Za pravi ugođaj

Ovo je popis bezvremenskih božićnih klasika koji su obiteljska tradicija u svim domovima, evo zašto bi ih trebalo pogledati

Film ''Najluđi Božič'' - 3 Film ''Najluđi Božič'' - 3 Profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Film ''Najluđi Božič'' - 2 Film ''Najluđi Božič'' - 1 Film ''Najluđi Božič'' - 3 Film ''Najluđi Božič'' - 4 Film ''Sam u kući'' - 3 Film ''Sam u kući'' - 2 Film ''Sam u kući'' - 1 Macaulay Culkin (Foto: Screenshot) Macaulay Culkin (Foto: Screenshot) Macaulay Culkin (Foto: Screenshot) +0 Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Galerija

Stiglo je vrijeme topline, blagdanskog ugođaja i obiteljskih druženja, a sigurni smo kako ćete svoje blagdane i vi provesti uz svoje najmilije. Mi smo za vas pripremili popis najpoznatijih božićnih filmova, a podsjetit ćemo vas zašto biste ih trebali pogledati.

Stiglo je najljepše doba godine, a upravo će svi ove dane zajedništva provesti uz svoje najmilije. Mnogi od vas stoga će se odlučiti i za neki božićni film, a mi smo za vas izdvojili najpopularnije filmove koje uvijek iznova možete gledati. Tu je, naravno, i zgodna radnja koja će vas nasmijati, oraspoložiti i podsjetiti na važnost ljudske dobrote naročito u doba blagdana. 

Pogledaj i ovo showbuzz omiljene komedije Odmah ćete pogoditi koji je najpopularniji božićni film svih vremena, a ovih pet osvaja publiku iz godine u godinu

''Sam u kući''

Iako se nije pokazalo da je biti sam u kući najbolja stvar koja se dogodila Macaulayu Culkinu, ovaj hit postao je božićna tradicija diljem domova. Za one koji ga još nisu gledali (ako takvi postoje) evo kratkog sažetka. Film se sastoji od dva dijela. Osmogodišnji Kevin McCallister biva zaboravljen od strane svoje obitelji koja bez njega odlazi u Pariz. Dok se njegova obitelj očajnički pokušava vratiti u Ameriku, provalnici pokušavaju provaliti u dom jadnog Kevina. Međutim, uz puno veselja, Kevin vješto brani svoj dom uz pomoć tarantule i svoje domišljatosti te time uspijeva i do bola nasmijati svoje gledatelje. U drugome dijelu filma, Kevin zbog svoje nestašnosti ponovno biva zaboravljen, ali ovog puta daleko od svog doma. Ovog puta, Kevin se ukrca na krivi zrakoplov te, za razliku od svoje obitelji koja otputuje na Floridu, Kevin odleti u New York. A kako se sada devetogodišnji dječak snašao u gradu svjetlosti pogledajte sami.

''Divan život''

Za one koji ne vole crno-bijele filmove ''Divan život'' možda se ne čini kao najprivlačniji izbor kada birate božićni film za gledanje, ali vjerujte nam, ovo je definitivno jedan od pet najboljih božićnih filmova svih vremena. Iako nije toliko popularan među Europljanima, Amerikancima je ovaj film postao obiteljska tradicija. Priča je usredotočena na Georgea Baileya, lokalnog poslovnog čovjeka kojemu anđeo čuvar pokazuje kakav bi život bio da on ne postoji. Nakon što je vidio kakav bi život bio bez njega, George shvaća kakav je pozitivan utjecaj imao na svoj mali grad. Glavna poruka filma je ona na koju se svi rado podsjećamo za Božić, da te ljubav čini bogatijim od novca.

''Najluđi Božić''

Ovaj božićni film vrvi smiješnim scenama te opisuje brojne obitelji koje i same doživljavaju razne dogodovštine pripremajući božićne ukrase i slično. A evo kako teče radnja. Božićno je vrijeme i Griswoldovi se pripremaju za obiteljsko sezonsko slavlje, ali Clarku, njegovoj ženi Ellen i njihovo dvoje djece stvari nikad ne idu glatko. Clarkovu stalnu lošu sreću pogoršavaju njegovi neugodni obiteljski gosti, ali on uspijeva nastaviti znajući da mu uskoro stiže jedan božićni financijski bonus. A kako će taj bonus Clark iskoristiti, pogledajte sami.

''Zapravo ljubav''

Ako ste fan romantičnih filmova i komedija, onda je ovaj film pravi za vaš odabir. Film prati brojne parove koji su međusobno povezani i koji na različite načine doživljavaju i proživljavaju svoju ljubav, bilo da se radi o roditeljskoj, prijateljskoj ili ljubavi između partnera. Kroz scene tako možete shvatiti značenje ljubavi te naučiti i pokoji način na koji biste mogli iskazati nekome ljubav. Pouka filma je da je ljubav, zapravo, svuda oko nas te, a ovu ćete riječ koja ima puno definicija trebati i vi tijekom ovih božićnih blagdana.

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Joško Gvardiol - 2 Joško Gvardiol - 1 Joško Gvardiol - 3 Joško Gvardiol - 4 +28 Joško Gvardiol - 2 Celebrity Joško Gvardiol pokazao u čijem lijepom društvu uživa u božićnim blagdanima i slobodnim danima

1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Gordana Armenulić - 4 Silvana Armenulić i kći Gordana Armenulić Gordana Armenulić - 3 Gordana Armenulić - 2 +9 Gordana Armenulić - 1 Zanimljivosti Silvana Armenulić iza sebe je ostavila maloljetnu kćer, a evo tko je ona i kako danas izgleda!

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene