Wow!

Film "Avatar 2" dominira na ljestvici najuspješnijih svih vremena, zaradio vrtoglavu svotu novca na svjetskim kinoblagajnama!

Film Avatar 2: Put vode - 3 Film Avatar 2: Put vode - 3 Profimedia 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Film Avatar 2: Put vode - 2 Film Avatar 2: Put vode - 3 +0 James Cameron Galerija

Film "Avatar 2: Put vode" uspješno puni kino blagajne u Sjevernoj Americi i već je ušao u uski krug filmova koji su u svijetu premašili zaradu od dvije milijarde dolara, preliminarni su podaci specijalizirane tvrtke Exhibitor Relations.

S 19,7 milijuna dolara prihoda tijekom ovog vikenda (od petka do nedjelje) u Sjedinjenim Državama i Kanadi, u usporedbi s 31 milijun, koliko je zaradio prošli vikend, film Jamesa Camerona dominira na ljestvici najuspješnijih već šesti tjedan zaredom.

Pogledaj i ovo James Martin - 2 Svaka čast! Skromni glumac s ponosom primio zlatni kipić pa se vratio poslu koji je radio i prije glume

Film je u Sjevernoj Americi zaradio gotovo 598 milijuna dolara, a u ostatku svijeta 1,43 milijarde, premašivši simboličnu granicu od 2 milijarde dolara.

U povijesti filma dosad je takvu zaradu požnjelo samo šest filmova, među kojima su tri filmska ostvarenja ovoga uspješnog kanadskog filmaša "Avatar","Avatar 2" i "Titanik".

Dugo iščekivani nastavak znanstveno-fantastičnog blockbustera iz 2009. smješten je više od desetljeća nakon događaja iz prvog filma i odvija se pod vodom.

Petog vikenda prikazivanja u u kinima, "Mačak u čizmama 2: Posljednja želja" zauzeo je drugo mjesto sa zarađenih 11,5 milijuna dolara. U ovome filmu mačak, koji se prvi put pojavio u drugome izdanju "Shreka", a zatim i u kasnija dva nastavka, kreće u epsku avanturu povrata svojih nekadašnjih života jer ih je potrošio osam i ostao mu je samo jedan.

Na trećem je mjestu sa zarađenih 9,8 milijuna dolara triler "M3GAN", priča o zastrašujućoj lutki, robotu programiranom da bude najbolji djetetov prijatelj i najveći saveznik roditelja.

Film "Missing" Nicka Johnsona i Willa Merricka, na četvrtom je mjestu s 9,3 milijuna dolara, ispred “The Worst Neighbor in the World,” s Tomom Hanksom u glavnoj ulozi, koji je zaradio 9 milijuna dolara.

Na šestom je mjestu "Mayday" (5,3 milijuna dolara), na sedmom "House Party" (1,7 milijuna), na osmome "Me When I'm Reincarnated as a Slime" (1,5 milijun dolara), na devetom "Black Panther: Wakanda Forever" (1,4 milijuna) i na desetom "The Whale" (1,3 milijuna).

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 1 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 2 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 3 Nove epizode serije Lud, zbunjen, normalan - 4 +9 San Remo Zanimljivosti Kako danas izgleda stan iz serije "Lud, zbunjen, normalan"? "Možda ću vas sada razočarati, ali…"

1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Gabriela Pilić - 1 Gabriela Pilić - 12 Gabriela Pilić - 3 Gabriela Pilić - 4 +22 Gabriela Pilić - 5 Celebrity Naša plesačica godinama očarava Hrvate u seksi kostimićima, no tvrdi da je rijetki prepoznaju na ulici: "Ogromne su to transformacije!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene