dobio petero djece

O. J. Simpson ženio se dva puta, prvu suprugu varao je s drugom, i to dok su prolazili kroz strašnu tragediju

Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Profimedia 1/26 >> Pogledaji ovu galeriju O.J. Simpson sa suprugom Nicole i djecom Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson O.J. Simpson - 8 Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson O.J. Simpson - 9 O.J. Simpson - 3 +15 O.J. Simpson - 1 Galerija

O. J. Simpson optužen je za brutalno ubojstvo svoje druge supruge Nicole Brown, s kojom se počeo se viđati dok je još bio u braku s Marguerite Whitley.

Bivša zvijezda američkog nogometa O. J. Simpson preminuo je u dobi od 76 godina nakon borbe s karcinomom, gotovo tri desetljeća nakon što je optužen za brutalno ubojstvo svoje supruge Nicole Brown i njezina prijatelja Ronalda Goldmana.

Nicole je bila Simpsonova druga supruga i zajedno su dobili dvoje djece, kćer Sydney Brooke (38) i sina Justina Ryana (35).

Prva supruga bila mu je Marguerite Whitley, kojom se oženio 1967., kada je imao svega 19 godina. S njom je dobio troje djece, kćer Anrelle, kojoj je sada 55 godina, sina Jasona, kojemu su 53, a njihovo treće dijete, kći Aaren, koja je rođena 1977. godine, tragično je preminula mjesec dana prije svog drugog rođendana 1979., od utapanja u obiteljskom bazenu.

Par se razveo iste godina kada ih je zadesila strašna tragedija, a O. J. se tada već duže vremena viđao s 12 godina mlađom Nicole.

Kako je izgledala Simpsonova prva supruga, pogledajte OVDJE.

Pogledaji ovo Caitlyn Jenner Celebrity Bivša članica obitelji Kardashian na društvenim mrežama posvetila je objavu preminulom O.J. Simpsonu

U intervjuu koji je Fox emitirao 2018. godine pod nazivom "O. J.: Izgubljeno priznaje" Simpson je priznao da je započeo vezu s Nicole dok je još bio u braku s Marguerite, i to baš u vrijeme kada je ona rodila njihovo treće dijete. Objasnio je i kako je bio u procesu razvoda od prve supruge, koji su usporili zbog dolaska prinove. Simpsonova afera s Nicole, koja je postala ozbiljna brzo nakon njihova upoznavanja 1977. godine, detaljno je obrađena i u jednoj epizodi Oscarom nagrađenog dokumentarca iz 2016. "O. J.: Made in America".

Simpsonov prijatelj Thomas McCollum III jednom je prilikom prepričao i kako je izgledao O. J.-ev prvi susret s tada 18-godišnjom Nicole u ekskluzivnoj diskoteci The Daisy u Beverly Hillsu.

"U to je vrijeme bio u braku s Marguerite, no dok smo sjedili tamo, ugledao je prekrasnu plavokosu djevojku koja je radila kao konobarica", ispričao je McCollum te je istaknuo i kako je očarani O.J. tada odmah izjavio: "Oženit ću se ovom djevojkom!"

Pogledaji ovo O.J. Simpson u franšizi Goli pištolj Zanimljivosti O.J. Simpson je prije problema sa zakonom glumio detektiva u kultnoj filmskoj franšizi, a prisjetili smo se i njegovih drugih zapaženih uloga

Samo nekoliko dana nakon fatalnog susreta O.J. je Nicole kupio stan i automobil.

Par se vjenčao 1985. godine i u braku su dobili dvoje djece, a razveli su se 1992., nakon što ga je Nicole 1989. prijavila policiji za obiteljsko nasilje.

Dvije godine nakon njihova razvoda, točnije 12. lipnja 1994. Nicole i njezin prijatelj Ronald Goldman pronađeni su nasmrt izbodeni pred njezinim domom u Los Angelesu.

Glavni osumnjičeni za ubojstvo bio je upravo O. J., a uslijedilo je jedno od najozloglašenijih suđenja u Americi 20. stoljeća, koje su pomno pratili mediji.

Proces je za medije bio poput zlatne koke: imao je bogatog i slavnog optuženika, crnca optuženog za ubojstvo bivše supruge, bjelkinje iz ljubomore, suprugu ubijenu nakon razvoda od čovjeka koji ju je tukao, tim skupih i karizmatičnih odvjetnika iz snova i veliki gaf tužitelja.

Simpson, koji se na početku sudskog procesa izjasnio "apsolutno 100 posto nevinim", na kraju je mahnuo porotnicima i kazao im "hvala" nakon što ga je 3. listopada 1995. pretežno crna porota koju je činilo deset žena i dvojica muškaraca, oslobodilo krivnje.

Pogledaji ovo Nicole Brown Simpson i O.J. Simpson Nekad i sad Bio je optužen za brutalno ubojstvo svoje žene i njenog prijatelja, a sada je viđen kako neprepoznatljiv tetura ulicama

Suđenje je zainteresiralo cijelu Ameriku.

Navodno je i tadašnji predsjednik Bill Clinton, dok je bio u Bijeloj kući, izišao iz Ovalnog ureda da bi pogledao presudu na TV-u svoje tajnice.

Brojni su Afroamerikanci slavili oslobađajuću presudu jer su smatrali Simpsona žrtvom netrpeljive bjelačke policije. Mnogi bijeli Amerikanci bili su zgroženi presudom i njegovim oslobađanjem.

No 3. listopada 2008., točno 13 godina nakon oslobađajuće presude u sudskome procesu za ubojstvo, porota u Las Vegasu osudila ga je po točkama optužnice koje su se odnosile na otmicu i oružanu pljačku.

Radilo se o incidentu iz 2007. koji se dogodio u kasinu hotela u kojemu su Simpson i petorica muškaraca, od kojih najmanje dvojica naoružana, ukrali sportske suvenire od dvojice dilera, vrijedne tisuće dolara.

Simpson je rekao da je samo pokušavao vratiti svoju imovinu, no porota ga je osudila na kaznu od 33 godine zatvora.

Godine 2017. pušten je na uvjetnu slobodu. Preselio se u zatvoreno naselje u Las Vegasu. Godine 2021. dobio je prijevremeni uvjetni otpust zbog dobrog ponašanja. Tada je imao 74 godine.

1/38 >> Pogledaji ovu galeriju Dino Merlin - 2 Dino Merlin - 1 Dino Merlin - 4 Dino Merlin - 3 +33 Dino Merlin - 1 Celebrity Dino Merlin hitno hospitaliziran nakon što mu je naglo pozlilo, dramatični trenuci zabilježeni su i na snimci

1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Aleksandra Prijović - 5 Aleksandra Prijović - 4 Aleksandra Prijović - 2 Aleksandra Prijović - 3 +25 Aleksandra Prijović - 4 Celebrity Outfit s halterima Aleksandre Prijović na meti kritika, evo u čemu je dočekala kolegu na pozornici: ''Bilo je sramotno...''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene