Neprežaljena

Na današnji je dan svijet ostao bez jedne od najvećih glazbenih diva svih vremena

Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Getty Images 1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston (Foto: Getty Images) Whitney Houston i Bobby Brown (Foto: Getty Images) Whitney Houston Bobby Brown (Foto: Getty) Whitney Houston (Foto: Getty) +1 Whitney Houston (Foto: Profimedia) Galerija

Whitney Houston preminula je na današnji dan 2012. godine.

Bila je jedna od najvećih pjevačica svih vremena, a prije sedam godina tragično je napustila ovaj svijet. No, glazbena diva Whitney Houston i dalje živi kroz svoju glazbu koja se i dan danas sluša.

Pogledaj i ovo Princeza Diana Sjećanje ne blijedi... Prošlo je 25 godina od tragične noći koja je svijet i kraljevsku obitelj zavila u crno: ''Svega je još bila svjesna...''

Vijest o smrti Whitney, koja je u 48 godini života pronađena mrtva u kadi, potresla je svijet i njene obožavatelje 11. veljače 2012. godine. Zbilo se to uoči dodjele glazbene nagrade Grammy na kojoj je i sama trebala nastupiti. 

Glazba je Whitney pratila cijelog života. Rođena je 9. kolovoza 1963. godine u New Jerseyu, njena majka Cissy Houston bila je pjevačica gospela, rođakinja joj je bila pjevačica Dionne Warwick, a kuma Aretha Franklin. Prvi je put zapjevala u crkvi u rodnom gradu, a ozbiljniji glazbeni put započela je u njujorškim glazbenim klubovima.

Iznimnim vokalnim mogućnostima i svojim interpretacijama nikoga nije ostavljala ravnodušnim, a osvajala je i ljepotom.

Upravo je ona pjevačica koja je osvojila najviše nagrada ikad prema Guinnesovoj knjizi rekorda. Osvojila je tako više od 400 glazbenih nagrada, između ostalih 6 Grammyja, 2 Emmyja, 30 Billboard glazbenih nagrada i 22 američke diskografske glazbene nagrade. Prodala je više od 170 milijuna albuma, singlova i videa. U svijetu filma ostala je zapamćena u hitu "Tjelohranitelj" u kojem je glumila s Kevinom Costnerom.

Nažalost sav taj silan uspjeh, pao je u sjenu problema iz privatnog života koji su se nizali jedan za drugim. Brak s R&B pjevačem Bobbyjem Brownom, za kojeg se udala 1992. godine, bio je ispunjen nasiljem, ispadima i konačno, ulaskom u svijet ovisnosti o teškim drogama. Sve to, stajalo ju je dotadašnjeg ugleda ali i zdravlja. Konačno, od Bobbyja se razvela 2006. godine, no kako su svi tvrdili, puno prekasno.

Nakon svega nikada se nije uspjela vratiti na sam vrh svijeta glazbe, kojim je vladala krajem 80-ih i početkom 90-ih godina.

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Liam Hemsworth i Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Liam Hemsworth i Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Liam Hemsworth i Miley Cyrus (Foto: Getty Images) Liam Hemsworth i Miley Cyrus (Foto: Getty Images) +5 Miley Cyrus i Liam Hemsworth (Foto: Instagram) Celebrity Holivudski glumac u šoku nakon poteza novopečene supruge: "Učinila je to bez imalo razmišljanja"

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Kate Hudson, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) Kate Hudson, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) Kate Hudson, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) Kate Hudson, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow (Foto: Instagram) +6 Kate Hudson (Foto: AFP) Celebrity Unatoč strogoj zabrani slavljenice, glumica objavila fotografije s "it rođendanske proslave" o kojoj svi pričaju

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Simon Charles Dorante-Day (Foto: Facebook) Simon Charles Dorante-Day (Foto: Facebook) Simon Charles Dorante-Day (Foto: Facebook) Simon Charles Dorante-Day (Foto: Facebook) +4 Princ Charles (Foto: Getty Images) Celebrity Skandal trese Veliku Britaniju: Tvrdi da je prinčev izvanbračni sin, kraljevska obitelj sve je pokušala zataškati?

 

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene