Poslušajte pjesmu!

Susjedi su odabrali svoju predstavnicu za Eurosong, mnogi joj predviđaju dobar plasman: ''Ovo je remek-djelo!''

Raiven Raiven Screenshot 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Raiven Raiven - 1 Raiven - 2 Raiven - 3 Raiven - 4 Raiven - 5 Raiven - 6 Raiven - 7 Raiven - 8 Raiven - 9 +19 Raiven - 10 Galerija

Slovenija je odabrala pjesmu kojom će se ove godine predstaviti na Euroviziji, poslušajte njihovu predstavnicu Raiven.

Sloveniju će na Eurosongu ove godine predstavljati pjevačica Raiven, a sada je premijerno objavljena pjesma koja će predstavljati susjednu zemlju.

Pjesma se zove ''Veronika'', a inspirirana je pričom o Veroniki Desinićkoj. Ona je bila druga supruga Fridrika II. Celjskog te kasnije žrtva prvog zabilježenog progona vještica u Sloveniji. Legende o strastvenoj, ali zabranjenoj ljubavi Veronike i mladog grofa Fridrika vezuju se uz dvorac Veliki Tabor, koji se nalazi u Hrvatskom zagorju.

Inače, pjesmu autorski, među ostalima, supotpisuje i Bojan Cvjetičanin, pjevač grupe Joker Out koja je prošle godine oduševila na Eurosongu. Više o njima prisjetite se OVDJE,

''Remek-djelo'', ''Pjesma je predivna'', ''Nemam riječi, začarala me pjesma'', ''Europa nije spremna za ovo'', samo su neki od komentara zadovoljnih slušatelja.

Kako piše slovenski list Večer, Europa će dobro zapamtiti Sloveniju na Eurosongu, jer u Švedsku šalju jednu od najkarizmatičnijih umjetnica s prepoznatljivim i dobro osmišljenim imidžem.

Pjesma Slovenije za Eurosong je...

  • Top!
  • Flop!

Ukupno glasova:

Pjesmu će na Eurosongu otpjevati na slovenskom jeziku, a na pozornici će se, kao i u spotu, pojaviti u pratnji plesača baletnog ansambla SNG Opera i baleta Ljubljana.

1/23 >> Pogledaji ovu galeriju Martina i Niko Dalić - 12 Martina i Niko Dalić - 11 Martina i Niko Dalić - 7 Martina i Niko Dalić - 6 +18 Martina i Niko Dalić - 5 Celebrity Evo tko je suprug Martine Dalić! Zajedno su duže od 30 godina, a zbog zavidnih karijera nazivaju ih najmoćnijim parom u Hrvatskoj

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput - 1 Maja Šuput Maja Šuput - 4 Maja Šuput - 3 +25 Maja Šuput Celebrity Nakon više od 15 dana godišnjeg, Šuput je novom fotkom otkrila da se vraća kući, a Bloom je opet bio zvijezda objave!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene