"Di si bio..."

Ovaj ljubitelj kvizova u zemlji hobita proveo je čak dvije godine, a evo koje ga je pitanje na ulici tamo ostavilo bez teksta!

Vedran Mijolović - 3 Vedran Mijolović - 3 Nova TV 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Vedran Mijolović - 3 Vedran Mijolović - 1 Vedran Mijolović - 2 Vedran Mijolović - 4 Vedran Mijolović - 5 Vedran Mijolović - 6 Vedran Mijolović - 7 Vedran Mijolović - 8 +0 Vedran Mijolović - 9 Galerija

Vedran Mijolović okušao se u kvizu "Joker" Nove TV, a s nama je podijelio najzanimljivije anegdote života na Novom Zelandu, na kojem je proveo dvije godine.

Vedran Mijolović okušao se kao natjecatelj kviza Joker koji pratimao u programu Nove TV, a osim ljubavi prema kvizovima, ovaj Riječanin s dubrovačkom adresom može se pohvaliti i zanimljivim životnim pustolovinama.

S Vedranom smo razgovarali uoči sudjelovanja u kvizu, a između ostalog nam je otkrio koje bi lijepe trenutke ili periode izdvojio iz svog života.

Naime, on je dvije godine proveo na Novom Zelandu, točnije tamo je živio sa svojom partnericom. 

"Opisao bih to kao najljepši period u mom dosadašnjem životu, vrijeme provedeno u prirodi, istraživanju, otkrivanju svih kutaka te divne zemlje. Kajakirali smo Milford Soundom koji se svojom monumentalnošću s pravom može nazvati svjetskim čudom. Šetali se Južnim Alpama u podnožju Mt. Cooka vječno okovanog ledom i ostali očarani mnogim ledenjačkim jezerima nerealno plavih boja koji okružuju planinu. Prolazili smo nebrojeno puno plaža na kojima smo tražili poludraga kamenja koje često ocean zna izbaciti i nailazili na prirodna staništa pingvina, morskih lavova i tuljana. Isplaninarili smo Tongariro ili puno poznatiji kao Mt. Doom, 19.4 kilometara dug put kroz Mordor. Posjetili mnoštvo lokacija snimanja Gospodara Prstenova i naravno Hobbiton", ispričao nam je Vedran.

Pogledaji ovo Mario Šimundža, Joker Celebrity Prvi natjecatelj Jokera posjetio je njujorške Blizance nekoliko sati prije rušenja, a zamalo je završio i u otetom avionu: "Ja sam to doživio ili bolje rečeno preživio..."

Otkrio nam je i što bi istaknuo kao najvažniju stvar koju je tamo naučio.

"Bitna lekcija koju sam naučio je povratak prirodi, pravim životnim vrijednostima (obitelj i prijatelji) i naučio sam da ma kako lijepa bila i ekonomski napredna, niti jedna zemlja se ne može usporediti sa domovinom", priznao nam je Vedran.

Pitali smo ga i je li imao kakvih neugodnih iskustava.

"Naučio sam na teži način da se auto može ukrasti s običnim šarafcigerom, srećom policija je u roku od 24h pronašla auto kojeg je netko vjerojatno iskoristio za besplatan povratak kući u South Auckland, inače četvrt na najlošijem glasu u Aucklandu, ali s odličnim Night Marketom, koji je nešto kao food market različitih etničkih zajednica. Auto sam nastavio voziti sa šarafcigerom nekoliko mjeseci tako da sam imao nekoliko začuđujućih pogleda kad bi vidjeli kako palim auto", ispričao je.

Naravno, bilo je tu anegdota i zanimljivih događaja.

"Prilikom posjete jednom lokalnom sajmu hrane u Aucklandu, nosio sam majicu s hrvatskim obilježjima. Afrikanac koji je prodavao na jednom od štandova mi se obratio sa pitanjem: "Di si bio 91" što nisam ni registrirao u tom momentu nego sam samo prošao kraj njega da bi mi sa zakašnjenjem informacija došla do mozga. Ispalo je da je je nekoliko godina prije imao cimere Hrvate koji su ga naučili kojim pitanjem može uznevjeriti nekoga na drugom kraju svijeta", prisjetio se Vedran.

Pogledaji ovo Frano Ridjan inMagazin Frano Ridjan pozvao gledatelje da u ponedjeljak u 18 sati budu uz program Nove TV, evo o čemu je riječ!

A planira li se vratiti ili čak možda trajno preseliti na drugi kraj svijeta?

"Definitivno još jednom u životu da se prisjetim svih lijepih trenutaka koje sam tamo proživio. Novi Zeland je jedna od rijetkih zemalja na svijetu u kojoj bi mogao živjeti da ne mogu u Hrvatskoj", zaključio je Vedran.

I za kraj smo ga pitali što ga je motiviralo na prijavu u Joker i kako biste opisali to iskustvo?

"Volim pratiti kvizove i natjecateljskog sam duha te sam ovo vidio kao izazov. Sudjelujem povremeno u pub quizovima pa sam htio iskušati sreću i na tv-u. Iskustvo je bilo odlično", poručio je Vedran. 

  1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Mario Šimundža, Joker Mario Šimundža, Joker Mario Šimundža, Joker Mario Šimundža, Joker +4 Mario Šimundža, Joker Celebrity Prvi natjecatelj Jokera posjetio je njujorške Blizance nekoliko sati prije rušenja, a zamalo je završio i u otetom avionu: "Ja sam to doživio ili bolje rečeno preživio..."

1/42 >> Pogledaji ovu galeriju Frano Ridjan Frano Ridjan - 1 Frano Ridjan - 2 Frano Ridjan - 3 +37 Frano Ridjan - 4 Celebrity Frano Ridjan o novom izazovu u karijeri: "Mislim da će ljudi uživati u atmosferi na kojoj smo radili, trudio sam se biti dobar domaćin''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene