Poseban ugođaj

Shakespeare je stigao u Dubrovnik - Ovo je 'San ljetne noći'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Glumci kazališnog spektakla San ljetne Noći koji nas za nekoliko dana očekuje u Dubrovniku stigli su u Grad. Duh Shakespearea putuje starim gradom i dolazi na prekrasnu tvrđavu Lovrijenac koja će od subote 21. lipnja pa osam ljetnih večeri biti domaćin prvoj izvedbi Sna Ljetne Noći na engleskom jeziku nakon čak 25 godina.

'Dubrovnik je zaista čaroban. Mnogo smo lijepih stvari čuli o Hrvatskoj, no ovo što smo vidjeli posljednja 24 sata nas je ostavilo bez daha. Lovrijenac je najljepše mjesto na kojem sam imala priliku igrati, osjeti se neka posebna energija koju ćemo zasigurno prenijeti u predstavu!', izjavila je oduševljena Dubrovnikom engleska glumica Victoria Barker.

Pogledaj i ovo showbuzz Snagator u kazalištu... Ovome su se rijetki nadali: 'Možete li me zamisliti kao Otela?'

Dolazak uzvanika i mladenaca Fabiole Beracasa i Jasona Beckmana na svečanu večeru u kazalište Marina Držića

Nakon obilaska stare jezgre i tvrđave Lovrijenac, glumačka družina uputila se u palaču Sponza koja će biti dom samom predstavljanju ovoljetnog novog kazališnog festivala Midsummer Scene, a posebno su oduševljeni bili i slikali se ispred željeznog prijestolja iz tv serijala Igre Prijestolja.

Dubrovnik je ovog mjeseca domaćin jedinstvenom kazališnom festivalu Midsummer Scene koji ga stavlja na kartu prestižnih svjetskih destinacija koje su se priključile proslavi 450 godina od Shakespearovog rođenja. Kazališna predstava San ljetne noći na tvrđavi Lovrijenac zasigurno će biti jedno od najljepših uprizorenja jedne od najpoznatijih svjetskih komedija.

Ulaznice po cijeni 240, 190 i 140 kn mogu se kupiti online na www.midsummer-scene.com ili u TZ Grada Dubrovnika i Luži, kao i skoro svim dubrovačkim hotelima i agencijama.

Shakespearovo djelo San ljetne noći izvodit će se od 21. do 28. lipnja 2014. godine, na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku.

Festival Misdummer Scene počinje prvim danom ljeta i smješten je u mladom ljetu, zadnjem tjednu lipnja kao uvertira u glavnu turističku sezonu. Dubrovnik je godinama kulturno i umjetničko središte u ljetnim mjesecima, a ovaj festival je jedna potpuno nova i atraktivna ponuda za sve goste Dubrovnika kao i za same žitelje Grada. Projekt Midsummer Scene pripremljen je pod generalnim pokroviteljstvom Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u organizaciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London.
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene