najljepša klizačica u Sarajevu

Krasio ju je nadimak ''Brooke Shields na klizaljkama'', a njezina je ljepota bila proporcionalna sportskim uspjesima!

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Katarina Witt - 1 Katarina Witt - 2 Katarina Witt - 4 Katarina Witt Katarina Witt - 2 Katarina Witt - 3 +0 Katarina Witt - 1 Galerija

Generacijama koje pamte Zimske Olimpijske igre u Sarajevu, ime naše sljedeće sugovornice bit će itekako dobro poznato. Katarina Witt upravo je u ovom gradu osvojila svoje prvo olimpijsko zlato i krenula u osvajanje svijeta, kako sportskim uspjesima tako i ljepotom. Danas, 40 godina kasnije, na istom se mjestu prisjeća najljepših trenutaka.

Katarina Witt, jedna od najboljih sportašica svijeta, šesterostruka je europska i četverostruka svjetska prvakinja u umjetničkom klizanju. A zimske OI u Sarajevu 1984. godine za nju su bile velika prekretnica. Nastupajući za DDR, ondje je osvojila svoje prvo, od ukupno dva olimpijska zlata.

''Pa ja sam se ustvari vratila u Sarajevo nekoliko godina kasnije, jednom zbog snimanja dokumentarca, prije nekih 10 godina i bilo je lijepo napokon doći u ljeti, jer za nas zimske sportaše, kažemo da uvijek vidimo sve u crno bijeloj boji, jer je snijeg i drveće je golo, tako da sam napokon vidjela Sarajevo ljeti i još sam se jače zaljubila u grad. Prije 9 godina sam vidjela olimpijski muzej i tad je još bio uništen, a sad je ponovno prekrasna zgrada, sa svim sjećanjima na olimpijske igre, pa ljudi danas mogu vidjeti što su one donijele Sarajevu'', priča Katarina. 

Prije 40 godina, dolazak u Sarajevo, za Katarinu je bilo poput putovanja na Zapad, no kako kaže - tada još nije imala priliku, kao danas, kako treba doživjeti istinski šarm ovog grada, zato nadoknađuje propušteno.

''Kad ste sportaš na olimpijskim igrama, sve što vidite je olimpijsko selo, arenu i autobus, sad sam uspjela vidjeti i tržnicu, prošetala, ali ništa se ne da usporediti s ljetom. Tek sam sad shvatila koliko ukusne hrane imate i ako idete negdje jesti morate naručiti za jednu osobu jer nećete to moći pojesti. Nevjerojatne su porcije, drago mi je da ne ostajem predugo jer bih pojela previše'', priča. 

Legendarna njemačka klizačica, koja i danas oduševljava ljepotom, možda više ne kraljuje ledom, ali sport je i dalje velik dio njezina života.

''Imam fitness studio u Njemačkoj, tako da se trudim pomagati ljudima da budu zdravi cijeli život, orijentiran je više na starije generacije, 40-te, 50-te, 60-te, jer sam i sama shvatila ako želiš s godinama zadržati zdravlje i osjećati se dobro, moraš se baviti sportom. Imamo izreku ništa ne dolazi iz ničega, moraš uložiti trud ako želiš biti zdrav. I naravno imam svoj humanitarnu organizaciju, kojom pomažem djeci s invaliditetom da se bave sportom, potpomažemo gotovo 900 projekata diljem svijeta za djecu i mlade s poteškoćama, tako da sam uspjela sudjelovati i u nekim projektima ovdje u Sarajevu'', kaže Katarina.

Kako bi mališani s invaliditetom, baš poput nje, imali priliku živjeti svoje sportske snove na svim terenima, od leda do travnjaka.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Nina Badrić - 1 Nina Badrić - 2 Nina Badrić - 3 Nina Badrić - 4 +26 Nina Badrić - 5 inMagazin Nina Badrić otkriva što je kumovalo drastičnoj promjeni frizure: ''Nije lako capnuti kosu skroz do kraja, još se navikavam''  

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Tatjana Cameron Tajči Tatjana Cameron Tajči Chriztel Renae Aceveda i Tajči Tajči +25 Tajči Celebrity Sjećate se roza haljine koju je Tajči nosila na Eurosongu? Evo zašto ju nije voljela: ''Da ju vidite danas, bilo bi vam jasno''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene