Iron Maiden tuguje

'Njegov neizbrisiv trag će ostati zauvijek u srcima Iron Maidena'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Bubnjar grupe Iron Maiden, Clive Burr preminuo je u noći sa utorka na srijedu ostavljajući tako brojne fanove, prijatelje te članove obitelji u tugovanju.

'Svim fanovima Iron Maidena javljamo tužnu vijest da nas je je bubnjar iz prve postave benda Clive Burr zauvijek napustio.
Iako je otišao iz benda prije 20 godina, njegov neizbrisiv trag ostati će zauvijek u srcima Iron Maidena. S opakom bolešću, multiplom sklerozom borio se godinama, čak je i završio u invalidskim kolicima. Nije se predao i organizirao je koncerte kako bi prikupio novac za fondaciju za pomoć oboljelima koju je sam osnovao', poručili su dečki iz slavne metal skupine Iron Maiden.



>> Fanovi tuguju: Preminuo bivši bubnjar Iron Maidena!

Clive Burr (8. ožujka 1957. - 12. ožujka 2013.) je bio bubnjar heavy metal grupe Iron Maiden. Kao bivši član Samsona, pridružio se grupi 1979. Kao poznanik tadašnjeg gitarista Dennisa Strattona. Burr je svirao na prva tri Iron Maiden albuma: 'Iron Maiden', 'Killers' i njihovom probojnom albumu 'The Number of the Beast'.

Pogledaj i ovo showbuzz Ne ide mu u životu... Pivom zalili posrnulu zvijezdu: 'Radije bih to popio'

Burr je napustio bend 1982. zbog rasporeda turneje i osobnih problema. Zamijenio ga je Nicko McBrain koji je ostao član benda i danas. Burr je napisao dvije pjesme: 'Gangland' i'Total Eclipse'.

Nakon napuštanja Iron Maidena, Clive Burr je kratko svirao u francuskoj grupi Trust, zamjenjujući mjesta s Nickom McBrainom. Ostali bendovi u kojima je svirao bili su: Gogmagog, Stratus, Desperado, Elixir i Praying Mantis.

Na nadolazećem koncertu u Zagrebu, Iron Maiden nastupit ce u sljedećem sastavu; BruceDickinson (vokal),Janick Gers(gitarist) ,Steve Harris (basist), Nicko McBrain (bubnjar), Dave Murray (gitarist), Adrian Smith (gitarist).
 

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene