Jučer je kuhinju MasterChefa napustio Luka Marin. Prolaska u stres-testu koštao ga je budda bowl i na taj način Luka je izgubio priliku ući u top 10. Našoj je ekipi otkrio je li prije kraja izgubio fokus, kako će pamtiti cijelo iskustvo u MasterChefu te ima li kakve planove za budućnost.
Jučer je kuhinju MasterChef napustio Luka Marin. Prolaska u stres-testu koštao ga je budda bowl i na taj način Luka je izgubio priliku ući u top 10. Našoj je ekipi otkrio je li prije kraja izgubio fokus, kako će pamtiti cijelo iskustvo u MasterChefu te ima li kakve planove za budućnost.
''Ovo ispred vas je buddha bowl, bezmesno jelo, ali sadrži jaja u sebi'', najavio je Melkior kandidatima.
Nakon što su saznali koje jelo moraju replicirati u jučerašnjem stres-testu, kandidati nisu krili strah od količine komponenata na tanjuru, a među njima bio je i Luka Marin.
''Danas sam htio četiri koliko-toliko poznate komponente, a dobio sam 44 nepoznate'', rekao je.
Luka je i prije kuhanja bio svjestan da nije na razini zadatka kao prije.
''Ja sam u zadnjih sedam dana svoga kuhanja primijetio da mi fokus opada. Počeo sam se previše zabavljati s prijateljima, htio sam se samo družiti, a samo testiranje talenta postalo mi je sve manje i manje bitno, odnosno nisam više imao snage to raditi'', priznao je.
Natjecatelji su u stres-testu dobili mogućnost zvona. Lukina pomoćnica bila je Maja Šabić, a najvažnije u ovom jelu bilo je dobro pogoditi rižu.
Lukino nepoznavanje komponenti, umor i iscrpljenost njemu su bili pokazatelji da će ispasti i prije odluke žirija.
''Nikad nisam imao ovakvo čekanje presude, najmanje sam siguran u svoj prolaz ovaj put'', rekao je.
Lukin predosjećaj ispostavio se točnim. Njegova riža bila je najlošija i koštala ga je ulaska u top 10 natjecatelja.
''Žao mi je jer bi htio još tog iskustva i mislim da mi nikad ne bi bilo dosta'', rekao je.
Tijekom svojeg boravka u showu, kaže, mnogo je naučio i promijenio se kao osoba.
''Promijenio mi se mindset prema kolegama, prema žiriju, prema samom kuhanju i to je sve jedna pričica u mojoj glavi kojoj ja baš i ne znam imenovati etape, ali vidim transformaciju sebe i to ću najviše pamtiti'', rekao je.
Kuhinja MasterChefa nešto je što će zauvijek pamtiti, kao i pritisak koji ga je dodatno očeličio.
''Mogućnost da se jednostavno boriš protiv samoga sebe kad ti tijelo želi ići ća, želi ići kući u krevet, a ti se moraš dignuti, to odraditi, a isto tako se zabaviti'', rekao je Luka Marin.
Otkrio nam je i svoje planove za budućnost.
''Planova za budućnost imam, ali to ništa nije konkretizirano. Food blogging vjerojatno neću, nemam za to vremena, ali ću se s nalaziti kolegama, kuhati, vjerojatno to objavljivati na društvenim mrežama. I probati malo sudjelovati u podupiranju gastronomije'', rekao je.
Luki želimo mnogo sreće, a njemu je ipak najvažnije da nije ispao na domaćem terenu.
''Bolje da je na buddha bowlu nego na brudetu'', zaključio je.