Drugačija od drugih

Prošlogodišnja dobitnica Oscara ima zanimljivu ljubavnu priču, a poznata je i po tome što ne nosi šminku

Frances McDormand (FOTO: Getty) Frances McDormand (FOTO: Getty) 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Frances McDormand (FOTO: Getty) Frances McDormand (Foto: Getty) +0 Frances McDormand (Foto: Getty Images) Galerija

Frances McDormand prvi zlatni kipić osvojila je 1997. godine za ulogu u filmu "Fargo".

Frances McDormand 2018. godine osvojila je svog drugog Oscara.

Pogledaj i ovo Can You Ever Forgive Me (Foto: Profimedia) - 2 Can You Ever Forgive Me Prepoznajete li ju? Debeljuca iz "Djeveruša" dokazala da je spremna za ozbiljne uloge

Glumica je struku tada oduševila izvedbom u kinohitu "Tri plakata izvan grada", a prvi zlatni kipić osvojila je 1997. godine za ulogu u filmu "Fargo", kada je također proglašena najboljom glumicom.

Zanimljivo, obje uloge prihvatila je na nagovor supruga, poznatog redatelja Joela Coena, s kojim je u sretnom braku već više od 30 godina. Njihova ljubavna priča započela je davne 1983. godine na audiciji za njegov debitantski film "Krvavo", dok je Frances tek bila na svom glumačkom početku. Unatoč tome, držala se poprilično nedostupnom te je čak odbila pojaviti se u drugom krugu audicije, no na kraju je dobila ulogu.

Malo-pomalo, između Coena i nje je počelo iskriti, a nakon što ga je jednu večer pozvala k sebi doma da razgovaraju o knjigama kojima su oboje opsjednuti, više nije bilo ceste za natrag. Par se vjenčao godinu dana nakon toga, a zanimljivo, prsten koji je dobila Frances pripadao je Joelovoj bivšoj ženi, od koje se razveo 70-ih godina. Glumici to nije smetalo jer, kako je sama jednom istaknula, "vrlo je praktična i ne voli bacati stvari".

1995. godine par je posvojio dječaka iz Paragvaja, Pedra, a i sama glumica bila je posvojena. Iako je rođena u SAD-u, kada je imala godinu i pol, posvojio ju je jedan kanadski par, a sa svojom biološkom majkom nikada nije htjela ostvariti kontakt.

Osebujna glumica poznata je i po tome što se gotovo nikad ne šminka, pa je tako i na prošlogodišnju dodjelu došle bez trunke make-upa na licu. Pritom je oduševila snažnim feminističkim govorom, a tijekom njega pozvala je sve nominirane žene da ustanu sa svojih sjedala. "Meryl Streep, ako ti to napraviš prva, sve će te slijediti", poručila je kolegici i zaradila gromoglasni pljesak.

Glumici je tu večer ukraden zlatni kipić na zabavi nakon dodjele, no brzo joj je i vraćen.

Unikatna žena, da, to je Frances!

A tko je sve nominiran za dodjelu nagrada Oscar 2019 pogledajte OVDJE. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene