Turbulentan put

Svi pričaju o njezinoj nevjerojatnoj transformaciji nakon gubitka kilograma, a na svoju slavu morala je dugo čekati

Jessica Simpson - 1 Jessica Simpson - 1 Profimedia 1/33 >> Pogledaji ovu galeriju Jessica Simpson - 2 Jessica Simpson - 3 Jessica Simpson Jessica Simpson Jessica Simpson - 3 Jessica Simpson - 2 Jessica Simpson - 1 Jessica Simpson Jessica Simpson - 4 Jessica Simpson - 2 +22 Jessica Simpson - 1 Galerija

Jessica Simpson nedavno je dospjela na naslovnice nakon vijesti da su njezini bliski prijatelji zabrinuti zbog njezina drastičnog gubitka kilograma, a mi smo se prisjetili početaka karijere te glumice.

Ova 42-godišnjakinja u svijet slavnih zakoračila je još kao djevojčica. 

Pogledaj i ovo Jessica Simpson - 2 Izgubila 45 kilograma Godinama vodi borbu s dijetama i ovisnostima, a na novoj fotki nije ju ni lako prepoznati : "Nije li ovo zabrinjavajuće?"

Jessica Simpson prvo se proslavila u glazbenoj industriji, no naposljetku ju je brak s Nickom Lacheyjem učvrstio kao poznato ime jer je tadašnji par vodio vlastiti reality show.

Unatoč prekidu njihove veze Simpson je iskoristila seriju kao odskočnu dasku da proširi svoje horizonte karijere prije nego što je zaronila u svijet filma i mode.

Jessica Simpson pretrpjela je niz neuspjeha dok je pokušavala sebi otvoriti put u glazbenoj industriji. Otkrivši svoj talent za pjevanje u mladosti, s 12 godina prijavila se za niz uloga, uključujući i TV seriju ''The Mickey Mouse Club''. Stigla je do polufinala uz izvođače kao što su Britney Spears, Christina Aguilera i Justin Timberlake, ali nije ušla u finale.

Simpson je bila prisiljena ostati pjevati za crkveni zbor, ali nije morala dugo čekati da osigura svoj veliki proboj kada je šef izdavačke kuće za kršćansku glazbu gledao njezin nastup.

Zvijezda u usponu počela je raditi na svom debitantskom albumu, jednostavno nazvanom ''Jessica'', ali je izdavačka kuća Proclaim Records propala prije nego što je objavljen.

Srećom, Simpsonina baka je uskočila i financirala probno izdanje albuma, koji je potom poslan brojnim producentima.

Naposljetku je privukao pozornost Tommyja Mottole, šefa Columbia Recordsa, 1997. godine.

Njegov je plan bio reklamirati Simpson kao antiseksepilnu suprotnost onima poput Spears i Aguilere, a djevojka je to poduprla izlaskom u javnost sa svojim zavjetom čistoće kada je otkrila svoju odluku da ostane djevica do braka.

Čistiji izgled činio je čuda, a njezin debitantski studijski album ''Sweet Kisses'', objavljen 1999., prodan je u više od dva milijuna primjeraka samo u SAD-u.

Simpson je iskoristila svoj uspjeh turnejom s tadašnjim dečkom Nickom Lacheyem i njegovim bendom 98 Degrees kao predgrupom na turneji ''Heat It Up''.

Nastavila je objavljivati glazbu s različitim stupnjevima uspjeha prije nego što ju je veza s Lacheyjem konačno katapultirala iz glazbene industrije na TV ekrane diljem Amerike. Simpson i Lachey zaručili su se 2002., a vjenčali krajem godine na ceremoniji u Austinu u Teksasu.

Tadašnji par postao je jedan od prvih koji je od svoje svakodnevice napravio reality show kada su glumili u MTV-jevu filmu ''Mladenci: Nick i Jessica''. Simpson je postala poznato ime tijekom tri sezone serije jer je igrala ulogu glupe plavuše. Veza para nije potrajala i emisija je također bila prisiljena završiti s emitiranjem.

U međuvremenu, Simpson se nastavila baviti svojom glazbenom karijerom, ali povećana pozornost došla je i s povećanim nadzorom.

Godine 2009., dok je bila na turneji s grupom Rascal Flatts, naišla je na negativne reakcije zbog svog debljanja.

Onda se odlučila i na poduzetničke vode. Godine 2005. odlučila je pokrenuti suradnju na cipelama sa suosnivačem Nine Westa Vinceom Camutom dok je ulazila u svijet mode.

Brend se ubrzo proširio i postao sveobuhvatna lifestyle tvrtka, koja je također proizvodila odjeću, mirise, prtljagu i druge artikle za žene i prijavila prihode veće od milijardu dolara u 2014. godini.

Ali nije sve bilo jednostavno. Većinski udio u kolekciji Jessice Simpson kupila je Sequential Brands Group Inc. još 2015. godine, čime su Jessica i njezina majka Tina ostale samo s manjinskim udjelom od 37,5 posto u tvrtki. Dvije dame tada su ušle u dugogodišnju borbu oko carstva vrijednog milijarde dolara.

Otkrile su da se Sequential bori s financijskim poteškoćama i kontaktirale su korporaciju o njihovim planovima za ponovno preuzimanje punog vlasništva jer je Simpson inzistirala na tome da ne želi da se njezino ime okalja.

Do kolovoza 2021. Sequential Brands Group Inc. podnio je zahtjev za zaštitu od stečaja. Prema Bloombergu, u rujnu te godine Simpson je ponudila otkup brenda iz bankrota za 65 milijuna dolara.

Samo mjesec dana kasnije Jessica je uspješno postala izvršna direktorica kolekcije Jessica Simpson nakon dvije godine odlučnosti da vrati marku.

U intervjuu za Footwear News nakon pobjede Jessica je izjavila da joj je jako značilo što je mogla preuzeti potpuno vlasništvo nad svojim brendom.

Ali sva njezina životna borba i uspon pali su u zaborav jer su svjetski mediji pisali samo o njezinu izgledu. Jessica se s godinama jako udebljala, a prošlih godinu dana pak šokira svojim mršavim izgledom te se neki i boje za njezino zdravlje.

Radar Online izvještava kako su glumičini bliski izvori potvrdili da je nastavila mršavjeti unatoč tome što je već izgubila 45 kilograma.

"Odjeća visi s nje, a obrazi su joj upali. Više ni ne nalikuje na sebe. Jessica ima prirodne obline. Čini se da nije zdravo za nju da bude tako mršava", rekao je izvor.

Jessica je o svom drastičnom gubitku kilograma nakon što je rodila troje djece, Maxwella, Acea i Birdie, progovorila krajem prošle godine u emisiji Extra, kada je otkrila da je tijekom posljednje trudnoće težila 117 kilograma i da je bila teža od muža, koji je igrao u NFL-u. Priznala je tada da se njezina tajna navodno krije u promjeni jelovnika.

Jednom prilikom pokazala je i svoje, kako je sama rekla, najgore izdanje iz 2017. godine, a uz tu fotku priznala je i da se zbog vlastitih nesigurnosti godinama borila s ovisnostima. Alkohol i tablete prestala je konzumirati prije četiri godine, kako navodi u svojim memoarima "Open Book", a usto se i intenzivno počela baviti tjelovježbom te je promijenila i prehranu.

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Vlado Kalember Vlado Kalember, Ana Rucner Vlado Kalember Vlado Kalember - 4 +10 Vlado Kalember - 3 Nekad i sad Kalember objavio svoju fotografiju stariju od 50 godina, žene su poludjele: ''Uvijek sam te obožavala, zgodan bio i ostao!''

1/35 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Karleuša - 3 Jelena Karleuša - 4 Jelena Karleuša - 5 Jelena Karleuša - 1 +30 Jelena Karleuša - 4 Celebrity Bujne grudi Karleuša je prekrila samo rukom, ali toples izdanje i golišave prizore zasjenio je ogromni dodatak na ruci!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene