Živio kao beskućnik

Od prodavača kupona do avionske karte za Havaje koja mu je potpuno promijenila život

Chris Pratt (Foto: Profimedia) Chris Pratt (Foto: Profimedia) Profimedia 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Instagram) Katherine Schwarzenegger i Chris Pratt (Foto: Instagram) Chris Pratt, Katherine Schwarzenegger (Foto: Profimedia) Chris Pratt i Katherine Schwarzenegger (Foto: AFP) Chris Pratt i Katherine Schwarzenegger (Foto: AFP) Chris Pratt (Foto: Instagram) Chris Pratt (Foto: Instagram) Chris Pratt (Foto: Profimedia) +0 Chris Pratt (Foto: AFP) Galerija

Chris Pratt danas je jedan od najuspješnijih glumaca u Hollywoodu, no za glumačku se karijeru itekako morao potruditi.

Iza uspješnog holivudskog glumca Chrisa Pratta stoji dugačak i pomalo čudnovat životni put koji ga je odveo do svjetske slave, ali i do braka s kćeri snagatora Arnolda Schwarzeneggera, 29-godišnjom Katherine Schwarzenegger.

Pogledaj i ovo Dennis Quaid i Laura Savoie (Foto: Profimedia) Kleknuo na Havajima Nakon tri razvoda vremešni glumac ljubio je samo mlađe, a sad je i zaprosio 39 godinu mlađu studenticu

Chris je rođen 21. lipnja 1979. godine u Virginiji. Prije nego je postao bogat i slavan, Chris je odustao od koledža nakon čega se bavio prodajom kupona od vrata do vrata i to gotovo pune dvije godine. Nikamo mu se u životu nije žurilo, no sve je promijenila jedna avionska karta za Havaje koju mu je kupio prijatelj, nakon čega se odvažio napustiti dom i odlučio pronaći vlastitu budućnost.

Početak na Havajima isprva nije bio nimalo lak. Chris je živio u kombiju i u šatoru na plaži, promijenio brojne poslove. Cijeli je život naporno radio, borio se sam za sebe i smišljao kreativne naći na koje može zaraditi novac. Slikao je murale, čistio automobile, pripremao hamburgere, bio je konobar, posluživao je grickalice u dvoranama s igrama na sreću, no kao da je bio pomalo izgubljen cijelo to vrijeme. Radio je čak i kao plesač u noćnom klubu, točnije kao striper u dnevnim smjenama, ali stalni i ozbiljniji posao nije mogao pronaći.

"Bilo je poprilično super živjeti kao beskućnik. Uglavnom smo samo pili, pušili travu, radili minimalan broj radnih sati, tek toliko da dovoljno zaradimo za gorivo, hranu i opremu za pecanje", izjavio je u jednom od intervjua. 

Prvi stalni posao mu je zapravo bio posao konobara u popularnom američkom restoranu Bubba Gump, što mu se zapravo i nije svidjelo. Sve do jednog dana kada je u restoran ušla mušterija koja je promijenila njegov život zauvijek. Bila je to filmska redateljica i glumica Rae Dawn Chong kojoj se Chris svidio na prvi pogled. Nije dugo razmišljala prije nego mu je dala scenarij filma "Cursed Part 3" na čitanje i ponudila mu prvu ulogu. Chris, osim što dotad nije imao nikakvog glumačkog iskustva, nije imao ni novaca u novčaniku. Sve što mu je bilo ostalo bilo je 60 dolara u novčaniku.

No redateljica mu je ponudila da će ona snositi troškove leta pa je konačno spakirao kofere i preselio se 2000. godine u Hollywood. No, njegov prvi film prošao je grozno kod kritike, trebalo je opet proći neko vrijeme da pronađe nešto što će zaista voljeti raditi i u čemu će uživati. Tako je bez ikakvih veza počeo raditi ono u čemu je bio najbolji. Počeo se truditi iz petnih žila.

U međuvremenu se ponovno odlučio zaposliti kao konobar ali je uz to odlazio na mnoge glumačke audicije pa je počeo dobivati i uloge. Tako su male uloge s vremenom prestale biti male i njegova je gluma bila sve zapaženija. Uskoro se pojavila ona "savršena" uloga za njega ali redatelj se dvoumio oko izbora, pitajući se tko je taj smiješni, debeljuškasti momak. No Chris je razvalio na audiciji i prvi put dobio glavnu ulogu u nekom filmu

Chris je jedini glumac koji je dobio glavnu ulogu u 5 različitih filmova i to u samo posljednje 3 godine, zahvaljujući kojima je ostvario zaradu od ukupno 5 milijardi američkih dolara. Njegov film "Jurassic World" nalazi se na četvrtom mjestu filmova s najvećom zaradom svih vremena.

Osim "Jurassic Parka" u glavnim smo ga ulogama gledali u filmovima "Veličanstvenih sedam", "Putnici", "Čuvari Galaksije", "Avengers: Infinity War" i "Lego film"

Chris je danas poprilično uvjeren kako je gluma definitivno bolji izbor od plesa, ali i svjestan je kako mu se težak i naporan rad u prošlosti isplatio.

Zanimljivo je kako je jednom prilikom ukrao vlastiti kostim iz filma "Čuvari Galaksije" kako bi u njemu otišao posjetiti bolesnu djecu u američkim bolnicama.

"Oduvijek sam htio otići u Hollywood. Samo nisam znao kako ću tamo dospjeti", izjavio je Chris u jednom od svojih intervjua. 

Osim poslovnog života, krenulo mu je i u privatnom. Nakon razvoda od kolegice Anne Faris, sreću u braku je našao s deset godina mlađom Katherine Schwarzenegger koju je zaprosio nakon samo sedam mjeseci veze. 

Što reći drugo, nego prava filmska priča!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene