Na Berlinskom filmskom festivalu

Stevenu Spielbergu uručena nagrada za životno djelo, a u 77. godini ne krije uzbuđenje zbog novih filmova!

Steven Spielberg Steven Spielberg Profimedia 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Steven Spielberg Steven Spielberg Steven Spielberg (Foto: Profimedia) Dakota Fanning, Tom Cruise, Steven Spielberg (Foto: Getty Images) +0 Steven Spielberg Galerija

Steven Spielberg dobio je nagradu za životno djelo na Berlinskom filmskom festivalu.

Slavnom američkom filmskom redatelju Stevenu Spielbergu uručena je nagrada za životno djelo na 73. Berlinskom filmskom festivalu. Nagradu mu je uručio Bono Vox, frontmen grupe U2, koji je opisao Spielberga kao jednu od najvećih faca u Hollywoodu.

Pogledaj i ovo showbuzz Filmu ''Dina'' najviše nagrada Mračni vestern osvojio je dvije najznačajnije nagrade na ovogodišnjoj dodjeli filmskih nagrada BAFTA

"Ali njegovo životno postignuće nije samo njegov rad. To je njegov stvarni život, njegova stvarna obitelj", rekao je Bono.

Primajući počasnog Zlatnog medvjeda, Spielberg je rekao da ga i danas, u 77. godini života, uzbuđuju planovi za snimanje novih filmova. Redatelj koji je zaslužan za neke od najuspješnijih i omiljenih djela u povijesti kinematografije, uključujući "E.T.", "Ralje", "Schindlerovu listu" i "Jurski park", upravo je završio dva filma jedan za drugim: poluautobiografski "Fabelmanovi" ("The Fabelmans") " i "Priču sa zapadne strane" ("West Side Story"), remake holivudskog klasika, ljubavno-dramskog mjuzikla iz 1961. godine.

Govoreći o poluautobiografskom ostvarenju ''Fabelmanovi'', Spielberg je rekao da ga je majka uvijek poticala da snimi film o svom djetinjstvu.

"Moja mama je govorila: 'Dala sam ti toliko dobrog materijala, kada ćeš ga iskoristiti?'" rekao je.

Također je otkrio da radi na snimanju televizijske serije po izvornom scenariju Stanleyja Kubricka o Napoleonu koji je godinama ležao u ladici.

"Spremamo veliku produkciju za HBO temeljenu na Stanleyjevu izvornom scenariju 'Napoleon'", rekao je. "Ograničena serija od sedam dijelova."

Spielberg, poznat po svojim pristupačnim, uvjerljivim filmovima, savjetovao je budućim filmašima da počnu s pričom.

"Ako želite biti filmski redatelj, prije svega pišite. Zato što će priče privući publiku da obrati pozornost na vas, a ne kadrovi",  rekao je.

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju Mirna Berend - 1 Mirna Berend - 2 Mirna Berend - 3 Mirna Berend - 4 +13 Mirna Berend - 5 Nekad i sad Sjećate se Mirne Berend? Bila je jedna od naših najpopularnijih voditeljica, a sada se pojavila u javnosti nakon dugo vremena

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Enea Tonsa - 7 Enea Tonsa - 6 Enea Tonsa - 5 Enea Tonsa - 4 +6 Enea Tonsa - 1 Celebrity Najstariji natjecatelj hit-showa koji uskoro kreće na Novoj TV otkrio što ljudi kažu kad vide njegove mišiće i zbog čega je plakao čitavu večer!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene