On je Ivan Čuić, poznatiji kao Neno iz popularne serije Kumovi. Gluma mu je prva ljubav, a jedno vrijeme radio je i kao pomoćni kuhar u restoranu s Michelinovom zvjezdicom. Matei Slogar iz IN magazina pokazao je svoje kulinarske vještine, ali i otkrio kako troši kalorije te pred našim kamerama vježbao jogu.
U Kumovima ga možemo vidjeti i u razgolićenom izdanju, a tajna forme glumca Ivana Čuića trenutačno je joga. Njome se počeo baviti na početku pandemije.
"Kako ništa nije radilo, ništa se nije moglo niti su gymovi radili, pa sam se tad počeo baviti jogom, to je sport koji možeš radit u svom dnevnom boravku. A onda, dok sam još studirao, na scenskom pokretu vidio sam da sam dosta savitljiv, da mi je tijelo gipko, pa sam rekao - ajde, idem ja to probat za ozbiljno", prisjetio se glumac.
Ivan kaže kako je samouk kada je o jogi riječ te nikada nije pohađao tečaj. Njegov lik u Kumovima Neno bivši je sportaš, a i Ivan je svjestan koliko je važna briga o tijelu.
"Najdraže su mi te neke inverzije, neki handstand, dakle stoj na rukama ili bilo koje te neke što oni zovu obrnute asane, gdje si izokrenut. Nekako sam i počeo radit jogu jer sam htio cijelo djetinjstvo savladat taj handstand, a onda kako je bila korona, bilo je vremena za bacat se, izvrnut, polomit, dobit masnice kako i sad imam. Tako da, eto, isplatilo se", zadovoljno kaže.
Osim joge i glume, Ivan voli i kuhati, pa ga je u kuhinju privela i ekipa IN magazina.
A što Ivan najviše voli kuhati kod kuće?
"Pa moje nekako najdraže jelo je tjestenina, nešto od pšenice, ta neka glutenska jela su mi najdraža", govori, a evo što je pripremio u emisiji.
"Ovo je tjestenina s tunom, nema neki poseban naziv, ali je jednostavan: trebaju nam odrezak od tune, crveni luk, limun, kapari i tagliatelle. Pa, počnimo", objasnio je.
Ivan je radio u restoranu s Michelinovom zvjezdicom, a evo koji su tada bili njegovi zadaci:
"Kako sam friško došao, imao sam neku strast za kuhanje, nisam imao nekog iskustva. Ja sam u principu nakon gimnazije upisao Akademiju, tako da nisam išao u kuharsku školu. Kad dođeš i vidiš sve te profesionalce i koje su to brzine i koje su to vještine s nožem... Čak je bilo i onih koji su mlađi od mene, ali vidiš da imaju iskustva i da su vješti. To je stvarno stresan posao kako vidimo i na filmu i na televiziji kad prikazuju neke scene iz kuhinja", priča svestrani glumac.
"Kad sam došao, ja sam imao te osnovne zadatke - rezanje, koji su mi sad postali strast. Kad netko nešto kuha, uvijek zahtijevam da sam ja taj koji reže luk", istaknuo je i dodao: "Mene zovite za pripremu. To mi je gušt."
U kuhinji je imao i druge zadatke osim pripreme.
"Ono što se kaže - ja sam bio mali od palube, pa bih pomagao kad bi tuna došla jednom tjedno da se nareže na manje komade, pa bih pomagao na desertima, bilo je raznih zadataka, radila se domaća pašta, moja omiljena hrana", prisjetio se te je potvrdio i da mu je omiljena kuhinja talijanska.
Planira li se vratiti u kulinarstvo?
"Pa, sad mi je dosta dobro krenulo s glumom, a gluma je moja prva ljubav i volim glumit i nekako mislim da mi OK ide. Dokle ide gluma, dobro, a kad ne bude išla, onda ćemo se možda vratiti u kuhinju", priznaje.
Jednom je rekao i da ima želju otvoriti svoj restoran, a evo kako sada to komentira:
"Je, to bi bio neki dobar osjećaj u nekom selu imat svoj restoran, živjet tamo, tako da se samo spustiš iz svoje kuće u kuhinju i dočekuješ goste."
Ivan je otkrio i vrijedi li kod njega ona da ljubav prolazi kroz želudac te služi li se nekad kulinarskim vještinama da zadivi ljepši spol.
"Ja baš mislim da je to što uživam u tome da budem domaćin, isto kao i kod glume, uvijek je tu neka želja da nastupiš za druge, da šarmiraš druge svojom hranom", govori, a otkrio je i ima li djevojku.
"Imam, ali prije ona mene šarmira svojim kuhanjem nego ja nju jer je ona bolja u tome nego ja. Više sam ja naučio o kuhanju od nje, neke recepte i tako", kaže glumac.
"Vježbajte jogu, jedite tjesteninu i gledajte me u Kumovima", poručio je Ivan za kraj.