donosimo vodič

Kako glasati na Eurosongu? Evo tko može dati glas Baby Lasagni!

Baby Lasagna Baby Lasagna Livio Andrijic/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Baby Lasagna Baby Lasagna Baby Lasagna - 3 Baby Lasagna - 2 Baby Lasagna - 1 Baby Lasagna - 2 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 10 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 9 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 8 +19 Generalna proba Baby Lasagne uoči nastupa na Eurosongu - 7 Galerija

Počelo je finale Eurosonga, donosimo vam vodič za glasanje, ove godine pravila su nešto drugačija.

Počelo je finale Eurosonga, a mi vam donosimo vodič za glasanje.

Raspored nastupa tijekom finala pogledajte OVDJE.

Pogledaji ovo Joost Klein Celebrity Afera na Eurosongu: Nizozemac se nije pojavio na probi, istražuje se incident

Pogledaji ovo Proba pred finale Eurosonga - 8 Celebrity Na prvoj probi za finale Eurosonga oduševljenje izazvala dva kandidata, evo tko se nije pojavio!

Ove godine uvedena je i promjena u glasanju, pa osim zemalja sudionika, za svoje favorite mogu glasati i gledatelji diljem svijeta u kategoriji "Rest of The World", čiji će se bodovi prikazati kao bodovi još jedne zemlje. Oni imaju mogućnost glasati oko 24 sata za svoje omiljene pjesme, dva puta. Za njih će se glasanje otvoriti u ponoć na dan finalne večeri i trajat će do početka emisije uživo. Zatim se ponovno otvara u velikom finalu prije izvođenja prve pjesme i trajat će otprilike od 25 do 40 minuta nakon što je posljednja pjesma predstavljena. 

Gledatelji iz zemalja koje sudjeluju na Eurosongu mogu glasati preko službene aplikacije Eurovision Song Contesta (ESC) ili preko internetske stranice www.esc.vote.

Naravno, kao i svake godine, može se glasati i SMS-om i pozivom.

Pogledaji ovo Baby Lasagna i Marina Satti Celebrity Što je to Baby Lasagna radio u društvu grčke predstavnice? Pogledajte video njihovog druženja!

Nazovite 06155 + redni broj pjesme (01-15) / u finalu (01-26).

Pošaljite SMS na 666555 s rednim brojem pjesme (01-15) / u finalu (01-26).

Cijena poziva iznosi 0,50 € za fiksne i 0,67 € za mobilne mreže, a cijena SMS-a iznosi 0,49 € /SMS s uključenim PDV-om.

A evo kako izgleda i glasovanje žirija.

Bodovi u finalu zbrajaju se na sljedeći način - s 49,3 posto udjela sudjeluju žiriji 37 zemalja sudionica, a s 50,7 posto publika. Zašto nije 50/50?

Zato što 37 zemalja skuplja glasove žirija i publike, ali glasati smije i ostatak planete, a njihovi glasovi se objedinjuju u tzv. 38 zemlju pod nazivom ''Rest of the world'' spomenutu gore.

Žiriji svoje glasove također daju u petak. Naime, u petak izvođači imaju dvije generalne probe. Druga, pred publikom služi da bi ih ocijenili žiriji. Lasagni je dakle to najbitniji nastup na cijelom natjecanju, bitniji i od samog finala.

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 2 Celebrity Podsjetnik na nastupe svih finalista! Ma očito je da nitko ne može nadmašiti našeg Lasagnu!

Žiri ima ih svaka od 37 zemalja, a sastoje se od 5 članova, šefa žirija i još četiri člana a svi su glazbeno potkovani, dio glazbene industrije ili showbizza.

Ocjenjuju četiri službena elementa: kompoziciju i originalnost pjesme, kvalitetu nastupa, vokalne sposobnosti pjevača i ukupni dojam.

Linije se otvaraju prije početka natjecanja, prije prve pjesme, a glasanje traje još 40 minuta nakon zadnjeg nastupa.

Pogledaji ovo Eden Golan Zanimljivosti Zbog ovih stihova izraelskoj predstavnici prijetila je diskvalifikacija s Eurosonga, morala ih je promijeniti

Gledatelji iz Hrvatske ne mogu glasati za našeg predstavnika, a ako pak tijekom održavanja Eurosonga niste u Hrvatskoj, evo kako možete glasati za Baby Lasagnu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dora HRT (@dora.hrt)

A evo i kakvo je trenutno stanje na kladionicama. 

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Antonija Šola s mamom Antonija Šola s mamom Antonija Šola - 3 Antonija Šola, TLZP +25 Antonija Šola Celebrity Pogledajte kako izgleda mama Antonije Šole, sad je jasno kome duguje dobre gene: "Sve ono najljepše od sebe tebi je dala!"

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Kim Kardashian Kim Kardashian Kim Kardashian Kim Kardashian +27 Kim Kardashian Celebrity Kim Kardashian šokirala nemoguće uskim strukom, čini li se i vama kao da tu nešto opako ne štima?  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene