za kvalitetan smijeh

Nije klasična romantična božićna priča, ali se na humorističan način bavi zapravo bitnom tematikom

Vince Vaughn, Reese Witherspoon Vince Vaughn, Reese Witherspoon Profimedia 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Vince Vaughn, Reese Witherspoon Galerija

Četiri Božića je film koji ima četiri priče, zanimljiv izbor glavnih glumaca, pregršt smijeha i malo romantike, ali sve skupa funkcionira sjajno kao romantična božićna komedija.

Kako bi izbjegli svoje disfunkcionalne i razorene obitelji na Božić, sretno nevjenčani par Brad (Vince Vaughn) i Kate (Reese Witherspoon) se uvijek služe sličnim trikom: dobrotvorni rad na dalekom mjestu gdje ih njihove obitelji neće naći.

Pogledaj i ovo Reese Witherspoon nevjerojatno sliče! Prizor koji je mnoge zbunio na prvu, tko je mama, a tko kći? Fotografija glumačke zvijezde i njene nasljednice pravi je hit na internetu!

Njihov plan se ubrzo promijeni kada im je otkazan let za tropsku destinaciju, te su primorani provesti Božić sa svojim obiteljima.

Vince Vaughn u ulozi Brada se ne razlikuje od Vaughna u bilo kojoj drugoj ulozi. Od njega uvijek dobijemo sarkastičnog lika koji ima svojstven način izgovaranja replika s hladnim izrazom lica. U ovakvoj komediji to samo još više pojača humor i čudne situacije u kojima se on i Witherspoon nađu na sva četiri Božića.

Za razliku od Vaughna, Reese je prirodno šarmanta i prirodnija u svojoj ulozi Kate. S prpošnim izgledom i u velikoj životnoj dilemi, Witherspoon lik Kate igra slatko i sasvim korektno za ovakav žanr.

Četiri Božića je jedan od onih filmova koji narativno u više navrata izmaknu kontroli, ali sa komičnim rješenjima i glumačkom postavom koju čini i pet oskarovaca, uspije se svaki put vratiti na pravi put. Ovo nije klasična romantična božićna priča, ali je za sve one željne kvalitetnog smijeha. Priča je o odnosima koje imamo sa obitelji, te koliko su zapravo važni za razvijanje i nas samih. Na komičan način se bavi bitnom tematikom, i time pridonosi boljem razumijevanju filma kod svih generacija.

Ovaj film je za sve one koji nisu ljubitelji klasičnih romantičnih komedija, ali i dalje vole feel good filmove. Četiri Božića je komičan film koji ima pregršt blagdanskog duha, i zbog kojeg ćete se smijati na glas.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene