''imponiralo mi je...''

Željko Bebek postao je prvi glazbenik na svijetu koji ima svoj kolač, osmislila ga je vrsna hrvatska slastičarka

1/33 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Željko Bebek - 1 In Magazin: Željko Bebek - 2 In Magazin: Željko Bebek - 3 In Magazin: Željko Bebek - 4 In Magazin: Željko Bebek - 5 In Magazin: Željko Bebek - 6 Željko Bebek Željko Bebek In Magazin: Željko Bebek - 7 In Magazin: Željko Bebek - 5 +22 In Magazin: Željko Bebek - 4 Galerija

Željko Bebek jedini je domaći glazbenik koji ima tortu nazvanu prema njemu. Za to je zaslužna trostruka državna prvakinja u slastičarstvu Mirjana Špoljar, koji je za legendarnog glazbenika osmislila kolač koji je prava rapsodija okusa. Kako je do toga došlo, kako se Željko snalazi u kuhinji te kojom je pjesmom završilo njihovo druženje, otkriva naša Dijana Kardum za In magazin.

Pun okusa, prekrasnog izgleda i okusa. Upravo je takva torta koja nosi ime i posvećena je glazbeniku Željku Bebeku. Osmislila ga je vrhunska slastičarka Mirjana Špoljar, a svoju je premijeru doživio za 50. obljetnicu karijere i 78. rođendan glazbenika.

''Iznenadila me Mirjana jako i kad smo pripremali koncert u Areni sastavili smo tu priču da ću ja biti, oni su mi tako i rekli, da ću ja biti prvi glazbenik u svijetu koji će imati kolač po svom imenu. Fakat me to zaprimilo, ali ja sam veliki ljubitelj kolača i na neki način mi je imponiralo da Mirjana napravi kolač po nekoj mojoj želji na svoj način. I oduševljen sam kad sam ga isprobao'', rekao je Željko. 

''Moram priznat da je ideja došla. Vidjela sam najavu za koncert i željela sam sudjelovati u koncertu s obzirom da radim takav posao koji je angažiran 24 sata na da i željela sam ići na taj koncert i rekla sam suprugu željela sam ići i voljela bih napraviti tortu'', ispričala je Mirjana . 

Za osmišljavanje i provedbu ideje imala je tek tjedan dana.

''Kuhana krema s tri vrste čokolade, između ostalog i opalis čokolada koja je dosta specifična okusima, također tamni kakao jedan brownie biskvit, jedan confie od malina koji je oplemenjen s vanilijom'', rekla je Mirjana. 

Nije se malina bez razloga našla u ovom slatkom iznenađenju.

''Imamo vrt već pet godina tamo u Starom brodu, blizu Letovanića i osnova nam je bilo kako volimo malinu, da u vrtu uzgojimo maline koje rađaju više puta. Tako da kad dođemo na vikendicu prvo odemo u vrt najest se malina. Jer to je voćka koja plijeni'', priča Bebek. 

Dok izradu kolača prepušta u sigurne ruke, popularni Bebek majstor je od ribe.

''Ja sam zadužen u glavnom kada se radi nešto sa ribom, pošto nisam samo ljubitelj ribe nego sam i ljubitelj ribolova po Jadranu. Volimo putovanja po Jadranu i hranimo se sami i onda kad treba spremit ja s užitkom to radim. Ne zato što radim najbolje u obitelji, nego zato što sam sebi našao priliku da dam svoj doprinos'', otkrio je. 

Tijekom dugogodišnje karijere mnogo je poklona primio, a jedan mu je posebno bio drag.

''Nedavno donji Andrijevci kad sam slavio 77 rođendan, ljudi su dali od drveta napravit pladanj koji je bio u obliku gitare i onda su ga naravno ukrasili slavonskim specijalitetima, sa slaninom, s kulenom, sa svime. To je bio pladanj koji je služio za proslavu u backstageu'', priča Bebek. 

Tortom koja nosi Bebekovo ime sladili su se i nakon koncerta u Areni. Mirjani je naime šećer na kraju ali i na početku. Pa iako iz njezine pećnice svakoga dana izlazi mnoge delicije, kolači joj ipak nikad ne dosade

''Dođe mi u svakodnevnom životu, jednostavno onako, probudite se e da to bi se moglo s tim iskombinirat, to bi moglo biti to i to u jednoj cijelini izgleda tako, međutim da ne živite u zabludi to ne ispadne od prve. Volim naglasiti, ne volim kopirat nikoga, dakle volim bit svoja i volim da se moj rad prepozna, da se vidi i da se zna to je onaj final touch, moje ime i prezime.'', dodala je Mirjana. 

Dosada je osmislila kolač i za glumicu Milu Jovovich, a u planu su joj još neki.

''Voljela bih možda čak i za Severinu možda, za Luku Modrića, vidjet ćemo kuda će nas put navesti'', otkrila je Mirjana. 

Jer tako ju je put naveo i do Bebeka, a svoje druženje na kraju su zaključili na najslađi način - kolačem i pjesmom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Ella Dvornik Ella Dvornik Ella Dvornik Charles Pearce - 1 +25 Charles Pearce - 2 Celebrity Ella Dvornik oglasila se nakon ročišta s Charlesom i pokazala muškarca koji joj čuva leđa!  

1/32 >> Pogledaji ovu galeriju Ana Uršula Najev i Faris Pinja Ana Uršula Najev - 4 Ana Uršula Najev - 5 Ana Uršula Najev - 6 +27 Ana Uršula Najev Zanimljivosti Je li zvijezda Kumova jednom fotkom potvrdila šuškanja o vezi s pjevačem koji se nedavno rastao?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene