od trnja do zvijezda

Kako je bend s ulice u kratkom vremenu došao do grupe koja nastupa po svjetskim stadionima? Put nije bio lak, a danas su jedni od omiljenih pobjednika Eurosonga!

Maneskin Maneskin Maneskin/Instagram 1/27 >> Pogledaji ovu galeriju Maneskin - 7 Maneskin - 8 Maneskin Maneskin Maneskin Maneskin - 5 Maneskin - 3 Maneskin - 1 Maneskin - 3 Maneskin - 2 +16 Maneskin - 1 Galerija

Veliki korak prema svjetskom uspjehu dogodio se 2021. godine, kada je grupa Maneskin predstavljala Italiju na Eurosongu. Njihova pjesma "Zitti e buoni" donijela im je pobjedu, ali i danas mnogi pričaju da su upravo oni jedni od najboljih podjenika Eurosonga ikada.

Danas malo tko nije čuo za talijansku rock-bend Maneskin koji je tijekom Eurosonga 2021. osvojio srca diljem Europe i svijeta, ali rijetko tko zna njihov put do uspjeha koji nije bio nimalo lak. 

Osim po kombinaciji energičnih nastupa i jedinstvenog stila, Maneskin je poznat i kao "rock-bend s ulice" koji je inspirirao mnoge glazbenike i svojom autentičnošću dao vjetar u leđa onima koji imaju strah biti potpuno svoji na putu ka vrhu u vlastitoj karijeri. 

Pogledaji ovo Mia Negovetić, TLZP inMagazin Mia Negovetić podigla ljestvicu TLZP-a transformacijom u zgodnog Damiana: "Zapravo uopće nije arogantan nego suprotno"

Pogledaji ovo Baby Lasagna - 2 Celebrity Baby Lasagna jedini je izvođač Eurosonga koji je svoju pjesmu napisao sam, a ni dizajn nije prepustio slučaju: "Sve ide sumnjivo dobro..."

Priča počinje 2016. godine kada je spomenuta grupa nastala u Rimu, a trenutačni članovi benda su frontmen Damiano David, gitarist Thomas Raggi, bubnjar Ethan Torchio, a kraljica basa je Victoria De Angelis.

Zanimljivo je i to da je bend ispočetka imao drugog frontmena, a kasnije su tražili njegovu zamjenu. U cijelu priču savršeno se uklopio Damiano David koji danas govori da ne bi mogao zamisliti solističku karijeru te da ništa ne bi postigao bez ostalih članova benda.

Prvotno su karijeru započeli tako što su svirali na ulicama Rima te su tim putem zaradili prve novce koje su kasnije ulagali. 

Pogledaji ovo Mia Negovetić kao Måneskin, ep. 8, TLZP - 10 Celebrity Gledatelji našeg hit-showa ne mogu se načuditi transformaciji naše mlade pjevačice: "Ona zaslužuje Oscara!"

2017. godine dogodila se prijava na talijanski show "X Factor", a svojom posebnošću oduševili su žiri i gledatelje te su na kraju osvojili drugo mjesto na ovom glazbenom natjecanju. 

Nakon uspjeha na X Factoru, Maneskin je izdao svoj prvi album "Il Ballo della Vita" 2018. godine. Album je imao nekoliko hitova, uključujući "Morirò da re" i "Torna a casa", koji su stekli popularnost u Italiji. 

Pogledaji ovo Dove Cameron i Damiano David Celebrity Pobjednik Eurosonga koji je bio prava senzacija, poslije prekida duge veze viđen je u društvu djevojke koja je već poznata javnosti

Veliki korak prema međunarodnom uspjehu dogodio se 2021. godine, kada je grupa Maneskin predstavljala Italiju na Eurosongu. Njihova pjesma "Zitti e buoni" donijela im je pobjedu, ali i danas mnogi pričaju da su upravo oni jedni od najboljih podjenika Eurosonga ikada. 

Jesu li i vama oni jedni od omiljenih pobjednika Eurosonga?

  • Da
  • Ne

Ukupno glasova:

Nakon pobjede na Eurosongu, popularnost grupe je naglo porasla. Njihovi albumi i pjesme su stekli uspjeh na međunarodnim glazbenim ljestvicama, a grupa je započela svjetsku turneju.

Stil grupe, koji spaja rock, glam i punk elemente, privukao je različitu publiku.

Pogledaji ovo Victoria De Angelis s prijateljicama Celebrity Pobjednica Eurosonga s prijateljicama se skinula u toples, pa jednu od njih strastveno ljubila pred svima!

Maneskinova priča o uspjehu rezultat je njihove energije, kreativnosti i autentičnosti, uz značajnu platformu poput Eurosonga koja je poslužila kao odskočna daska za svjetski uspjeh.

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Mladenović - 16 Aleksandra Mladenović - 12 Aleksandra Mladenović - 11 Aleksandra Mladenović - 17 +23 Aleksandra Mladenović - 15 Celebrity Folk-pjevačica koju Hrvati obožavaju ozlijeđena je u prometnoj nesreći, objavljene su i fotografije automobila koji je vozila: ''Hvala Bogu da sam živa''

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Lana Jurčević - 3 Lana Jurčević - 2 Lana Jurčević - 4 Lana Jurčević - 6 +26 Lana Jurčević - 5 Celebrity Lana Jurčević konačno je otkrila ime kćerkice, ona i partner objavili su ga na originalan način!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene