održan koncert njemu u čast

Tri su godine otkako nas je napustio legendarni Kićo Slabinac: Njegova karijera trajala je više od 50 godina, a iza njega su ostali brojni hitovi!

1/18 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Kićo Slabinac - 6 In Magazin: Kićo Slabinac - 5 In Magazin: Kićo Slabinac - 3 In Magazin: Kićo Slabinac - 4 In Magazin: Kićo Slabinac - 2 In Magazin: Kićo Slabinac - 1 Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac Krunoslav Kićo Slabinac +7 Krunoslav Kićo Slabinac Galerija

U čast neprežaljenom Krunoslavu Kići Slabincu, u Osijeku je održan velik koncert pod nazivom ''Slavonijo, ja sam tvoje dijete''. Kako je izgledala večer proslave Kićine bogate ostavštine, pogledajte u prilogu In magazina.

Tri godine je prošlo od odlaska legendarnog bećara Kiće Slabinca.
Jedan od najpoznatijih glazbenika svojeg vremena, u svojoj je bogatoj karijeri, koja je trajala više od 50 godina, ostavio brojne hitove. Upravo su oni izazvali najviše emocija na koncertu njemu u čast.

''Koncert je prštio od emocija, prošli smo od najveće tuge do sjete, do veselja. Nažalost nama je ovaj datum jedan od najcrnjih datuma u našem životu tako da mi ne možemo sad. Mi smo u principu jako tužni'', rekao je Pavao Slabinac, sin Kiće Slabinca. 

Tužna, ali i ponosna, bila je i publika, kao i mnogi izvođači koji su nastupili na ovom koncertu. Jedan od njih je i legendarni Šima Jovanovac, koji priznaje kako mu je upravo Kićo svojom glazbom pripremio put te bio velik mentor.

''Kićo je tjerao do kraja, ostati svoj, ostati profesionalac pa na neki način ostavio je i nama u amanet koji smo negdje blizu njegovih godina da čuvamo te njegove tekovine'', govori Šima Jovanovac. 

Za mnoge Kićo nije bio samo legendarni tamburaš rockerske duše, već i velik prijatelj. Uvijek spreman na šalu i zabavu, i danas se njegovi prijatelji sa sjetom prisjećaju dragih uspomena.

''Prije njegove operacije ja njega nazovem i kažem - Kićo kako si, on mene Štefika zove. Štefika, super sam, odlično idem sutra na operaciju. I zamisli i Škoro je tu bolji od mene, on ima 4 premosnice, ja samo 3'', primijetio je Stjepan Jeršek Štef. 

Uvijek spreman na šalu, Kićo je za mnoge bio velik umjetnik i zabavljač. Premda ga se većina sjeća iz tamburaške faze, veliku je ulogu ostvario upravo rock n rollom. Upravo je Kićo bio osnivač legendarne rock skupine Dinamiti.

''Možda Elvis u početku sigurno je ostavio velik utjecaj na njega ali kasnije izgradio evo svoj strip i to je definitivno bilo revolucionarno'', kaže Igor Delač. 

Nakon impresivne međunarodne karijere, tijekom koje nastaje i najveći hit ''Zbog jedne divne crne žene'', Kićo se odlučuje na tamburašku glazbu. Upravo se tih početaka prisjeća i pjevač Slavonskih lola, najstarijeg tamburaškog sastava s kojim je Kićo snimio više od 150 pjesama.

''Ali onda kad je krenuo, svi smo htjeli pjevati kao Kićo i svi smo htjeli svirati kao Tuca, no nije nam uspjelo'', kaže Darko Ergotić, pjevač Slavonskih lola. 

Premda je mnogima bio glazbeni uzor, Kićo je velik trag ostavio svojim autorskim pjesmama, ali i kao televizijski voditelj. Njegovoj svestranosti te glazbenoj širini i danas se mnogi dive.

"Vrlo je teško zapravo odrediti gdje je ostavio veći trag. Ostavio je ogroman trag i eto na tome mu zapravo najviše hvala'', kaže Goran Bošković, pjevač grupe Fluentes. 

Ljubav prema svojem Osijeku, Kićo nikad nije skrivao. Ako je suditi prema prepunoj dvorani, Kićine pjesme živjet će i dalje. U srcima generacija onih koji su se uz njegove hitove zaljubljivali, odrastali, ali i tugovali.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Iris Livaja Iris Livaja Iris Livaja Iris Livaja +25 Iris Livaja Nekad i sad Iris Livaja zbog 14 godina mlađeg Marka odrekla se manekenske karijere, a evo kako je izgledala dok je još vladala modnim pistama!

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Sejo Kalač Sejo Kalač +0 Sejo Kalač Celebrity Regija ga pamti po velikim hitovima, no zbog alkohola je posrnuo: Što se dogodilo s pjevačem čije se pjesme i danas vrte po domaćim klubovima?

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene