Bilo je i požara!

Doru su obilježili i brojni skandali, evo koga su optužili da je pobijedio zbog visoke trudnoće, a kome kolege nisu htjele čestitati na odlasku na Eurosong!

Severina i Danijela Martinović Severina i Danijela Martinović Tea Cimas / CROPIX 1/19 >> Pogledaji ovu galeriju Severina - 5 Severina i Danijela Martinović Danijela Martinović, Severina i Massimo Savić Severina - 2 Severina - 3 Severina i Danijela Martinović Severina i Boris Novković Doris Dragović Vanna - 1 Vanna - 2 +8 Vanna - 3 Galerija

Uoči finala ovogodišnje Dore prisjetili smo se nekih od skandala koji su pratili to glazbeno natjecanje.

Dora odnosno Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održava se od 1992. godine, a kao i gotovo svako glazbeno natjecanje ni nju nisu zaobišli skandali i incidenti o kojima se još danima i mjesecima kasnije pričalo.

Jedne od najčešćih glasina bile su one o namještanju pobjednika, pa je tako 1995. godine kružila priča kako je pobjeda Tonyja Cetinskogs pjesmom "Nek ti bude ljubav sva" namještena, u što je bio uvjeren i jedan od tadašnjih sudionika Đani Maršan.

Godinu kasnije, 1996. mnogi pamte po požaru koji je izbio na pozornici i to prilikom proglašenja Maje Blagdan pobjednicom, no na sreću bez većih posljedica, a video tog trenutka pogledajte OVDJE.

Pogledaji ovo Hrvatska na Eurosongu Zanimljivosti Prisjetili smo se 10 naših najbolje plasiranih pjesama na Eurosongu, "Mama ŠČ!" nije jedna od njih!

Jedna od sramotnijih situacija dogodila se 1999. godine kada je pobijedila Doris Dragović s pjesmom "Marija Magdalena", a za što joj drugi izvođači nisu htjeli čestiti, čak ni pružiti ruku . Slična situacija se dvije godine kasnije dogodila Vanni kada su je pojedinci kritizirali i zaključili da je pobijedila jer bila trudna.

Jedan od skandala izbio je zbog Severinine haljine koju je nosila kada je pobijedila s pjesmom "Moja štikla" 2006. godine, za koju su mnogi smatrali da nije primjerena za Eurosong, baš kao ni pjesma jer su je proglasili turbofolkom.

Pogledaji ovo Martin Kosovec Celebrity Mladić o kojem priča cijela Hrvatska kao iznenađenje na Dori, a razlog njegova pojavljivanja vrlo je bitan!

Jedan od posljednjih skandala u nizu bila je optužba da je pjesma "Angels and Demons‘" Damira Kedže navodno plagijat jer je mnoge podsjetila na pjesmu "Human" britanskog pjevača Rag‘n‘ Bone Mana. 

A čeka li nas nešto slično ove godine uskoro ćemo saznati, jer pred nama je veliko finale u kojemu će biti izabran hrvatski predstavnik na Eurosongu u Švedskoj. 

1/24 >> Pogledaji ovu galeriju Leonarda Boban - 4 Leonarda Boban - 1 Leonarda Boban - 3 In Magazin: Zvonimir Boban i Leonarda Lončar - 2 +19 In Magazin: Zvonimir Boban i Leonarda Lončar - 1 Celebrity Leonarda Lončar prvi put u javnosti nakon pomirbe s Bobanom, pohvalila se i friškim imidžem!

1/29 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Bloom - 1 Maja Šuput i Bloom - 2 Maja Šuput na Instagramu Maja Šuput - 1 +24 Maja Šuput - 1 Celebrity Majin Bloom naučio je nešto vrlo važno, ali greška koja mu se potkrala njene je pratitelje od srca nasmijala: ''Meni više ne treba kanal s komedijom…''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene