Osudili su nasilje

Društvo redatelja i filmskih djelatnika oglasilo se o Mataniću: ''Nijedna vrsta stresa ili ovisnosti nije opravdanje...''

Dalibor Matanić Dalibor Matanić Luka Stanzl/Pixsell 1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić Dalibor Matanić - 3 Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 1 Dalibor Matanić - 2 Dalibor Matanić - 1 +4 Dalibor Matanić - 3 Galerija

Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, vezano uz slučaj redatelja Dalibora Matanića koji je priznao da je seksualno uznemiravao kolegice, osudili su na svojim Facebook profilima bilo kakav oblik nasilja i dali potporu žrtvama.

Društvo hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatsko društvo filmskih djelatnika oglasilo se nakon skandaloznih optužbi protiv redatelja Dalibora Matanića.

"Uslijed javnog priznanja našeg člana, redatelja Dalibora Matanića, da je perpetuirano seksualno uznemiravao druge osobe u profesionalnom okruženju, pod utjecajem alkohola i droga, i kasnijih navoda neimenovanih žrtava, DHFR snažno osuđuje svaki oblik nasilja i korištenja alkohola i droga za vrijeme i u vezi s profesionalnim dužnostima i obvezama", stoji u objavi redatelja.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić Zanimljivosti Evo što je prije tri godine Matanić govorio o seksualnim zlostavljačima: "Ponekad su ljudi jednostavno promiskuitetni, to je kategorija monstruma..."

"Ni jedna vrsta stresa, profesionalnog pritiska, pristupa radu ili ovisnosti nije i ne može biti opravdanje za bilo koji oblik nasilja", dodaje se.

Redatelji su izrazili potporu svim svjedocima i žrtvama bilo kakvog nasilja, kao i neprimjerenog i neprihvatljivog ponašanja u profesionalnom okruženju njihovih članova.

DHFR će u slučaju prijave postupiti savjesno i odgovorno koristeći statutarno propisano tijelo Časnog suda, što za posljedicu može imati trajno izbacivanje članova iz DHFR-a i obavještavanje o istome ostalih strukovnih i srodnih udruga, poručili su.

Pogledaji ovo Dalibor Matanić (FOTO: Pixsell) Zanimljivosti Neočekivano priznanje našeg redatelja koje je šokiralo domaću javnost: "Sve se zbivalo kad sam bio pod utjecajem alkohola i droga..."

Hrvatsko društvo filmskih djelatnika objavilo je kako najoštrije osuđuje svaki oblik zlostavljanja i uznemiravanja, u nadi da će se prestati s relativizacijom nasilničkog ponašanja, kao i da će svi zlostavljači biti prokazani i da će sve žrtve dobiti odgovarajuću zaštitu i podršku.

1/25 >> Pogledaji ovu galeriju Haris i Melina Džinović Haris i Melina Džinović - 2 Melina i Haris Džinović Haris i Melina Džinović +20 Melina i Haris Džinović - 4 Celebrity Pogledajte kako je izgledalo vjenčanje Harisa i Meline, njoj je kuma bila najbogatija Hrvatica, a ceremonija se odvila daleko od znatiželjnih pogleda!

1/28 >> Pogledaji ovu galeriju Renata Končić Minea - 9 Renata Končić Minea - 5 Renata Končić Minea - 2 Renata Končić Minea - 1 +23 Renata Končić Minea - 3 Celebrity Minea optočena biserima najavila novu epizodu našeg showa, zanosne noge u minici bile su u prvom planu: ''Extra si!''

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene