INTERVJU

Don Carlos: Posao DJ-a nikad nisam radio zbog novca

PR PR

Don Carlos jedan je od veterana talijanske, ali i svjetske house scene. Autor je nekih od klasika deep housea koje često možemo čuti po klubovima, a s produkcijom i nastupima ne prestaje ni u najboljim godinama.

 Ovaj glazbeni majstor, koji osvaja svojom pristojnošću i nenametljivošću, vraća se u Zagreb 2. veljače nastupom na Imogen Label večeri u Garden Breweryju.

- Čini se da su talijanski DJ-i poput starog vina. Daniele Baldelli, Beppe Loda, Claudio Coccolutto, ti… još uvijek ste u formi. U čemu je tajna uspjeha?

Tajna mog uspjeha je u ustrajnosti. Nisam se nikad predao godinama i još uvijek osjećam vatru u sebi. Ovaj sam posao volio oduvijek i nisam ga nikad radio zbog novca već zbog pružanja užitka ljudima. Takav moj način življenja održao me aktivnim i u ovim godinama.

- Možeš li nam opisati današnju talijansku scenu elektroničke muzike? Kakvi su trendovi? Koji žanrovi najbolje prolaze?

Današnja talijanska scena ponovno otkriva neke stare talente, što će reći da nema velikih novosti u talijanskom houseu osim želje za kopiranjem. Možemo samo žaliti što nove generacije ne donose svježinu nego streme kopiranju misleći da je to jedini način stvaranja glazbe.

- Kakvi klubovi su trenutno popularni u Italiji?

Što se tiče klubova, mnogo je novosti na jugu, u Apuliji te u Pescari gdje već neko vrijeme nastoje podići glazbenu kvalitetu, dovodeći mnoge vrhunske DJ-e. Također, i dosad glazbeno komercijalan Milano uzdignuo se posljednjih godina nastupima međunarodno priznatih deep house i underground izvođača.

- Surađivao si već s IIijom Rudmanom, no na proljeće ćeš imati i svoje prvo izdanje za Imogen Recordings. Što možemo očekivati?

Susret s Ilijom i Antonijom bio je veliko iznenađenje za mene. Tada sam se pokušavao snažnije vratiti u svijet clubbinga, no preda mnom je bilo mnogo barijera. U njihovim očima vidio sam poštovanje i divljenje prema mom radu te pristojnost koja danas nedostaje mnogim DJ-ima. Zbog toga sam odmah poželio surađivati s njima. U mojim časnim godinama nastojim razmišljati svojom glavom i biti stabilan na svojim nogama.

- Slušaš Ii išta osim elektroničke muzike?

Elektronička muzika je dio mog života. Stasao sam uz bendove poput Tangerine Dream i Van der Graaf Generator, no volio sam i philly sound te soul. Uglavnom, ne preferiram pojedini žanr već kvalitetnu glazbu.

- Kako se najrađe opuštaš kad se ne baviš glazbom?

Osim glazbe sviđa mi se jako nogomet, pa kad imam vremena, odem na utakmice. Također, volim putovati i kad mogu, rado odem u rajske predjele poput Maldiva, Sejšela i Zanzibara, koji su me snažno inspirirali u stvaranju glazbe. Ondje nalazim mir i želju za životom.

Pogledaj i ovo PR INTERVJU Charles Webster: Vrlo je važno da svoju djecu izložite dobroj glazbi
SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene