Misica, pa glumica

Životna priča slatke brinete koja se talentom i ljepotom uspjela izboriti za 5 minuta slave

Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) profimedia 1/11 >> Pogledaji ovu galeriju Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Beverly Hills 90210 (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Profimedia) Tiffani Thiessen (Foto: Getty Images) Tiffani Thiessen (Foto: Getty Images) +0 Tiffani Thiessen (Foto: Getty Images) Galerija

Tiffani Thiessen mnogi pamte kao Valerie u hit-seriji 90-ih "Beverly Hills, 90210", a mi smo se prisjetili njezina puta do zvjezdane slave.

Generacije 90-ih pamte idlične scene luksuznog američkog života u seriji "Beverly Hills, 90210", a mnogi će se s nostalgijom sjetiti i ljubavnih zavrzlama glavnih aktera te priče. 

Pogledaj i ovo Sienna Miller (Foto: Profimedia) Gdje je sada? Bila je "it" holivudska djevojka koja se upetljala u niz skandala, a onda je nestala sa scene

Glumica koja je utjelovila jednog od najupečatljivijih likova te kultne serije jest Tiffani Thiessen, koja je glumila Valerie Malone u periodu od 1994. do 1998. Ova slatka brineta rođena je u Kaliforniji nadomak filmskih studija, a iako ne potječe iz obitelji povezane s Hollywoodom, svojim talentom i ljepotom uspjela se izboriti za svojih pet minuta slave. 

Njezina karijera započela je natjecanjima za izbor ljepote, a 1987. je bila okrunjenom i za američku Miss Junior. Nakon te pobjede sve je u Tiffaninu životu krenulo uzlaznom putanjom – dobivala je kampanju za kampanjom, a 1989. proglasili su je i američkim modelom godine. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Came across this little #tbt #90210 #andbeyond #90s

Objavu dijeli Tiffani Thiessen (@tiffanithiessen)

Njezina duga smeđa kosa, često natapirana u skladu s trendovima 80-ih i vitko, atletsko tijelo, osigurali su da Tiffani ne prođe nezamijećeno ni kada je riječ o filmskim i TV studijima. 

1989. Tiffani se prvi put okušala kao glumica. Dobila je ulogu u TV sitcom-komediji "Saved by the Bell", koja je u SAD-u polučila sjajan uspjeh. Popularnost serije dala je vjetar u leđa Tiffaninoj karijeri, a dobila je i prva priznanja kritike – nagradu za najbolju mladu glumicu 1992. i 1993. godine. 

Ipak, tek 1994. Tiffani se u potpunosti promijenio život, i to zato što je dobila ulogu po kojoj ju i danas pamtimo – onu lijepe Valerie Malone u "Beverly Hilss 90210". Producenti su odmah odabrali Tiffani čim su vidjeli njezino lijepo lice i izražajnu glumu. Lik Valerie je mlada snažna žena, vrlo sposobna, no traumatizirana očevim seksualnim zlostavljanjem. Nepovjerljiva i manipulativna, Valerie je vrsna spletkarica koja iza hladne vanjštine zapravo samo želi ljubav i utjehu. 

Ljubavne i obiteljske drame glavna su okosnica megapopularne serije "Beverly Hills, 90210", a lik Valerie jedan je od onih koji se najviše pamte. Nažalost, ova glumica bila je tek prolazni hit u Hollywoodu, a nakon što je napustila projekt "Beverly Hills 90210" koji ju je proslavio, Tiffani više nikada nije uspjela doseći istu razinu popularnosti. Nizala je uloge u serijama i TV filmovima, no njezin trud nije bio zapažen. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My heart has been weighing heavy. The loss of a man who started as my co-star but quickly became my friend. He welcomed me on my very first day of #90210 with open arms. A day that was not an easy one for me. I was coming in to a show, a family really, that had been together for over 4 years. But this man took me under his wing and made me feel at home. Made me feel like I belonged in his TV family. He was sincere, sweet, warm, kind, professional and funny as all heck. And most of all, the definition of a gentleman. Luke, our world has a hole in it now that you aren’t here. But heaven definitely gained you as an angel. #RIP #LukePerry #gonetoosoon

Objavu dijeli Tiffani Thiessen (@tiffanithiessen)

Nakon nekog vremena Tiffani je počela glumiti u videospotovima kako bi platila račune i zadržala standard života na koji je navikla. ta tinejdžerska ikona 90-ih počinje 2015. voditi svoj kulinarski program koji se zove "Večera kod Tiffani", no zbog manjka gledanosti projekt propada 2017. 

Iako su devedesete bile karijerno najuspješnije godine glumičina života, na privatnom planu lijepa Tiffani proživljavala je velike drame.

Početkom 1992. upustila se u vezu s Bianom Austinom Greenom, s kojim je glumila u seriji koja ih je oboje proslavila, no ljubav nije potrajala, pa se par razišao nedugo nakon kupnje zajedničkog stana 1994. 

Sljedeća velika Tiffanina ljubav bio je glumac David Strickland, koji se upravo u vrijeme početka njihove veze  ubio. Tiffani je navodno bila teško emocionalno i psihički pogođena te je zatražila pomoć psihoterapeuta kako bi joj pomogao nositi se s velikim gubitkom. 

Na kraju se Tiffani skrasila tek 2005. kada se udala za glumca Bradyja Smitha, s kojim je kasnije dobila i dvoje djece. 

Glumica je prekinula prijateljske odnose s većinom kolega sa seta "Beverly Hillsa 90210", a njezin odnos s Tori Spelling spektakularno se raspao nakon Torina prvog razvoda. Navodno Tiffani nije stala na Torinu stanu po pitanju razloga za rastavu pa se prijateljstvo raspalo. 

Tiffani danas možda ne žari i pali crvenim tepisima, ali njezina slava ne blijedi u sjećanjima obožavatelja serija u kojima je glumila. Čak je i Justin Bieber nosio majicu s njezinim likom na jednom od svojih koncerata, a izjasnio se i kao veliki obožavatelj lika Valerije.  

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Then vs. Now 😂 @MarioLopezExtra and I were reunited today on @TheEllenShow! 💕 ya and these memories! Did you tune-in?! #TBT #SavedByTheBell

Objavu dijeli Tiffani Thiessen (@tiffanithiessen)


 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene