nezaboravna ličnost

Pogledajte kako izgleda čovjek iza eurovizijske legende Verke Serduchke, u svakodnevnom izdanju teško biste ga prepoznali!

Verka Serduchka Verka Serduchka Afp 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Andriy Danylko (Verka Serduchka) Andriy Danylko (Verka Serduchka) Verka Serduchka Verka Serduchka Verka Serduchka Verka Serduchka Andriy Danylko (Verka Serduchka) i Inna Bilokon Andriy Danylko (Verka Serduchka) i Inna Bilokon Andriy Danylko (Verka Serduchka) i Inna Bilokon Andriy Danylko (Verka Serduchka) i Inna Bilokon +4 Andriy Danylko (Verka Serduchka) i Inna Bilokon Galerija

Ukrajinski glumac, komičar i pjevač Andriy Danylko, javnosti je puno poznatiji po svojem alter egu Verka Serduchka s kojim se upisao u eurovizijske legende.

Verka Serduchka je bila pravo iznenađenje za gledatelje Eurosonga kada se 2007. pojavila na pozornici u Helsinkiju s pjesmom "Dancing Lascha Tumbai".

U svjetlucavom srebrnom kostimu i s velikom zvijezdom na glavi, uz jednako blještave plesače, harmonikaše i komičnu koreografiju, Verka je priredila show za pamćenje i upisala se u eurovizijske legende.

Pogledaji ovo t.A.T.u Nekad i sad Svojim raskalašenim ponašanjem privukle su pozornost prije 22 godine, a svjetski uspjeh pokušale su ponoviti i na Eurosongu!

Na Eurosongu je osvojila i drugo mjesto, ali i nagradu Barbara Dex za najgori kostim, iako se radilo o kreaciji poznate modne kuće Dolce&Gabbana. Inače, te je godine pobjedu na Eurosongu odnijela Marija Šerifović koja je predstavljala Srbiju s pjesmom "Molitva".

Verka se na Eurosong se vratila i 2019. godine, kada je nastupila u revijalnom dijelu programa, a zatim i u finalu prošle godine, također u nenatjecateljskom dijelu.

A tko se zapravo krije iza ove osebujne eurovizijske ličnosti?

Verku je osmislio ukrajinski glumac, komičar i pjevač Andriy Danylko, a prvi put ju je predstavio 1991. godine na komičarskom natjecanju u Poltavi. Serduchku je opisao kao raskošnu srednjovječnu ženu iz seoske obitelji koja radi kao pomoćnica na željeznici u spavaćim vlakovima.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Kasnije je osmislio još neke likove poput policajca, vojnika i balerine te je osnovao trupu Teatar Danylko, s kojom je 2002. godine obišao Azerbejdžan, Armeniju, Gruziju, Kazahstan, Moldaviju, Turkmenistan, Tadžikistan, Uzbekistan i Baltičke države s programom "Ja sam revolucija". Sljedeće godine je primio nagradu Zasluženi umjetnik Ukrajine. Zanimljivo je i da se kao Verka pojavio 2015. u popularnoj komediji "Špijunka" u kojoj glume Melissa McCarthy, Jason Statham, Rose Byrne i Jude Law.

Danylko je imao i svoju emisiju "SV-show" na nekoliko ukrajinskih televizijskih programa, glumio je u 10-ak filmova, izdao je pet albuma koje je prodao u više od 600.000 primjeraka i bio je u žiriju u ukrajinskog "X Factora", a nagađa se da bi ove godine trebao biti član ukrajinskog žirija za Eurosong.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli VERKA SERDUCHKA OFFICIAL (@v_serduchka)

Iako odbija govoriti o svojem privatnom životu, na društvenim mrežama povremeno dijeli i privatne fotografija, na kojima najčešće pozira sa svojom dugogodišnjom partnericom Innom Bilkon.

Komičar je u svojim intervjuima isticao da je Verka isključivo njegov lik za nastupe te da se ne odijeva u žensku odjeću kada nije na pozornici.

Kako izgleda čovjek iza Verke, pogledajte u našoj galeriji.

1/36 >> Pogledaji ovu galeriju Penelope Cruz Penelope Cruz Penelope Cruz Penelope Cruz - 3 +31 Penelope Cruz - 4 Nekad i sad Jedna od najljepših žena proslavila je 50. rođendan, a u njezine stvarne godine teško je povjerovati: "To je ogromna i lijepa stvar"

1/16 >> Pogledaji ovu galeriju Debbie Harry - 14 Debbie Harry - 13 Debbie Harry - 12 Debbie Harry - 3 +11 Debbie Harry - 6 Nekad i sad Za platinastom plavušom nekad su uzdisali i muškarci i žene, a evo kako ona danas izgleda i što radi

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene