što ih vežes đukom begovićem?

Tamburaši iz Đakova već više od tri desetljeća vladaju vrhom tamburaške glazbe, a sad su se pohvalili i novom pjesmom i spotom: ''Htjeli smo napraviti nešto drugačije!''

1/21 >> Pogledaji ovu galeriju Dyaco - 1 Dyaco - 2 Dyaco - 3 Dyaco - 4 Dyaco - 5 Dyaco - 1 Dyaco - 2 Dyaco - 3 Dyaco Grupa Dyaco - 5 +10 Grupa Dyaco - 4 Galerija

Dolaze iz Đakova, a 2009. su proglašeni najboljim tamburašima na svijetu. Dyaco već više od tri desetljeća suvereno vlada vrhom tamburaške glazbe, a sad se našao pred zaključanim kapijama. Što ih veže s glavnim likom kultnog filma Đuka Begović, ali i kakvu su spačku priredili pjevaču Damiru, otkrili su našoj Anji Beneti za In magazin.

Kad je prava ljubav u pitanju, za članove tamburaškog sastava Dyaco prepreke ne postoje. Do nje su spremni doći i kroz zaključane kapije. Upravo tako zove se njihova nova pjesma s kojom su se prošle nedjelje predstavili na poznatom požeškom festivalu, Zlatne žice Slavonije.

"Pjesmu ''Zaključane kapije je kao i većina pjesama o ljubavi. I to jednoj neostvarenoj ljubavi gdje se stvarno trebalo boriti za nju , trebalo je puno prepreka, svega, ogovaranja, svakakvih priča ...", objasnio je Danijel Car. 

''Kako se prije govorilo, a govori se i danas, ideš glavom kroz zid, a evo mi smo išli glavom i kroz zaključane kapije, dok ne nađemo taj ključ, možda ćemo onda i normalno ući haha.",šali se Damir Ergotić. 

Zaključane kapije nose duboku poruku. Dyaco se stihovima bori protiv ogovaranja, predrasuda i neprijateljskih sila koje pokušavaju spriječiti slobodu izražavanja.

Snagu i dubinu stihova pokušali su vizualno dočarati videospotom, u kojem su korišteni kadrovi kultnog filma "Đuka Begović".

"Htjeli smo napraviti spot malo drugačiji. Tražili smo filmove, moram opet reći Danijel je pregledao film i stvarno se poklopilo da ima dosta veze sa pjesmom, ako da je film rađen po pjesmi ili pjesma po filmu . Super je ispalo i nama se jako svidjelo. I baš mi je drago da smo taj kultni film oživjeli da podsjetimo i te neke mlađe generacije da ga pogledaju. Potrefilo se po meni sve skupa, prva liga'', objasnili su. 

S tamburom u ruci ovi veseli momci proputovali su pola svijeta, a njihovom glazbenom umijeću divili su se čak i na Kubi. Na putovanjima im nikad nije dosadno, a spremi su i na međusobne slatke spačke.

Danima bi se mogli smijati i svim iskrivljenim verzijama imena benda. Iako se Dyaco ponosno zovu već više od tri desetljeća, mnogi ga i danas pogresno pišu, ali i izgovaraju.

No, kad zasviraju, više ne moraju ništa objašnjavati. Njihove tambure u sekundi otvaraju i zaključane kapije.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Lidija Bačić - 1 Lidija Bačić Lidija Bačić - 7 Lidija Bačić - 8 +25 Lidija Bačić - 9 Celebrity Svašta smo vidjeli na Lidiji Bačić, ali ovakav dekolte još ne: "Gdje si, legendo živa, ništa nam više ne treba!''

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Mia Negovetić na Instagramu - 1 Mia Negovetić na Instagramu - 5 Mia Negovetić na Instagramu - 4 Mia Negovetić na Instagramu - 3 +15 Mia Negovetić Celebrity Miju Negovetić svi pamte kao djevojčicu s naočalama, a sada se ukrasila pirsinzima i tetovažama: ''Boljelo me, ali...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene