5. godišnjica smrti

Pronađen je mrtav u dizalu i tek se nakon dvije godine saznalo što je okončalo njegov život

Prince (Foto: Getty Images) Prince (Foto: Getty Images) Getty Images 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Prince (Foto: Getty Images) Prince (Foto: Getty Images) Prince (Foto: Getty Images) +0 Prince (Foto: Getty Images) Galerija

Prince je preminuo 21. travnja 2016. u dobi od 57 godina, a samo tjedan dana ranije je imao koncert za koji nitko nije mogao ni pomisliti da će mu biti posljednji.

Obožavatelji legendarnog pjevača Princea okupili su se u Paisley Parku u Chanhassenu na petu godišnjicu njegove smrti kako bi mu odali počast.

Pogledaj i ovo showbuzz Legendarni pjevač Tijelo glazbenika našli su u dizalu samo tjedan dana od koncerta za koji nitko nije slutio da mu je posljednji

Pojavilo se njih oko 1400 koji su kupili ulaznice kako bi se prisjetili glazbenika na poseban dan. Nakon Princeve smrti 21. travnja 2016. u dobi od 57 godina njegov dom i glazbeni studio su pretvoreni u muzej u koji dolaze njegovi fanovi iz svih dijelova svijeta.

Obožavatelji su ostavljali uglavnom ljubičaste predmete među kojima su bili baloni, kartonska srca i cvijeće zbog pjevačevog velikog hita “Purple Rain“. Neki od njih su imali zaštitne maske za lice s Princeovim likom, a jedna žena se pohvalila da je tetovirala njegvo ime na ruku. 

Fanovi, koji nisu imali ulaznice za muzej, su mogli napisati svoje poruke ljubičastim flomasterom na bijelu podlogu koja se nalazila na stolu.

"Došli smo odati svoje poštovanje najboljem, najvećem, najnevjerojatnijem glazbeniku ikad. Obožavamo ga oduvijek. Poput obitelji smo i zbližili smo se s ljudima iz svih dijelova svijeta zbog Princea. Važno nam je biti ovdje", istaknula je obožavateljica za Reuters

Glazbenik, čije je pravo ime bilo Prince Rogers Nelson, preminuo je 21. travnja 2016. i njegovo beživotno tijelo su pronašli u dizalu u njegovu studiju. Dvije godine su trebale da se sazna uzrok smrti, a riječ je bila o kobnoj dozi fentalnina u krvi. To je snažan lijek protiv bolova. 

Šest dana prije smrti Prince se umalo predozirao, no tada su mu doktori uspjeli spasiti život. Glazbenik je godinama vodio borbu s ovisnošću i imao je zdravstvene probleme, a nakon što je preminuo, dio stranih medija je tvrdio da je bolovao od side. To nikad nije dokazano, ali izvori bliski Princeu su rekli da se zarazio tom bolešću još 90-ih, a nije se htio liječiti jer je bio Jehovin svjedok. 

Pjevač je posljednji put prije smrti nastupio 14. travnja 2016. i izazvao je oduševljenje publike na koncertu za koji nitko nije mogao ni pomisliti da mu je zadnji. Prince, koji je tijekom karijere prodao više od 100 milijuna ploča diljem svijeta, imao je  sedam godina kada je napisao svoju prvu pjesmu, "Funk Machine".

S 19 godina potpisao je svoj prvi diskografski ugovor za kuću Warner Bros te je objavio debitantski album "For You" 1978. godine. Pjevač je 1984. objavio album "Purple Rain" te se prvi put okušao u glumačkim vodama u istoimenom filmu. S albumom je proveo čak 24 tjedna u vrhu top-lista diljem SAD-a, a naslovna pjesma albuma dobila je čak i nagradu Oscar.

Zbog svađe s diskografskom kućom Prince je u roku od dvije godine objavio čak pet studijskih albuma kako bi ispoštovao ugovorne obveze, nakon čega je 2000. godine ponovno nastavio starim tempom. Među narednih 16 albuma koje je objavio "Musicology" je proglašen najboljim albumom početka 2000-ih godina, a posljednji album objavio je godinu dana prije smrti.

Inače, Prince je iza sebe imao dva razvoda. Od 2001. do 2006. je bio u braku s poduzetnicom Manuelom Testolini (44), a od 1996. do 2000. s plesačicom Mayteom Garcijom (47). 

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Perčin Jelena Perčin Jelena Perčin Jelena Perčin +0 Jelena Perčin (FOTO: Igor Soban/PIXSELL) Nekad i sad Jelena Perčin nije se promijenila od početaka karijere, rijetko tko bi rekao da je od svog naočitog muža starija devet godina!

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput +0 Maja Šuput i Marko Grubnić Celebrity Maja Šuput svojim fotografijama pokrenula žustru raspravu obožavatelja koji se ne mogu složiti oko jedne stvari, prikupila i više od 26.000 lajkova  

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene