šokirao javnost

O slučaju Dalibora Matanića pročulo se i do Francuske, evo što o njemu piše ugledni pariški list

Dalibor Matanić Dalibor Matanić Srđan Vrančić/Cropix 1/30 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić i ekipa filma Zvizdan u Cannesu Dalibor Matanić u Cannesu Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić +19 Dalibor Matanić Galerija

Francuski list La Parisien pisao je o slučaju Dalibora Matanića, koji se našao u središtu medijske pozornosti zbog spolnog uznemiravanja.

Ugledni francuski list Le Parisien objavio je tekst o Daliboru Mataniću u kojem navode kako je "jedan od najpoznatijih hrvatskih redatelja priznao da je uznemiravao kolegice".

Pariški list objavio je tekst o Matanićevoj objavi u kojoj je on priznao da je uznemiravao kolegice dodajući da je tražio njihov oprost.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Prošle godine Matanić se predstavljao kao aktivist u borbi protiv nasilja nad ženama, ovako je tada govorio: ''Ne smijemo niti jedne sekunde šutjeti i dopustiti da itko opravdava nasilje''

Navodi se i da je Matanić odmah nakon objave obrisao svoj Facebook profil, a prenijeli su i tekst Večernjeg lista, koji je objavio da su poznatog hrvatskog redatelja godinama ranije optuživali za uznemiravanje mladih glumaca.

La Parisien piše i da je redatelju otkazana suradnja na više projekata nakon ovog otkrića.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Celebrity Društvo redatelja i filmskih djelatnika oglasilo se o Mataniću: ''Nijedna vrsta stresa ili ovisnosti nije opravdanje...''

Istaknuto je i da je Matanić dobio nagradu u Cannesu 2015. godine za film "Zvizdan", koju mu je dodijelio žiri Un Certain Regard, te za seriju "Područje bez signala" na festivalu Mania Series 2021.

Podsjetimo, Matanić je u petak šokirao javnost priznanjem na Facebooku o seksualnom uznemiravanju kolegica, pa je obrisao svoj profil na društvenoj mreži. No, nakon toga opet se nakratko vratio na Facebook, i to kako bi ograničio komentiranje samo na osobe koje ga prate dulje od 24 sata, pa se ponovno deaktivirao.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Burne reakcije poslije istine koja je o Daliboru Mataniću izašla na vidjelo: "On mora u zatvor, to je sve što se mora komentirati..."

Ranije je objavljeno da policija provodi izvide o redatelju.

"Povodom zaprimljenih upita novinara o postupanju Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu u odnosu na više medijskih objava o možebitnom počinjenju kaznenih djela, za koja se progon poduzima po službenoj dužnosti, ili prekršaja muške osobe (1975.), odgovaramo da policija, u koordinaciji s ovim državnim odvjetništvom, provodi izvide", rekli su iz DORH-a.

Usto je i dekanat Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu potvrdio da je ADU prekinuo suradnju s Matanićem, koji je držao kolegij u zimskome semestru, te da suradnju neće obnoviti.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić i Helena Minić - 1 Celebrity Tko je supruga Dalibora Matanića? Oženio se njome nakon šest mjeseci veze, a ovako je ona nekada o njemu govorila: ''Ja sam za tu ljubav spremna…''

"Akademija dramske umjetnosti najoštrije osuđuje postupke Dalibora Matanića koji su nedavno objavljeni u medijima. Suradnja s Daliborom Matanićem završetkom zimskog semestra je okončana, a u svjetlu uznemiravajućih činjenica neće se obnoviti", odgovorio je Dekanat ADU na upit Hine.

1/26 >> Pogledaji ovu galeriju Senka Mandić i Zoran Mamić - 1 Senka Mandić i Zoran Mamić - 2 Zoran Mamić (FOTO: Davor Javorovic/PIXSELL) Zoran Mamić - 4 +21 Zoran Mamić - 5 Celebrity Zoran Mamić s fatalnom Beograđankom čeka prinovu u Mostaru, njemu će to biti četvrto dijete!

1/31 >> Pogledaji ovu galeriju Dragana Mirković - 2 Dragana Mirković - 1 Dragana Mirković i Toni Bijelić Dragana Mirković +26 Dragana Mirković Celebrity Dragana Mirković usred koncerta jecala od tuge dok je pjevala ''Jedini moj'', sjela je na pod i plakala

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene