VAŽNA PORUKA

Stižu "Bajke u digitalnom svijetu", vječne pouke pretočene su u kontekst tehnološkog doba u kojem živimo

Bajke u digitalnom svijetu - 2 Bajke u digitalnom svijetu - 2 John Pavlish/PR 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Bajke u digitalnom svijetu - 2 Bajke u digitalnom svijetu - 3 Bajke u digitalnom svijetu - 4 Bajke u digitalnom svijetu - 1 Bajke u digitalnom svijetu - 10 Bajke u digitalnom svijetu - 9 Bajke u digitalnom svijetu - 8 Bajke u digitalnom svijetu - 7 Bajke u digitalnom svijetu - 6 +0 Bajke u digitalnom svijetu - 5 Galerija

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu s veseljem najavljuje zbirku priča Bajke u digitalnom svijetu.

Svima poznate priče kao što su "Tri praščića", "Ružni pačić", "Pinokio" i ostale, u ovom slučaju za cilj imaju djecu i odrasle educirati o sigurnijem i pametnijem korištenju interneta, ali i povezati različite generacije u onome što nam u kontekstu digitalnog doba najviše i nedostaje - razgovoru.

Pogledaj i ovo Rebeka Ljiljak Pomiče granice Rebeka Ljiljak bez cenzure progovorila o tabu temi u svom novom singlu: "Ideja je bila prikazati stereotip kraljice noći"

Naime, na svaku bajku nastavljaju se svojevrsni radni zadaci, postavljaju se pitanja na koja se može odgovoriti samo zajedničkim razgovorom, interakcijom odrasle osobe i djeteta u promišljanju odgovora, a kako bi se pronašla pouka primjenjiva u digitalnom dobu.

Kao ilustratorica slikovnica projektu se pridružuje glazbenica Rebeka Ljiljak koja se kao likovna umjetnica i majka dviju djevojčica školske dobi pokazala kao idealan izbor u provedbi ove hvalevrijedne inicijative.

"Izazov digitalnog crteža, kojeg sam odabrala kao likovnu tehniku za ovaj projekt, prihvatila sam bez puno razmišljanja budući da projekt smatram izuzetno vrijednim i korisnim, kako za današnju djecu koja su, znamo, neodvojiva od digitalnih medija, tako i za roditelje kojima su prijeko potrebne smjernice u edukaciji djece o danas, usudila bih se reći, najvažnijoj temi - sigurnosti na internetu. Moja mlađa kći, Sarah (9), pomogla mi je u kreaciji likova kao glas svojih vršnjaka u toj veseloj kreativnoj priči", govori Rebeka Ljiljak.

"Kao najveću vrijednost Bajki u digitalnom svijetu svakako smatramo vrijeme koje će odrasli posvetiti djetetu kako bi zajedno pročitali i riješili zadatke. Ako za to vrijeme svoje telefone ostave postrani te posvete svu pažnju toj zajedničkoj aktivnosti, moći ćemo reći da su Bajke u digitalnom svijetu u potpunosti ispunile svoju svrhu", poručili su iz Centra za nestalu i zlostavljanu djecu.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Bella Thorne (Foto: Profimedia) Celebrity Detalj na škakljivom mjestu bilo je nemoguće ne primijetiti, neobičan topić dobro je istaknuo ono što je njoj očito bio cilj pokazati!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Azra Grljević - 4 Azra Grljević - 3 Azra Grljević - 2 +0 Maja Šuput za vrijeme nastupa Azre Grljević - 1 Celebrity Žena s koje nisu mogli skinuti pogled zbog njezina talenta: ''Najviše me živcira kad pitaju imam li donje rublje ispod kostima''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene