Stvarno nepotrebno

NI DO KOLJENA ORIGINALIMA 5 filmova kojima nije bio potreban remake

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hollywood je prepun filmova koji su dobili svoj remake, te s kojima su publika i kritičari bili oduševljeni. No, ima i onih remakeova koji se nisu trebali snimiti.

U zadnje vrijeme sve češće se rade remakeovi, dok je originalnih ideja sve manje. Iako većina remakeova zna proći kod publike i kritičara bolje nego sam original, neki remakeovi ipak nisu trebali biti napravljeni. Ovi filmovi nisu ni do koljena originalima.

Pogledaj i ovo showbuzz RASKOŠAN ŽIVOT BJESOMUČNO TROŠIO NOVCE Sada tuži menadžere za financijski gubitak

Robocop

Film iz 1987. zasluženo nosi titulu nasilnog kultnog klasika, a broj tijela za to razdoblje bio je astronomski. U to vrijeme publiku je još uvijek bilo lako šokirati, dok remakeu iz 2014. to jednostavno nije pošlo za rukom. Usprkos lošim kritikama, Sony je potvrdio prošle godine kako se radi na nastavku.

Footloose

Originalni 'Footloose' iz 1984. stvorio je od Kevina Bacona zvijezdu. Bio je to zabavan i prikladan film za publiku tog vremena. No, remake iz 2011. čini se nepotrebnim, usprkos solidnim kritikama, jer današnja publika ne može se baš povezati s radnjom.

Planet of the Apes

Original iz 1968. smatra se jednim od najboljih sci-fi filmova ikad snimljenih. Stoga stvarno nije imalo smisla raditi remake 2001. kad nema šanse da će se postići isti uspjeh, usprkos tome što ga je Tim Burton režirao. Film nije ni do koljena originalu, a zašto je uopće sniman ni danas nikome nije jasno.

The Pink Panther

Komedijski klasik iz 1963. dobio je 2006. remake sa Steveom Martinom kao šašavim inspektorom Closseauom. Fanovi originala i filmski kritičari ovim remakeom ostali su razočarani, a stvarno nije bilo potrebe ni za snimanjem nastavka tri godine kasnije.

Charlie and the Chocolate Factory

Kada se 1971. originalni film pojavio u kinima bilo je to na zadovoljstvo stotina tisuća djece opsjednute čokoladom i slatkim. U filmu su jednako uživali djeca kao i roditelji, no remake Tima Burtona iz 2005. nije uspio očarati publiku, a Johnny Depp jednostavno je bio jeziv.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene