotan nekome s kim vam je možda suđeno biti. Moja mama definitivno je većinu svojih odluka, ako ne i sve, donosila iz srca, i ja sam sin svoje mame", govori Harry u dokumentarcu.

U epizodi su prikazane i brojne arhivske snimke princeze Diane, uključujući i snimku na kojoj napušta rodilište s princem Charlesom i novorođenim Harryjem.

"Uvijek ću pamtiti njezin drski osmijeh" ističe emotivni Harry. "Uglavnom je se sjećam okruženu paparazzima", dodaje, a Dianina priča zatim se uspoređuje s Meghaninim iskustvom.

"Odjednom je moje lice bilo posvuda, tabloidi su mi preuzeli život", priča Meghan, koja tvrdi i kako su mediji platili njezinim susjedima da postave kamere usmjerene prema njezinu dvorištu kako bi je stalno imali na oku.

Jedan od najslađih trenutaka u prvoj epizodi onaj je u kojemu trogodišnji Archie govori pred kamerama, a imamo priliku vidjeti i malenu Lilibet.

U drugoj epizodi dokumentarca Harry otkriva da su se članovi kraljevske obitelji pitali zašto bi Meghan trebala biti dodatno zaštićena dok su preispitivali novinske naslove o njoj.

"Pitali su me zašto bi moja djevojka trebala imati drugačiji tretman", govori Harry. "Mislim da je rasa tu bila ključan element", dodaje.

Harry se u drugoj epizodi prisjeća i medijskog pritiska tijekom svojeg odrastanja, a medije proziva i na početku treće epizode te ih optužuje za kontrolu narativa o njegovoj obiteljskoj traumi.

Osvrće se i na zloglasni intervju svoje majke za emisiju Panorama, u kojem je novinaru Martinu Bashiru uživo ispred više od 200 milijuna gledatelja otkrila detalje o aferi princa Charlesa s današnjom suprugom Camilom.

"Mislim da svi znamo da je intervju dogovoren na prevaru, no istovremeno je iznijela istinu o svojem iskustvu", kaže Harry.

U istoj epizodi Meghan progovara o svojim iskustvima s rasizmom.

No, iako dokumentarac donosi brojne nepoznate detalje o životu princa Harryja i Meghan, u prve tri epizode nisu iznesene nikakve teške optužbe protiv kraljevske obitelji, kako se očekivalo iz najava, pa zasad još mogu odahnuti.

1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Leticija Kovač - 4 Anica i Leticija Kovač Robert i Leticija Kovač Anica i Leticija Kovač +14 In Magazin: Anica Kovač i kći Leticija u Monaku - 8 Celebrity Kći Roberta i Anice Kovač izrasla je u pravu ljepoticu, a pokazala je i da jabuka ne pada daleko od stabla!

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 2 Maja Šuput - 3 Maja Šuput - 4 Maja Šuput +25 Maja Šuput Celebrity Šuput ugodno iznenadila izdanjem na kakvo od nje nismo navikli, pogledajte i kako izgleda bez filtera i fotošopa!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene