Intervju za Novu TV

Andrea Bocelli otkrio po čemu pamti Hrvatsku: "Zbog toga sam sretan što se vraćam"

Andrea Bocelli (FOTO: Dnevnik.hr) - 2 Andrea Bocelli (FOTO: Dnevnik.hr) - 2 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 3 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 2 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 Andrea Bocelli (FOTO: Dnevnik.hr) - 3 Andrea Bocelli (FOTO: Dnevnik.hr) - 2 +0 Andrea Bocelli (FOTO: Dnevnik.hr) - 1 Galerija

Uoči dolaska u Zagreb Andrea Bocelli u svom je domu u Toskani ugostio ekipu Nove TV. S novinarkom Petrom Fabian Kapov razgovarao je o Hrvatskoj, svojim svjetskim uspjesima, privatnom životu i mladenačkim grijesima.

U magičnom glasu Andree Bocellija zagrebačka publika uživat će za nešto više od mjesec danas. Slavni tenor u Zagreb stiže 10. ožujka. Njegova vjerna publika s nestrpljenjem iščekuje glazbeni spektakl u Areni, a uoči samog koncerta ekipa Dnevnika Nove TV Bocellija je posjetila u njegovoj rezidenciji u Toskani.

Pogledaj i ovo Matteo Bocelli Evo gdje nabaviti ulaznice Sin legendarnog Andree Bocellija stiže u Hrvatsku, nasljednika talijanskog slavuja imat će prilike slušati publika s Kvarnera

Jedan od najvećih glazbenika ovih vremena otkrio je što priprema hrvatskoj publici, kako održava motivaciju, ali i progovorio o privatnom životu i mladenačkim grijesima. Prisjetio se i suradnje s Edom Sheeranom za kojeg je uvjeren da ga čeka veliki uspjeh.

Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 4 Foto: PR

Ovo je vaša oaza mira gdje sakupljate energiju za koncerte...

Da, ovo je moj dom. Vjerujem da svatko u svom domu puni baterije, da je dom to mjesto za odmaranje.

Čekaju Vas koncerti u Americi. Danas putujete?

Ne, prekosutra. Osmog. Ondje imam pet koncerata. I onda mislim da se vraćam u Italiju 23. veljače.

Nakon SAD-a vraćate se i u Zagreb. Bit će Vam to treći put, četvrti ako brojimo i koncert u Puli. Što ovaj put publika može očekivati?

Ja se nadam da im nisam dosadio nakon toliko puta. Kao i uvijek, pokušat ću dovesti najbolju talijansku glazbu. Glazbu koja počiva na tradiciji opere koja je, kao što znamo rođena u Italiji. A definitivno je upravo to glazba koju ja najviše volim. Na kraju koncerta otpjevat ću i neke od svojim pjesama koje su me proslavile.

Budući da Vam ovo nije prvi put, možete li se prisjetiti kako je bilo u Hrvatskoj?

Sjećam se jako pažljive publike, pune ljubavi  te sam upravo zbog toga sretan što se vraćam.

Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 Andrea Bocelli i novinarka Nove TV Petra Fabian Kapov (Foto: PR) - 1 Foto: PR

Velika većina karata za koncerte do svibnja 2019. već je prodana, kako to uspijevate? Kako održavate motivaciju?

Strast prema glazbi je nešto s čime se rađamo, živimo, rastemo i nosimo doživotno u sebi. Ne ulaže se napor da se glazbu voli. Moja ljubav je rođena dok sam bio još u pelenama. Ja bez glazbe ne mogu zamisliti život. Naravno da je bitno i zdravlje jer pjevačima je tjelesna forma jednako važna kao i sportašima. Da bi mogao dobro pjevati moram biti dobro. Stoga moram voditi život kao nogometaši na pripremama. Nema pića, nema pušenja.

Ima li nešto što biste promijenili?

Naravno, puno sam griješio. Da se mogu vratiti ne bih ih ponovio. Ali to nije moguće stoga mislim da je sve skupa na kraju još i dobro prošlo.

Da možete sami sebi kao mladiću dati savjet što bi to bilo?

Kao mladić sam stvarno radio svakakve gluposti. Kao i svi. Ali pokušao bih ih raditi u manjoj mjeri. Kao mlad bio sam vrlo krut. Mislio sam  da sam uvijek u pravu. To se jako promijenilo.

 Nakon velikih uspjeha još jedan je bio i duet s Edom Sheeranom. Kako je to bilo? Ovdje ste snimali?

Da, to je bio njegov zahtjev. A ja sam  se jako razveselio jer su moje troje djece svi njegovi obožavatelji. Kad je on došao bili su presretni jer su mogli razmijeniti par riječi s njim. A i pjevao im je ovdje. Baš u ovoj prostoriji. Ja sam bio jako sretan jer sam konačno upoznao uspješnog dečka koji gaji stvarno zdrave vrijednosti, koji je jednostavan i ponizan. Ne sumnjam da ga čeka veliki uspjeh.

Cijeli intervju sa slavnim talijanskim tenorom Andreom Bocellijem pogledajte u videu DNEVNIK.hr-a.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene