Imala je samo 5 godina

Jedna od najtužnijih priča u novijoj povijesti kraljevske obitelji: Tko je bila djevojčica čija je tragična smrt uzdrmala gledatelje hit-serije?

Leonora Knatchbull i princeza Diana Leonora Knatchbull i princeza Diana Screenshot/Youtube 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Leonora Knatchbull i princeza Diana Jonathan Pryce i Natascha McElhone Norton i Penelope Knatchbull Set nove epizode serije ''Kruna'' - 2 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 2 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 6 Elizabeth Debicki kao princeza Diana - 3 Elizabeth Debicki +0 Set nove epizode serije ''Kruna'' - 1 Galerija

Leonora Knatchbull jedan je od likova koji se pojavljuje u novoj sezoni serije "Kruna", a koji je zaintrigirao, ali i rastužio gledatelje.

U petoj sezoni hit-serije "Kruna" prikazana je srceparajuća priča  o malenoj Leonori Knatchbull, koju je utjelovila Clara Graham, te njezinoj obitelji, koja je bila potresena njezinom ranom smrću.

Pogledaj i ovo Serija ''Kruna'' - 3 kako li će oni reagirati? Stigle su posljednje epizode ''Krune'', scena Williama i Charlesa odmah je izazvala burne reakcije!

U seriji njezina majka Penelope Knatchbull, koju glumi Natascha McElhone, utjehu od tuge traži u dugim vožnjama kočijom, a podršku joj je daje i princ Philip, pa mnogi gledatelji sada žele saznati više o Leonori i što se zapravo s njome dogodilo.

Leonora je bila kći Nortona Knatchbulla, trećeg grofa Mountbattena od Burme, i Penelope Knatchbull, grofice Mountbatten od Burme, a rođena je 1986. godine. Uz Leonoru, Penelope i Norton imali su još dvoje djece, sina Nicholasa i kćer Alexandru.

Leonora je, nažalost, imala rak bubrega i preminula je 1991. sa samo pet godina, a kako "Kruna" prikazuje, pokopana je na obiteljskom imanju u Broadlandsu. Godine 1994. osnovana je dobrotvorna organizacija Leonora Children's Cancer Fund, koja je 2010. godine pripojena zakladi The Edwina Mountbatten. Dobrotvorna organizacija bavi se prikupljanjem sredstava za obuku medicinskih sestara koje skrbe o djeci oboljeloj od raka.

Leonora je bila povezana s kraljevskom obitelji preko svojeg oca Nortona, čiji je djed bio Louis Mountbatten, a kralj Charles III. njegov je drugi rođak. Povjesničar Koenig sada je za britanske medije izjavio da je to jedna od najtužnijih priča u novijoj povijesti kraljevske obitelji.

Norton i  Penelope bili su bliski prijatelji Charelsa i Diane, a o Leonorinoj bolesti obavijestili su ih na jedom od zajedničkih odmora, što je bio samo jedan u nizu njihovih zajedničkih druženja.

"Sjećam se da sam bio u Engleskoj tog dana. Nekoliko mjeseci prije njezine smrti svi su sudjelovali na ceremoniji Trooping the Color i bili su, naravno, na balkonu. Norton je bio sin Louisa Mountbattena, Philip mu je bio kum, bio je kum i Williamu. On i Charles bili su zajedno u Gordonstounu, iako u razmaku od godinu dana. Charles je također bio kum na njihovu vjenčanju. U lipnju 1991. Leonora je bila na balkonu palače, a preminula je već u listopadu", izjavio je Koenig.

Iako su Charles i Diana posjećivali obitelj i Leonoru u njezinim posljednjim danima, njezinom posljednjem ispraćaju nisu mogli prisustvovati jer su bili na kraljevskoj turneji po Kanadi.

Koenig je dodatno rasvijetlio tragediju rekavši: "U noći Leonorine smrti Charles se odvezao u Broadlands kako bi bio s Romseyjevima prije nego što on i Diana odu u Kanadu. Leonorina smrt sigurno je utjecala na njih, posebno na Charlesa jer je bio blizak sa svojim rođakom Nortonom."

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Rozga s roditeljima Marijom i Antom Jelena Rozga s mamom Marijom Promocija novog albuma Jelene Rozge - 4 Promocija novog albuma Jelene Rozge - 6 +20 Promocija novog albuma Jelene Rozge - 7 Celebrity Rozgini roditelji u rijetkom izlasku pokazali koliko su ponosni na kćer, evo kako su se sredili za posebnu večer svoje zvijezde!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Simona Mijoković Iva Dragović, Simona Gotovac, Jelena Orešković i Tina Katanić pokazale su kako dres izgleda, a Nikolina Pišek vodila je program Iva Dragovic, Simona Gotovac, Jelena Oreskovic i Tina Katanic pokazale su kako dres izgleda, a Nikolina Pisek je vodila program Iva Dragovic, Simona Gotovac, Jelena Oreskovic i Tina Katanic pokazale su kako dres izgleda, a Nikolina Pisek je vodila program +15 Iva Dragovic, Simona Gotovac, Jelena Oreskovic i Tina Katanic pokazale su kako dres izgleda, a Nikolina Pisek je vodila program Nekad i sad Fotka Simone Mijoković iz 2007. pokazala kakvim je razuzdanim životom tada živjela, prozirna odjeća nije joj predstavljala problem

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene