Priča o ljubavnom trokutu

Darujemo kinoulaznice za novu romantičnu dramu ''Cyrano'' u kojoj gledamo glumca koji se proslavio u hit-seriji!

Film Cyrano Film Cyrano PR 1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Film Cyrano Film Cyrano +0 Film Cyrano Galerija

Cyrano je bezvremenska priča Joe Wrighta, nagrađivanog redatalja (Ponos i predrasude, 2005.), o ljubavnom trokutu uz pregršt emocija i lijepu glazbu. Bazirana je na kazališnoj predstavi s kraja 19. stoljeća o Cyranu de Bergeracu (Peter Dinklage), francuskom pjesniku koji je živio i stvarao u 17. stoljeću.

Cyrano je čovjek ispred svog vremena, koji zadivljuje žestokom igrom riječi na verbalnom natjecanju i briljantnim mačevanjem u dvoboju.

Pogledaj i ovo showbuzz Neodoljiva sličnost Bujno poprsje istaknula je u uskoj haljini, a na usporedbe sa slavnom kolegicom odgovara samo sa smiješkom!

Nesiguran u svoj fizički izgled, Cyrano je uvjeren kako nije dostojan ljubavi odane prijateljice, blistave Roxanne (Haley Bennett). Cyrano tek treba izjaviti svoje osjećaje prema Roxanne, a ona se na prvi pogled zaljubljuje u Christiana (Kelvin Harrison, Jr.).

Redatelj Wright je svojevremeno izjavio kako se od malih nogu poistovijećivao s likom u originalnoj francuskoj inačici kazališne predstave na kojoj je film baziran.

"Bio sam jedno od one djece koja su se osjećala čudnom i nedostojnom ljubavi, što me povezalo s pričom" svojevremeno je izjavio za BBC News."Radi se o ljudskoj potrebi za povezivanjem i o tome kako u tome često ne uspijevamo.". Redatelj koji nam je donio filmske klasike poput Pride and Prejudice (2005.) i Atonement (2007.) nastavlja; "Možda ovaj film ispriča nešto u što vjerujem da predstavlja istinu, a to je da smo više slični no što smo različiti, unatoč vanjskom izgledu.”

Tko je Cyrano de Bergerac?

Kazališna dramu je 1897. godine napisao Edmond Rostand, i govori o Cyranu de Bergeracu, čovjeku rođenom s vrlo velikim i ružnim nosom, zbog čega se osjećao neprihvaćenim.

U orginalnoj kazališnoj drami, Cyrano je talentirani pjesnik i izvrstan mačevalac koji je potajno zaljubljen u ženu po imenu Roxane, koja je i sama ljubiteljica poezije. Cyrano, svjestan svog izgleda i u strahu od odbijanja, traži način kako Roxani otkriti svoje prave osjećaje. Roxane se inicijalno počinje zaljubljivati u zgodnog vojnog kadeta po imenu Christian, no budući kako Christian nije vičan pisanju, Cyrano se uključuje u igru te umjesto Christiana počinje pisati pjesme i ljubavna pisma.

Film ilustrira nekoliko tema – moć jezika, prijevaru te kompleksnost odnosa u ljubavnom trokutu i unutarnju borbu u kojem se sučeljavaju vanjski izgled i unutarnja vrijednost. Po riječima redatelja Wrighta, film govori o tome “koliko često ne uspijevamo povezati se s drugim ljudima iz straha o tome kako će nas percipirati”.

Omiljeni Peter Dinklage, široko poznat po svojoj ulozi u seriji Igre Prijestolja planira nekoliko novih filmskih projekata, a za glumicu Haley Bennett ovo će biti debitanska uloga.

Kako do ulaznica?

Ako želite besplatno pogledati film ''Cyrano'' u hrvatskim kinima, do 7.3.2022. godine u 12 sati pošaljite nam svoje ime i prezime, kontakt mobitel, grad i kino u kojem želite gledati film na e-mail info@showbuzz.hr. 

Editus vam dijeli 2 x 2 ulaznice za film ''Cyrano'' u bilo kojem Cinestar ili Cineplexx kinu. Naslov, odnosno predmet e-maila neka bude – ''Cyrano''. 

Ulaznice će osvojiti oni koji nam najbrže pošalju e-mail. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene